Zagonetke

Autor Tomek, Travanj 09, 2008, 23:43:02

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

man750

Citat: Majstor  u Srpanj 12, 2010, 09:23:08
Lancia ?
Vec sam napisao da na ovoj slici nije lancia. Cak sam i sliku ZET lancie g.br.23(jedne od samo dvije u ZETu) stavio u topic o starim autobusima ZETa
Autobusa ovog tipa koji je predmet zagonetke je bilo vise od dva.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

MILCHO

Skoro sam siguran da je Alfa ali nikako da se sjetim oznke.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

S obzirom kakve je Rijeka imala i kakve sam vidio tu po forumu, ispada da bi ovo mogla bit Alfa 900, naravno od Goše. 

man750

133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

gaspa

Evo i starog zlopamtila, po posebnom pozivu. Dakle - Alfa Romeo 900. Ko ga je karoserirao - ne znam. U Zagrebu su vozili u zapadnom dijelu (za Rudeš i Špansko svakako). Malo sam se usredotočio na siluetu brda, pa po njoj pokušao odrediti mjesto radnje. Hm, onaj drvored lijevo? Vrapče Aleja? Ma, zbunjuje me položaj prednjih kotača. Kao da izlazi iz stanice, a ona je u Vrapče Aleji bila iza drvoreda (lijevo izvan slike) ili da je na nekoj okretnici (a to nije ni Podsused, ni Vrapče Aleja, ni Rudeš, ni Špansko, pa bi ostalo Voltino). Mogao bih još poraditi na tome.

421

A JI od Voltinog? Runda na remizi možda je odgovor, iako slika  djeluje zbunjujuće zbog kuruze, vodovodnog stupa, kuće zdesna, nema pruge, ali pozadina brežuljka asocira na zapadne obronke Medvednice.
To bi starije generacije možda brže pogodile no mi nešto mlađi možemo samo nagađati.
I nek netko kaže da se ZG nije ubrzano razvi(ja)o.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

man750

Korak po korak i pojavio se tocan odgovor. Pravi primjer suradnje na forumu. Da sumiramo . Radi se o ALFAma 900AU, nekog od Talijanskih karoserista, uvezenih polovnih negdje sa Sicilije. Ostale Alfe koje su u sesdesetim vozile u ZETu bile su karoserirane u Goši. I slika je nastala na okretistu kod remize. U ZETu je bilo 8 ovakvih autobusa.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

Berlingo

A da li bi mozda ovo islo? Ciji bi ovo mogao biti autobus?

Ivan1983

elvis

IP Umag ???

PU 779 NN  ???

Berlingo

Ovo meni definitivno ne ide. ;D
Svaka cast!

elvis

Ma ide to tebi odlicno,i ja sam se zaletio na ATR,ali primjetio sam da je natpis cudan,onda sam se sjetio da je neko nedavno napisao da samo ta Setra ima zelenu shemu,a svi drugi plavu  u IP Umag,pa sam zavirio tamo da se uvjerim :D

Marek

Ovo bi trebalo biti lako