ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

MAN19464

da,kamo sreće ali njegovo zdravlje nije dobro i teško bi on pristao na to!

inspektor Maska

Elegantno povlačenje, nema što, još k tome i u pravo vrijeme!!! Nije direktor više toga već onog čega je i prije bio. Što je napravio u ZET-u u ovih nekoliko godina nek bude briga nekog drugog! A taj će pak počet cvilit što je zatekao nakon svog prethodnika i "bez ikakvih zlih namjera" će morati početi poduzimati radikalne mjere. Vjerojatno su prve na redu plaće zaposlenika...
Jer...
...moraju se podmiriti davno ugovorene obveze oko preskupih leasinga za nove autobuse i tramvaje (ne daj Bože nekog reprogramiranja), besplatni prijevozi barem polovini građana, noćne linije u kojima beskućnici spavaju...
...dok je dosadašnji direktor uskratio svim radnicima (osim administracije na Remizi) restorane prehrane (koji postoje otkad su sagrađene garaže u Dubravi i Podsusedu iliti 40-ak godina), novine (dok njegov glasnogovornik plasira laži pram javnosti i unutar tvrtke), pa čak i službena kola zaposlenicima u velikom dijelu grada i okolice (da li je uvjet za zaposlenje u ZET-u posjedovanje vlastitog automobila da bi u 4.00 h ili prije mogli doći na posao?)
Mislim da bi Ivan Tolić prije "elegantnog" sporazumnog otkazivanja ugovora o radu trebao podnijeti neko izviješće o svom radu proteklih godina, svojim rezultatima, obvezama koje ostavlja iza sebe, a ne kao "običan" vozač dati otkaz jer se primio ipak daleko "odgovornije" funkcije (pod navodnicima jer vozači za svoje postupke itekako odgovaraju pa koliko-god oni ponekad banalni bili).

tamlover

U ZET-u je započelo elegantno povlačenje a ni u drugim podružnicama Holdinga ne treba očekivati spektakle tipa otkaza ili vritnjaka kak bi mi to tu rekli. Iako je bio pokretač svega, Bandić je funkcioniranje svojih ideja uvijek gurao kroz Poglavarstvo, Gradsku skupštinu i Holding - pa je jasno da sve o čemu priča Inspektor maska nije samostalno djelo ni I.Tolića ni M.Bandića. Da je, ne bismo imali ovakvu situaciju u gradu - povuci potegni. Previše njih ima putra na glavi, prstiju u pekmezu i jedini način je ovaj. Idi, ne budi ljude i nek još bolje ti bude (nemoj nikom reć  ::|)... Tolić odlazi u Gredelj, tamo ga radnici ne mogu smislit, al zadužio je i Grad i Bandića prodajom zemljišta uz Glavni kolodvor, a zadužio je i Gredelj jer je od toga kapnulo nešto na račun pa se sada vesele Vukomercu. Zbog toga takva elegantna rošada.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Ja se samo nadam da će novi direktor ZET-a napokon postati netko iz same firme (struke) koji poznaje materiju, ljude i ima iskustva u ZET-u, a ne netko politički postavljen iz Grada (iako će vjerojatno opet biti baš tako).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Citat: conecto  u Svibanj 17, 2010, 18:40:08
Ja se samo nadam da će novi direktor ZET-a napokon postati netko iz same firme (struke)

Kak to misliš napokon? Kaj Julijus nije bio ZET-ovac? A Tolić će brzo u zaborav. Dok veliš keks  ;D, ma koga odabrali na natječaju.

conecto

Julijus je bio samo jedan, ali, kad je došao na tu funkciju 1987. također je postavljen iz tadašnje gradske skupštine. Dugi niz godina je bio direktor ZET-a i po meni je najzaslužniji za ovo što imamo danas (tko se sjeća stanja 80-ih zna o čemu govorim). Iako nije bio kadar iz ZET-a brzo je prepoznao prave probleme i odmah po dolasku počeo vući prave poteze - prvi je bio raskid ugovora s Ikarusom čiji su busevi praktično upropastili funkcioniranje gradskog prijevoza u ZG. Kasnije je činio sve da ZET postane moderna firma, prije svega s modernim voznim parkom. Osim što je isforsirao namodernije niskopodne autobuse, bio je aktivan i na njihovoj proizvodnji u hrvatskim tvornicama (na žalost, znamo kako je to završilo). Bio je i zagovornik proizvodnje tramvaja u Hrvatskoj (prvo 2100, kasnije 2200) a danas kad se svi vole hvaliti novim hrvatskim tramvajima na njega se najčešće zaboravlja. S godinama je postao istinski i iskreni zetovac, čak je oblačio slične košulje kao prometno osoblje iako on naravno nije vezan za uniformu niti ju je dužio. Po mom mišljenju, definitivno najveći direktor ZET-a u povijesti uz legendarnog Dragutina Mandla i još možda Adolfa Košaka. Ljestvicu je postavio izuzetno visoko svojim nasljednicima...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Hm, nije ga trebalo dirati...kratko i jasno!

scorpio

Jel zna netko od vas tu kako vrijednosna karta funkcionira,ja sam je dobio neki dan,vidio sam postupak na stranici ZET-a,i svaki put kad prislonim piše da karta nije KUPLJENA >:(.Utipkam zonu i koliko osoba plaća prijevoz,prislonim i opet isto.Možda ja to činim krivo iako ne vjerujem zašto bi drugima uspjevalo a meni ne.Opet konzultiranje sa ZET-ovcima 8).

tamlover

Jesi siguran da imaš love na karti?

scorpio

U ZET-u su mi rekli da prilikom izrade dobivam 30 kn na karti,ali da ga prilikom prve uporabe moram kupiti mjesečni kupon ???Ali uglavnom sad je sve ispravljeno i radi.

STIB

Citat: scorpio  u Svibanj 30, 2010, 11:18:03
U ZET-u su mi rekli da prilikom izrade dobivam 30 kn na karti,ali da ga prilikom prve uporabe moram kupiti mjesečni kupon ???
Što bi ova rečenica trebala značiti?  ???
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Mislim da kad se vrijednosna kupuje na ZET-ovom prodajnom mjestu kupuje se samo kartica (izrada je mislim 20 kn i tolko platiš), kolko ćeš love na nju uplatit je tvoja stvar i dodatni postupak. Kad se karta ne kupuje kod ZET-a, a još nisam provjerio jel ju imaju na kioscima, plaćaš 50kn i u to je uključena izrada kartice i 30 kuna za potrošiti vozeći se.

Ne znam sad šta to tebi znači da je stvar ispravljena, ako si podijelio s nama da imaš problem onda nam otkri i u čemu je bio problem te kako je riješen.

scorpio

Ispričavam se zbog šturog odgovora,evo kako je situacija završila.Vrijednosnu kartu sam kupio trošak izrade 20 kn i 30 kn za uslugu prijevoza,još mi je rečeno da se karta mora nadopunjavati mjesečnim,godišnjim kuponima.Ja sam pogrešno shvatio misleći da već onih 30 kn ostaje za potrošnju,pa mi je bilo čudno zašto bi morao nadopunjavati ako već ima novaca na računu.Otišao sam u ZET i čovjek mi je objasnio da moram kupiti kupon za uporabu vrijednosne karte.Kupio sam kupon i problem je bio riješen.

tamlover

Hm, iskreno ja nisam tako shvatio korištenje karte! Kolko na kraju moraš potrošit love da se možeš počet vozit?