Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Ruske

587 je mrtav...neznam ali jedva se penjao uz kumicicevu, plus sta mu treba pol dana da izbaci iz D u 2...toliko se spuste okretaji da odmah par sek. nakon ubacivanja u nizu ubaci u 1 jer mu fali okretaja! ne vjerujem da sole je vozio polako jer znam kako inace vozi...

661 uzasno nesto skripi tj bruji kod prednjeg ovjesa kad skrece u lijevi zavoj, kod desnog kotaca, moguce posljedica krsa?

mivano

Citat: Ruske  u Rujan 12, 2010, 23:07:05
587 je mrtav...neznam ali jedva se penjao uz kumicicevu, plus sta mu treba pol dana da izbaci iz D u 2...toliko se spuste okretaji da odmah par sek. nakon ubacivanja u nizu ubaci u 1 jer mu fali okretaja! ne vjerujem da sole je vozio polako jer znam kako inace vozi...

661 uzasno nesto skripi tj bruji kod prednjeg ovjesa kad skrece u lijevi zavoj, kod desnog kotaca, moguce posljedica krsa?
mnogi SU 240 i SG 240 naprosto trebaju novi motor

ikar

587 najslabije ide od solo SU240. Ne radi mu ni kick-down, a mislim da ograničiš stupanj prijenosa na automatskom mjenjaču (1,2) svejedno vozi kao da je u D - tj. šalta do kraja.

Ruske

sad mi onda jasno zasto je stalno bio u D, pa sam se zapitao jel sole malo gluh ili ne, pa da ne cuje kako se motor gusi prije nego vrati u 2 na uzbrdici...nije mi bilo jasno zasto ne limitira na 2 brzine...

ah, ionako je stalno na 2A, ovo mu bio jedan izlet na 7A ;D

isto 588 danas na 7A, nisam se dugo vozio s njime, kako on ide?

Berlingo

Od kud ti to da je stalno na 2A??? ???

dragec52

Haj. 10 godina sam bio na 587 i nedavno sam ga vozio i zaista je koma,  šteta  a skupa smo odrađivali moj radni staž.  :-[

ikar

Citat: Berlingo  u Rujan 13, 2010, 21:01:45
Od kud ti to da je stalno na 2A??? ???

Na 2a je stalno 584! I to sistemom prekidna i iza prekidne ostaje na cijelodnevnoj!

588 je onako srednji. Top su 598, 585 pa 599 što se tiče motora. Najgori 587 pa 602. (Od gradskih naravno). Od prigradskih je najbolji 601. A prigradski su i svi bolji za vozit od gradskih.

Ruske

mislio sam CESTO ne stalno...ispricavam se...barem sam ga ja dosta cesto vidao na 2A

mivano

Kojim sve vozilima ne radi kickdown (osim 587 i 644)?

Shole

E sad bi ti kompletan izvještaj.  Mnogima ne radi, a to je ubitačna konbinacija ako je i tastarura mjenjača u banani pa šalta neovisno o stisnutom gumbu. 

mivano

Citat: Shole  u Rujan 14, 2010, 22:10:47
E sad bi ti kompletan izvještaj.  Mnogima ne radi, a to je ubitačna konbinacija ako je i tastarura mjenjača u banani pa šalta neovisno o stisnutom gumbu. 
Dakle, ima ih poprilično. A to se kao ne može popravit/zamijenit?

Shole

Naravno da može, al netko mora jedno vrijeme napinjat da se to napravi, a nije nikog previše briga jer su to rezervni busevi. Kad je bus zadužen onda to u 95% slučajeva radi.

Berlingo

467
Od Krasice prema Skrljevu pada na 28 km/h. Naravno u drugoj i to ne skroz popunjen putnicima. Ne radi mu frena. Valjda ga gase u brzini. Prokisnjava na vise mijesta. Posto nije obicaj u autobusu otvarati kisobran dobro bi dosla kapa na glavi ili kakva kabanica.

zvone16

dobro i ide kako ide onaj 631 u 12:50 sa hreljina u grad penje se sigurno 2 minute nevjerujem da ide 20 na sat
ZvoneXp

mivano

Citat: zvone16  u Rujan 22, 2010, 11:07:58
dobro i ide kako ide onaj 631 u 12:50 sa hreljina u grad penje se sigurno 2 minute nevjerujem da ide 20 na sat
da, turčin je slab (220 KS), 630 ide daleko slabije za razliku od 646 (260 KS) => veća snaga + manja masa vozila