Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

tramvajac 92

Citat: Shole  u Srpanj 02, 2010, 14:58:14
Conecto je za vozača zeznut jer stvarno nema zraka ništa jer je naprijed cirkulacija nikakva, al za putnika je čisto OK ako su otvoreni prozori i krovni otvori. Ionako vozi samo po gradu gdje je prosječna brzina možda 30 tako da nema nekih silnih turbulencija unutra ko kad prigradski opiče 80 s otvorenim vratima.
Jel se u Conectu može podesiti klima samo za vozački prostor?

mivano

u conectu ti jednostavno nema nikakve klime 

MAKI

ali zato šoleti puste vrata otvorena a ljude otvore  prozore i to je milina
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Ruske

i onda ti dode baba i jede --vna da joj hladno i da zatvorim, a vani 35 stupnjeva...i namjerno sjedne iza mene a ima naprijed gdje se nize sjedi i gdje ne puse toliko koliko iza kad se otvore bocni...

Boki651

Citat: Shole  u Srpanj 02, 2010, 14:58:14
Conecto je za vozača zeznut jer stvarno nema zraka ništa jer je naprijed cirkulacija nikakva, al za putnika je čisto OK ako su otvoreni prozori i krovni otvori. Ionako vozi samo po gradu gdje je prosječna brzina možda 30 tako da nema nekih silnih turbulencija unutra ko kad prigradski opiče 80 s otvorenim vratima.

Da, za vozača je zeznut, ljudi se kuhaju, zrak kao da stoji. Dok za putnike, pod uvjetom ako nema nekih kojima smetaju otvoreni prozori, je čisto ok, s otvorenim krovnim otvorima, ali je neopisiva klima i ugodnost, kad šole otvori prednja. ;D

tramvajac 92

Citat: mivano  u Srpanj 02, 2010, 20:48:25
u conectu ti jednostavno nema nikakve klime 
:o Ovi naši svi imaju klimu..  vaši isto imaju onu pregradu između vozača i putnika?

Shole

Ne, nema pregrade, vozački prostor i salon su povezani

MB Citaro

Na 709 "crko mjenjač"

NP-549

Zahvaljujući genijalnoj pretposljednjoj nabavki autobusa, neki dan u jednom Lion's Classicu koji vozi otvorenih vratiju na Lokvi izmjerena temperatura od 48 Celzijusa.  Koliko pak mora bit kad je blokada na mjestu i kad je bus na Delti na žarkom suncu po sat vremena  buljimir buljimir.

Neki dan nastala u Njemačkoj  živa panika u vlaku i moralo je intervenirat desetak kola hitne pomoći.  Zatajila je klima u putničkom prostoru i pozlilo je nekolicini putnika jer je temperatura bila 50 stupnjeva.  Kod nas je najnormalnije da se vozimo u takvom busu, i što je još gore DA GA VOZIMO !  Zar je stvarno potrebno da nekom vozaču pozli za vrijeme vožnje i da nastane pizdarija da bi se neko zapitao u kakvim uvjetima mi uopće radimo.  Onaj stručnjak koji je naručio takve autobuse je lijepo otišao u penziju, pobrao možda i kakvu otpremninicu, a mi nek se narednih 10 godina dinjstamo u takvim autobusima  (NE, Ne pričam o Ćirotu nema on veze s tim kakva će oprema bit u busevima).  Naravno on je imao klimu u svojoj kancelariji s kožnim vratima na kraju dugog hodnika

Klanaman

Očito tako funkcioniraju stvari u Troleju. Kad se nedaj Bože tako nešto dogodi vozaču onda će svi biti "pametni" i reći će da je kriv vozač jer je vozio iako je primjetio da mu je loše. A zar je problem uložiti koju kunu i ugraditi klimu barem za vozača u ove novije Mercedese i Manove?! 

mivano

Citat: Klanaman  u Srpanj 17, 2010, 21:47:03
Očito tako funkcioniraju stvari u Troleju. Kad se nedaj Bože tako nešto dogodi vozaču onda će svi biti "pametni" i reći će da je kriv vozač jer je vozio iako je primjetio da mu je loše. A zar je problem uložiti koju kunu i ugraditi klimu barem za vozača u ove novije Mercedese i Manove?! 
gospodin gradonačelnik je obećao ugradnju klime još prošle godine

Filemona

G. gradonačelnik je puno toga obećao  good_boy

dragec52

Haj. Prisiljen sam mijenjati retoriku. Naime ljut i ogorćen radi dugog stajanja / "mog" busa 720/ okrivio sam našu logistiku na čelu sa Smokijem da buseve sa klimom drže  na suhom ledu jer da troše previše goriva u režimu rada klime. Danas sam čuo da se naš Smoki vrlo srčano bori sa Mercedesom oko realizacije garancije i što prije osposobljavanja pokvarenih buseva, a to je i prošli tjedan bilo vidljivo odlaskom buseva u Matulje u ovlašteni Mercedesov servis a danas i 720.
Pošto pretpostavljam da GLASNOGOVORNICA pregledava i forum uz jutarnju kavu/ samo pretpostavka/ molim da mu skrene pažnju na ovaj post gdje se neformalno javno izvinjavam na prijašnju izjavu da NAMJERNO drže buseve van linije nebili se štogod uštedilo. Kad sam to pisao bile su te priče u điru. Da imamo bilo kakav interni bilten bar jednom tjedno o stanju u firmi i tekučim problemima nebi bilo niti naklapanja i koje kakvih tumačenja i slićnih situacija kao sitauacije oko dugog nekorištenja novih buseva. Vjerojatno nas se ne shvaća kao bitnu kariku u nastaloj situaciji u firmi ali bilo bi korektno prema najbrojnijoj skupini ili grupi zaposlenika firme.
Ovaj post ću obrisati kroz 24 sata jer ja sam mali :)evil

shef

Da, nešto rade na Citarima! Danas sam nakon dosta vremena vidio i 714. Ali činjenica je da cijela serija ozbiljno šepa. Da, očito proizvodnja za "zemlje regiona".
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

dragec52

Zaista je totalni promašaj. Toliko stajanja i sporog reagiranja i to pod garancijom je teško za prihvatiti i razumjeti. Oni će biti veliki trošak za održavanje kad istekne garancija. Za mene totalno razočarenje. Elektronika -0 / minus nula/. Kad su OK lijepo se voze i svi smo zadovoljni ali kad ode u remont  tjednima ne izlaze na cestu. Vidjet ćemo kakav stav će Smoki zauzeti i kakav dogovor sklopiti sa Mercedesom ali ovakvo je stanje za  firmu neodrživo.