RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

421

Kad tad dogodit će se ponovni susret dvaju aktera ove priče. Tko će koga moći pogledati u oči, tko će koga( da li) zamoliti za oprost, tko će (pokušati) shvatiti onog drugog, sve to vjerojatno nećemo saznati. No ožiljci će ostati na oba lica, a trebalo je samo malo razumijevanja i tolerancije više.
Uostalom prijetnja upućena kolegi ugledala je svjetlo dana i NL je priliku iskoristio.
Pojašnjenje Glasnogovornice oko učinjenog po tom pitanju je za RESPECT usprkos tvrdnji:" Znači, ja osobno nisam uspjela i zbog toga se osjećam užasno loše."Možda u konkretnom slučaju niste, ali ste svojim trudom i željom zadobili simpatije i poštovanje ostalih kolega vozača, zbog činjenice da Vam je stalo do svog djelatnika koji je zadobio "blackout" kad je to najmanje trebao.Ne sumnjam u pozitivan ishod konačne odluke uprave Autotroleja po kolegu!
Svojim postupcima putnica: ne zna kad treba stisnuti gumb najave stanice
                              vozač   : iziritiran svakodnevni neznanjem, kasnim pritiskanjem gumba i uvredljivim komentarima putnika ne osjeća se krivim, a  šuti i trpi,
ukazuju Vam na probleme koje možete uspjeti riješiti i osjećati se puno bolje. Mediji su čudesni, a papir svašta trpi.
Mirta je odlično dijagnosticirala srž problema i ponovno dokazala svoj talent za pronalaženjem rješenja na obostrano zadovoljstvo.
Izuzetno mi je drago da  obje  aktivno sudjelujete  u radu ovog foruma!  Stoga: MY RESPECT! 

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Boki651

Moram se i ja uključiti u raspravu. Milio sam samo čitati, ali u nekoliko postova, kao putnik osjetio sam se prozvanim.
Poznajem dosta vozača iz Troleja, s kojima sam u ok odnosima i nekoliko puta sam se osobno uvjerio kroz kakve sve probleme prolaze u komunikaciji s putnicima, koji ili ne razumiju ili se prave ludi. Svjestan sam da su većina vozača ljudi koji pošteno i predano obavljaju svoj posao. Ali vjerovali ili ne, ima i putnika koji se pošteno voze s istim tim vozačima, štoviše čak i uljudno pozdrave dok ulaze u taj isti autobus.
Reći da su svi putnici isti (kako je to rekao uvaženi član iz Zagreba na jednoj od prošlih stranica foruma), je u najmanju ruku nekorektno. Ispada da nema poštenih ljudi koji se voze busom, nego su sve konfliktni tipovi.
Ovakvi postovi gdje se jako generalizira, nisu u redu. Ima i putnika loših, ali nisu ni svi vozači ikone. Nećemo o imenima i prezimenima, mada bi se moglo.

Za kraj osvrt na tehniku

Citat: conecto  u Studeni 10, 2010, 18:29:46
U svakom slučaju totalno jednostrana priča, da ne kažem baš "tipična" ili u najmanju ruku "neprovjerena" jer se nitko i nije potrudi provjeriti je, nedostaje previše argumenata, a i izjave o tehnologiji "zvonjave" za izlaz nama koji znamo malo više o tome već upućuju na sumnjivu priču od strane autora teksta i same putnice sve do "Autotroleja" koji joj se ljubazno ispričao.
Jer mi znamo - vozaču zvoni (ako zvoni) samo jednom...

Zvoni vama u Zagrebu, al ovdje u Rijeci primjerice, na starijim MAN-ovima (SU220,240,SG 220,240), možeš zvoniti koliko te volja dok vozač iziritiran zvukom potpuno ne isključi zvono, što se često radi, pa se onda i ne otvaraju vrata tamo gdje se treba.

A što se tiče zvonjenja u mercedesima, možeš ti u Conectu kod pravnog faksa u smjeru grada pozvoniti, ali u 95% sučajeva, vozači ne otvaraju vrata, iako na Conectima gori signalna lampica s brojem vrata od kojih je zahtjev za otvaranjem vrata upućen. Nemali broj puta se to dogodilo, da se treba izderavati kroz čitav bus, i onda slijede prijeki pogledi u stilu "šta se dereš?". Pa da manje pričaš na mobitel u vožnji i da gledaš lampice na instrument ploči vidio bi da zvonim, ako već nisi čuo.

ikar

Citat: Boki651  u Studeni 11, 2010, 15:59:28
možeš ti u Conectu kod pravnog faksa u smjeru grada pozvoniti, ali u 95% sučajeva, vozači ne otvaraju vrata, iako na Conectima gori signalna lampica s brojem vrata od kojih je zahtjev za otvaranjem vrata upućen. Nemali broj puta se to dogodilo, da se treba izderavati kroz čitav bus, i onda slijede prijeki pogledi u stilu "šta se dereš?".

A jesi razmislio da ti ne otvaraju vrata zato jer bi se u protivnom cijela stranica ukrcala u bus na srednja i zadnja vrata... I da ne bude "Vozač ne kontrolira karte" u slučaju da neko od šefova/prometnika "špijunira".

Boki651

Pravo se većinom ukrcava stanicu ispod kod Plodina, gore bude uvijek malo putnika. A i ne možeš mi pričati da ne otvara zato što bi se netko ukrcao, kad doslovno krene sa stanice, pa kad se netko prodere par metara opet se zaustavlja, znači radi se o zaboravu, a ne o kontroli karata.

Ruske

sta se mogu na 220 240 iskljuciti zvona?

NP-549

Citat: Ruske  u Studeni 11, 2010, 18:04:11
sta se mogu na 220 240 iskljuciti zvona?

Kako na kojem, to je naknadno rađeno po željama korisnika  ;)

Jedna stvar mi nije jasna u ovoj cijeloj situaciji - da li kolega uopće nije stao na stanici (jer nije bilo zahtjeva), ili je stao i otvorio samo prednja jer je imao nekog za uć.  Ako je stao, a nije otvarao ostala vrata osim prednjih (niko nije zvonio) tad je dotična možda i zvonila ali džaba joj tad stiskanje dugmića jer na Citaru prve serije nemožeš zvoniti ako su već otvorena prednja vrata!!!   (hvala kolegi na ovom detalju kojeg se nitko ranije nije sjetio)

ikar

Po onome što sam čuo, nije bilo nikoga za ući pa nije stao na stanici...

NP-549

Meni nije jasno zašto je on potpisao tu izjavu!?  Ja nevjerujem ni pod razno da je ona "zvonila", on nije stao, ona komentirala to nestajanje, a on njoj: popu Šimi !   Poznavajući tog kolegu godinama, i prije rada u troleju, jednostavno nemogu to povezat

zvone16

Ljudi samo da javim volim buseve i to ali ovo je bilo nepodnosljivo iz mjeseca u mjesec iz dana u dan on tako vozi to vise nemoze, prijavio sam upravo jednoga vozaca autotroleje nije bitno kojega busa ni koji polazak ubiti sofer vozi ko da ja trcim do krasice LOL ali je tako zamislite idete u mjesto di dodete sa svim soferima za 25min s ovim dodete za 45min on ko da nevozi nego gura ga jednostavno neide tako i prijava je morala pasti pa cak i u ime nekih drugih putnika
ZvoneXp

BARCODE

U ovom gradu ima dosta pštenih putnika koji svaki mjesec kupuju karte i koriste JGP kao jedino sretstvo za prijevoz jer drugog nemaju zašto bi oni ispaštali. Mislim da sa time nećemo ništa postići ako stajemo po stanicama gdje nema putnika za ulaz i izlaz. Mislim da sada svakako treba nastupiti uprava i donijeati nekakve odredbe, ali ne sama po svojoj volji nego treba pozvati vozače i zajedno se dogovoriti te donijeti odluke po kjima bi se radilo i sa time upoznati sve korisnike JGP-a preko medija o načinu korištenja te o njihovim pravima i pravima vozača u JGP. Naravno da se sa odredbama prvenstveno moraju složiti vozači jer oni jedini od svih najviše vremena provode u autobusu.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

Shole

Citat: zvone16  u Studeni 11, 2010, 20:27:14
Ljudi samo da javim volim buseve i to ali ovo je bilo nepodnosljivo iz mjeseca u mjesec iz dana u dan on tako vozi to vise nemoze, prijavio sam upravo jednoga vozaca autotroleje nije bitno kojega busa ni koji polazak ubiti sofer vozi ko da ja trcim do krasice LOL ali je tako zamislite idete u mjesto di dodete sa svim soferima za 25min s ovim dodete za 45min on ko da nevozi nego gura ga jednostavno neide tako i prijava je morala pasti pa cak i u ime nekih drugih putnika

Ako si i prijavu sročio ovako pismeno moš mislit šta će ti ju uzet u obzir.  Nemaš nijednog zareza, nijedne točke

Mirta

Citat: Shole  u Studeni 06, 2010, 22:14:27
Gledam ja danas u kokosinjac svaki put, al nema Berlinga :-(

Sada me već doista brine taj naš kolega. Nema ga na forumu, a ne javlja se ni na PP. Što se to s njim događa?   :(
Nikad ne reci:"Nikad!".

zvone16

Citat: Shole  u Studeni 12, 2010, 11:33:18
Citat: zvone16  u Studeni 11, 2010, 20:27:14

Ako si i prijavu sročio ovako pismeno moš mislit šta će ti ju uzet u obzir.  Nemaš nijednog zareza, nijedne točke

ljepo sam uredno napisao ju
ZvoneXp

conecto

Citat: Boki651  u Studeni 11, 2010, 15:59:28

Reći da su svi putnici isti (kako je to rekao uvaženi član iz Zagreba na jednoj od prošlih stranica foruma), je u najmanju ruku nekorektno. Ispada da nema poštenih ljudi koji se voze busom, nego su sve konfliktni tipovi.
Ovakvi postovi gdje se jako generalizira, nisu u redu. Ima i putnika loših, ali nisu ni svi vozači ikone.

Ja nisam baš najbolje shvatio na kojeg se "člana iz Zagreba" ovo odnosi  ???

Ja osobno smatram da je 99 % naših putnika korektno, a onaj preostali 1 % su "posebni". Možda je i odnos 98:2 ili 95:5, ali recimo da je 99:1.
Teorijom velikih brojki ispada da ti na svakih 99 normalnih putnika dolazi jedna budala. Jedan zglobni bus redovito vozi u jednom krugu barem 100 putnika, znači u svakom krugu se vozača uhvati jedna budala.
A to se ne događa baš svaki krug pa ispada da je taj odnos još i manji, recimo 99,5:0:5, pa možda još i manji  ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Mislim da je stvar u tome da jedan loš primjer ostavlja jači dojam nego li sto dobrih. Bilo bi nepravedno reći da su ,,normalni" putnici rijetkost, ali vozačima podignu tlak oni ,,posebni" i njih pamte.
Nikad ne reci:"Nikad!".