Trambus | Javni prijevoz za Android

Autor svebee, Srpanj 06, 2010, 13:04:25

svebee

Pozdrav,

zahvaljujući ekipi s foruma prilično sam dobro izveo svoj prvi Android (operativni sustav za smart/pametne telefone) projekt - Trambus.
Brošuru možete pogledati na Trambus stranici, a uskoro ću i postaviti popis svih (dosad ubačenih) linija i stanica. Zasad se koncentriram na Zagreb (ZET), ali nema nikakvih prepreka da ubacim i druge gradove u aplikaciju/sustav.

Problem je naravno, koordinate stanica. Kada to imam, na konju sam  :) Pa ako ima dobrovoljaca, slobodno  ;D

Ukratko program omogućuje računanje najkraće rute (prema broju stanica) od-do bilo koje točke na karti, automatski može locirati najbližu autobusnu/tramvajsku stanicu putem GPSa, prati vas na putovanju te obavještava o pređenim stanicama te kada, gdje i na koju liniju (i vrstu vozila) morate presjedati i sl. Čitav spektar mogućnosti možete pročitati u brošuri.

Neznam koliko vas ima ovdje Android pametne telefone, no eto da znate da se radi nešto i na tome polju  :)

Uskoro je završen i back end ("pozadinski" dio) web-sustav te će za par mjeseci biti moguće to sve obaviti i preko interneta tj. web stranice. Usput, čuo sam da već ZET nešto radi na tome? Ima li kakvih informacija o tome?

svebee

269

Ideja je odlična nadam se da će sadržavati liniju  bus123 69..?.. kada će biti dovršen...
269 BORONGAJ-SESVETSKI KRALJEVEC

269

kako mogu skinuti taj prog? mogu li ga koristiti na samsungu s5230?

shef

Citat: 269  u Kolovoz 19, 2010, 20:45:47

Da li S5230 ima operativni susatav Android? Nema!
Prema tome, ne možeš.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

svebee

Citat: 269  u Kolovoz 19, 2010, 20:40:49
Ideja je odlična nadam se da će sadržavati liniju  bus123 69..?.. kada će biti dovršen...

program kao takav je gotov, ali sad radim na ubacivanju stanica i linija, bit će sve one (nadam se) koje su izlistane na ZETovoj stranici.

Citat: 269  u Kolovoz 19, 2010, 20:45:47

ne, samo na Android mobitelima.

iako će kako kažem biti i web-verzija koju će moći koristiti svi koji imaju pristup internetu preko mobitela (te imaju "normalan prikaz" web-stranica).

269

Možda možep neko okvirno vrijeme izlaska te web verzije?

svebee

Citat: 269  u Kolovoz 23, 2010, 20:10:47
Možda možep neko okvirno vrijeme izlaska te web verzije?

volio bih ali nažalost ne mogu, previše je stvari u igri da bih mogao reći kada bi to moglo biti...ali neku osnovnu ranu alpha verziju bi se dalo složiti kroz koji mjesec  ;)

nego, kako projekt "Trambus" postaje sve veći i veći tražim ako netko ima popis koordinata stanica za Rijeku, Split, Osijek ili neki drugi (veći) grad u HR/BiH/Srbiji (Beograd/Novi Sad), voljan sam i platiti.

tramvajac 92

Postaj to u Razno pod Autotrolej, Promet, Libertas, GPP,...

svebee

Pod sve te forume? Nije li to pretjerano malo?  :-\

Nego, uskoro će verzija 1.3 (danas) - koja će imati mogućnost biranja offline ili online proračuna i neke druge sitnice i mogućnosti.
Također, web- verzija je u dubokoj izradi.

Zanima me samo, koje su koordinate tramvajske stanice - Borovje?

svebee

269

Hmm u ovoj web verziji ima greška na liniji 269 Borongaj-Sesvetski Kraljevec koja NE STAJE na "Maksimirskim Naseljima" to je stanica linije 231 Borongaj-Novi Retkovec...[/u

svebee

Riješeno u 1 min.  :)

Ako uočite još koju grešku, slobodno javite, lako se može ispraviti, ali trebam informacije/feedback  ;)

269

Skinuo sam sad neku najnoviju verziju trambusa s android marketa koja sadrži samo 4 autobusne linije? u čem je fora? ??? ??? ??? ???

svebee

Citat: 269  u Siječanj 22, 2011, 15:14:54
Skinuo sam sad neku najnoviju verziju trambusa s android marketa koja sadrži samo 4 autobusne linije? u čem je fora? ??? ??? ??? ???

Zašto nitko ne čita što napišem?  ;D

Čitaj FAQ:
Citat:Q: Zašto ima toliko malo linija, zašto ih je u prethodnoj verziji bilo puno, puno više?
A: Zato što su nove linije i stanice puno (više nego duplo) detaljnije i već sada sam već ubacio preko 350 stanica, a trenutno su dostupne tramvajske i nekoliko autobusnih linija. Sve ide ručno i do sada sam se foksirao više na programski dio, od sada ću svaki dan ubacivati po nekoliko linija tako da tražim jedino - strpljenje :) I svakih tjedan dana stisnite "Update" ;)
;)

269