Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

noxis93

Pozdrav Zagrebe!
Eto, mozda svratim u subotu jer mi brizni Pulezani nemamo 3D kino, pa druzba nas cetvero bi doslo pogledat to cudo u Zg...
Sad pitanje, dosli bi naravno, autobusom, no zanima me kako sa kolodvora (prigradskog) do Kaptol Centra. Kojom linijom (linijama) i kako one prometuju.
Hvala vam unaprijed,
noxis93.

Ivan

Citat: noxis93  u Rujan 15, 2010, 16:42:27
Pozdrav Zagrebe!
Eto, mozda svratim u subotu jer mi brizni Pulezani nemamo 3D kino, pa druzba nas cetvero bi doslo pogledat to cudo u Zg...
Sad pitanje, dosli bi naravno, autobusom, no zanima me kako sa kolodvora (prigradskog) do Kaptol Centra. Kojom linijom (linijama) i kako one prometuju.
Hvala vam unaprijed,
noxis93.
Pa nije baš komplicirano da se sa karte grada ne bi skužilo. :P :)

Tramvajem 6 u smjeru Črnomerca do Jelačićeva trga (vozi svakih cca 8 minuta subotom), onda pješice preko Tkalčićeve ili Kaptola (ili busom 105 jednu stanicu ako slučajno uskoro kreće, ne bih baš preporučio čekanje)...

t4

Eto mene nakon 100 godina... nisam u toku pa sam htio pitati što je na koncu bilo sa gb 141 koji se zapalio? Činilo se da ga neće popravljati, a i dalje je u aktivnom voznom parku....

sokre

Jedan NG312 stoji uz ogradu ZET-ovog pogona na Ljubljanici pripremljen za lakiranje.

Kako su mu skinuli sve oznake, moguće da je 141.

Bez obzira, to će biti prvi plavi MAN.

Možda ga danas slikam, prolaziti ću tamo.

Majstor

Nije to taj
140,142 idu na bojanje poslije limarije i drugi će na limariju
Samo mi sudite pošteno !

Shole

U kakvom stanju im je bila limarija?  Naši riječki SG322 koji su 1995. godište imaju originalno bojanje po bokovima i nigdje nisu ni truli ni rđavi.  Još je onaj grubi sloj oko blatobrana.  Tamo di su bili udareni pa je mjenjano tamo je već sve rđavo po ko zna koji put.

Tomek

Potvrda da se ne radi o gbr141 -- on nažalost izgleda prilično rashodovano i eka u APP-u bolje dane

221

Imamo novu shemu bojanja. Naime, 525 je lakiran u plavo i to samo bočne stranice. Krem linije ispod prozora više nema a sve drugo je ostalo isto.

Ivan

Citat: 221  u Rujan 24, 2010, 17:36:47
Imamo novu shemu bojanja. Naime, 525 je lakiran u plavo i to samo bočne stranice. Krem linije ispod prozora više nema a sve drugo je ostalo isto.
Vidio sam ga danas, meni očajno izgleda...

Nemojte me hvatati za riječ, ali učinilo mi se da mu nije samo shema različita od bilo kojeg drugog, nego su dijelovi ostavljeni kakvi su bili, i sad je jedini koji vozi sa dvije nijanse plave (uz krem krov), mislim da su mu strane ofarbali novom nebeskoplavom bojom, a naprijed masku nisu dirali, ostalo je i inače svjetlije svijetloplavo, dodatno blijedo poslije 14 godina vožnje. ::|

Nadam se da je ovo prijelazno rješenje i da ga čeka bojanje ostatka.

Tomek

A O405N2 gbr815 je postao isto prepoznatljiv s prednje strane jer ima garažni broj naljepljen u sredini kao kod APP-ovih buseva.

Neprilagodjen

Da li MB O405N2 ima kakav senzor na zadnjim vratima?

421

Citat: Neprilagodjen  u Rujan 29, 2010, 14:23:05
Imao je dok je bio u APD, sad možda ima.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

Citat: Tomek  u Rujan 29, 2010, 13:15:33
A O405N2 gbr815 je postao isto prepoznatljiv s prednje strane jer ima garažni broj naljepljen u sredini kao kod APP-ovih buseva.
da i 812 je postao prepoznatljiv jel nema bočnog garažnog broja a vjerovatno neće ni imati jel je velika nestašica naljepnica

Tomek

Hahaha, ne znam bi li čovjek na ovo plakao ili umro od smijeha -- NESTAŠICA NALJEPNICA -- stvarno sramotno u kakvom je stanju ZET, grad, a i cijela nam država....

Inače, i dva NL313 koja su na posudbi u VG su ostala naprijed bez natpisa ZET, naljepnice očito za zamjeniti nema, a stara je vjerojatno prefarbana nakon nekog sudara.

conecto

Citat: Neprilagodjen  u Rujan 29, 2010, 14:23:05

Svi O-405 (G) N2 imaju automatska treća (ili četvrta) vrata s otvaranjem na taster, ali za razliku od Citara nemaju optički senzor nego rade "na nagaz".
Inače je to pod kraj u APD kod solaša znalo raditi probleme, pa bi se vrata znala zatvoriti još dok bi putnici izlazili van.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...