Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Mirta

Citat: Tomek  u Lipanj 05, 2010, 14:31:23
Još je nešto zanimljivo kod ove nesreće.. Ako pogledate snimku i nakon trenutka što je autobus izletio promet se nastavlja normalno kao da se ništa nije dogodilo.. Pa da apsolutno nitko od ovih 20-ak automobila nije stao i išao pogledati šta se dogodilo.. Shvaćam da se radi o autocesti, ali ljudi moji, pa tu je moglo biti mrtvih, a to nikoga nije u tom trenutku zanimalo.. STRAŠNO!!!

Ovo je bitno i karakterizira mnoge od nas. Nisam vidjela – nije se dogodilo. Da svi jure put mora i ne stanu da vide mogu li što pomoći, neshvatljivo. Očito da živimo u vremenu egocentrizma, lišenog osjećaja, samilosti i svega što nas čini čovjekom.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

S jednim malim autom je skoro doslo do dodira prije prvog razvaljivanja zastitne ograde. I on se izvukao i nastavlja dalje. Ja to vec danima ne mogu vjerovati. On ili ona nisu nista vidjeli, a u tom su autobusu bila necija djeca, mozda i njihovih prijatelja. Ne mogu nikako doci sebi. Koje je ovo stoljece?

conecto

Danas svi putujemo brzo, moderna prometna sredstva (brzi autobusi, vlakovi, avioni...) to nam omogućuju. U takvom tempu života nesreće su nešto što se neminovno događa...
Neki proizvođači tih vozila i o tome vode računa, neki nešto manje, neki možda uopće ne...
Proizvodi koji prolaze takva preventivna ispitavanje neminovno su skuplji...
Da li će prijevoznik kupiti taj skupi proizvod ili neki daleko jeftiniji ostaje na njemu. Ali jedno je sigurno - teško će skuplje naplatiti svoj kilometar zato što ima skuplji, kvalitetniji, sigurniji autobus u istoj klasi od nekog drugog.
U ovom (neželjenom, ali događa se) slučaju sve pohvale prijevozniku koji je uložio maksimalno u sigurnost putnika odabirom ovog skupog autobusa i na tome mu treba zahvaliti.
Eto, to je moj način razmišljanja u ovoj neželjenoj situaciji, ali događa se, a što bi bilo da se to dogodilo nekom prijevozniku koji više zarađuje po kilometru na nekom jeftinijem autobusu?
Ali to se neće moće pročitati ni u jednim novinama, samo zlurado prozivanje nekoga, jer se na autobusu jasno vidi ime firme što je najveća antireklama za nju, iako je realna situacija upravo suprotna...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Radi se o Liburnijinom TAM-u 331, nadam se da će preživjet ovaj sudar..

tomekk

Autobus se prvrnuo kod Slunja:

http://www.24sata.hr/news/autobus-se-prevrnuo-kod-slunja-20-ljudi-ozlijedeno/176762/

za sad piše samo Neoplan zagrebačkih registracija  :-\

EDIT: Večernji prenosi kako je riječ o autobusu tvrtke VTV, znači Pavliću....
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

Nažalost, strašno, koliko vidim na nekim portalima ima teško ozlijeđenih... A bus je Neoplan Cityliner N1116, VTV Pavlić...

man750

Na HTV su upravo objavili da ima povrijedjene djece iz Zapresica u nesreci autobusa kod Karlovca.
Jeli to jos jedna ili misle na ovu kod Slunja?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

tamlover

Djeca su iz OŠ u Prigorju Brdovečkom kod Zaprešića. Priča se da su voditelji putovanja bezuspješno upozoravali vozača da smanji brzinu jer vozi autobus pun djece!!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

STress

Bus je zakačio kamen u Veljunu na D-1 i prevrnuo se.

Zna li se koji je prijevoznik u pitanju?

tamlover

Citat: STress  u Lipanj 08, 2010, 20:14:02

Jel ti čitaš il samo pišeš?

Doznao sam da je riječ o jednom forumašima poznatom vozaču pa ću svom prethodnom postu dodati info da se radi o pričanju koje kruži među roditeljima djece u Prigorju. Možemo dozvoliti da je nesretnicima najlakše okriviti vozača, iako na staroj ličkoj divljanja autobusa nisu nikakva rijetkost

STress

Citat: tamlover  u Lipanj 08, 2010, 20:26:58
Citat: STress  u Lipanj 08, 2010, 20:14:02

Jel ti čitaš il samo pišeš?

Doznao sam da je riječ o jednom forumašima poznatom vozaču pa ću svom prethodnom postu dodati info da se radi o pričanju koje kruži među roditeljima djece u Prigorju. Možemo dozvoliti da je nesretnicima najlakše okriviti vozača, iako na staroj ličkoj divljanja autobusa nisu nikakva rijetkost

Previd zbog brzine... sused, naj se jedit...  :(

tamlover

ne srdim se, samo sam pital  ;D

Ljudi moji, imali smo velku sreću da u tjedan dana nismo nijedno dete iz ova dva busa pokopali!!!