Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

221

Citat: sokre  u Listopad 31, 2010, 18:26:57
Vidio sam onog novo do pola ofarbanog O405. Nije prelijepo, ali je praktično.
Žao mi je što nisam imao fotić.

Evo, ja ga uslikao  ;D ;D
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=9320.msg94244#msg94244

Majstor

Evo me 
Nije 503 definitivno otpisan ( motor u radu hrpa dijelova naručena al stižu na kapaljku )
navozit će se on još
Bojanje do pola / želja stranke /
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

u pa vg na sve više buseva neradi tipkalo stop, sad kada su putnici navikli na to sada više neradi, to je super stvar što teško pokretne osobe lijepo stisnu tipku stop i nehodaju po busu dok bus nestane a sad se događaju nemile scene poput majmune kaj nestaješ jesam ti stisnul stop a taj stop neradi u radioni su priznali da neznaju to popravit, a za inžinjere u pavg to nije ništa što bi trebalo radit i neobračaju pažnju na to pa da barem pošalju u ARZ da se to popravi. isto tako grijači ogledala su nevažna stvar i totalno nebitno, mada su svi autobusi nekada imali ispravne grijače što znači da netreba ništa izmišljat nego samo popravit tj. uložit ali za njih to nema utjecaja na sigurnost putnika i vozač je prisiljen na svakoj drugoj stanici dizat se i brisat ogledala osim ako nađe dobrovoljca da to radi umjesto njega.
autobusi na kojima neradi tipkalo stop. 815, 818, 819, 876, 880, 881, na njima neradi uopće niti jedna tipka dok na gb. 882, 883, 885 neradi na zadnjim vratima one tri tipke

421

Citat: MAN19464  u Studeni 05, 2010, 20:55:42
isto tako grijači ogledala su nevažna stvar i totalno nebitno, mada su svi autobusi nekada imali ispravne grijače što znači da netreba ništa izmišljat nego samo popravit tj. uložit ali za njih to nema utjecaja na sigurnost putnika i vozač je prisiljen na svakoj drugoj stanici dizat se i brisat ogledala osim ako nađe dobrovoljca da to radi umjesto njega.
To nekada , dragi kolega na APD Mercedesima traje po prilici godinu dana nakon što su pušteni u promet, dakle od 2000 godine. Svako pranje busa trebalo je skinuti komplet ogledalo s nosačem, a čime će se to najbolje učiniti nego čekićem po dijelu gdje kabel ulazi u nosač. To su činili "kolege " parkirači i nitko nije odgovarao zbog toga jer brzina pranja bila je bitnija. Osim toga, naručivana su ogledala koja su  se inače  stavljala na stare SU i SG MANove bez grijača, jer druge nisu znali naručiti, a ovo je bilo jednostavnije i jeftinije- čitaj uhodano. Osim ogledala, nosači koji su sada gore su kraći za 5-10 cm pa je i vidljivost drugačija, to jest lošija. I nikome ništa!
Vi ste, nažalost naslijedili ono najlošije i najgore, a teško da će se greška(e) ispraviti u AR jer nema volje i novaca za to.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Novi nosači retrovizora kupovani su od nekog privatnika koji ih je proizvodio, uopće ne znam zašto su mijenjani valjda na svim O-405 N jer nemoguće da su se svi polomili, a i ne znam kakav je to majstor da ne može izraditi nosač sastavljen od nekoliko cijevi da bude jednak originalu (valjda "kumska posla"  ???)
Parkirači su priča za sebe - unište valjda više na parkiranju nego što se takvo što dogodi u cjelodnevnom prometu.
Na modelima O-405 N i starijim prilikom parkiranja su stradali i mjenjači jer su gotovo svi ubacivali u rikverc još dok bus ide naprijed (umjesto da pritom miruje). Kasnije su došli Citari koji ne ubacuju u brzinu dok kočnica nije pritisnuta (hvala Bogu!), a uglavnom je nestalo i parkiranje urikverc.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Citat: MAN19464  u Studeni 05, 2010, 20:55:42
u pa vg na sve više buseva neradi tipkalo stop, sad kada su putnici navikli na to sada više neradi, to je super stvar što teško pokretne osobe lijepo stisnu tipku stop i nehodaju po busu dok bus nestane a sad se događaju nemile scene poput majmune kaj nestaješ jesam ti stisnul stop a taj stop neradi u radioni su priznali da neznaju to popravit
To se događa i u drugim pogonima..

421

Citat:To se događa i u drugim pogonima..
Moram priznati da u APD sve radi , što znači da preostaje  APP, ali daj malčice konkretnije...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Tomek

Kraj mene danas prošao gbr 808 -- cijela lijeva strana mu je korodirala i potrebno mu je lakiranje

Tomek

Od početka iduće godine izgleda veliko pretumbavanje autobusa, plinaši u APP, Citari G u APD  8)

conecto

Citat: Tomek  u Studeni 19, 2010, 14:54:57
Od početka iduće godine izgleda veliko pretumbavanje autobusa, plinaši u APP, Citari G u APD  8)

A gdje si pak to čuo?
Zar se tamo negdje na zapadu gradi punionica CNG-a?

BTW, svi školski su opet u prometu.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Ne još, ali izgleda da bude ;)

conecto

Citat: Tomek  u Studeni 19, 2010, 15:04:35
Ne još, ali izgleda da bude ;)

A dobro, nek bude!
Dakle Citari G u APD, a što je sa solašima (CNG 20+1)?
A GDJE JE POANTA?

Tomek

I solaši bi trebali za APP, a valjda neki Cityji u kontra smjeru, ali ja ne mogu ovdje ništa definitivno napisati jer ne znam još uvijek ništa točno.

tramvajac 92

Ako do toga dođe onda bi se plinaši mogli pojaviti na 106, 109 (dio), 110, 112-116, 118-120 i 129..