Moskva

Autor tovar, Ožujak 28, 2008, 19:21:37

tovar

Tovar je prošli tjedan boravio u Moskvi, povod MITT – turistički sajam. Najveći u Rusiji i jedan od najvećih u Europi. Hrvatska je bila dobro zastupljena, bila je u paviljonu na glavnom ulazu, zajedno s Grčkom, Bugarskom i Crnom Gorom (Grci su imali najveći dio paviljona). Šta se tiče agencija, bile su nazočne sve veće agencije, ne mogu izdvojiti nijednu posebno.

Prije slika, moram se ispričati za pomanjkanje buseva i javnog prijevoza. Naime, aparat mi je ostao u Dubrovniku, pa sam kupio novi zadnji dan boravka i to uoči panoramskog razgledavanja grada. Baš kad sam krenuo sa slikanjem osta sam bez baterije. Eto.

Ujutro smo krenuli s ovim čudom.

Sicevi su bili čudni, tanki, visoki nasloni, bez bočnog držanja (naravno, nisam snimija).

Odmah po polasku iz hotela nešto poznato.

Jedna od najvećih građevina u Moskvi. Univerzitet Kamsomolski, 1 000 zgrada, 40 000 studenata. Zvijezda na vrhu je teška 26 tona.
Ima jedna zanimljiva turistička priča vezana za kompleks. Navodno ima preko 60 000 vratiju, pa im za opiturati sve triba cila godina?

Pogled u 6 ujutro.

Buduća najveća zgrada Europe. Bit će visoka 115 katova ili 585 metara. Zgrade oko nje, ove završene, su visoke 65 katova. Na zgradi radi 2 500 radnika, posao vodi Srbin. Desno od zgrade se održavao sajam.

Prilaz centru Moskve. Inače im tako izgledaju ulice.

Nova Volga. Ruska Meca. Meni jedno od dražih prijevoznih sredstava u Rusiji.

Kinez u centru grada, jedini bus koji sam uspio slikati.

Neki od  simbola Moskve.

I na kraju metro. Pravi je doživljaj voziti se tim starim metroom, derutnim vagonima. Sve škripa, cvili, skačka. Ali nitko se ne obazire. Ovo su skale koje vode 60 metara duboko doli, na prvu etažu. Ukupno ima 3 etaže. Karta je oko 5 kuna.