Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Shole

Ma koja koncesija, jesi normalan !!!  Šta misliš da bi onda 10 kn bila karta?  Evo ti za primjer ZET i njihovo povlačenje iz Samobora.  Istina bog, putnici se sad voze u S419 UL, al plaču za ZET-om, pogotovo onaj dio koji je sad pripao Autoturistu.  Gradski prijevoz nigdje u svijetu nije profitabilan, i on se i u najrazvijenim metropolama sufinancira. Također nigdje nije besplatan, samo mi izmišljamo toplu vodu gdje dajemo da se tri četvrtine stanovništva vozi džabe, a preostalu četvrtinu deremo do kože cijenom karte.  Ovaj sadašnji sistem linija u Autotroleju je OK, problem je kao što je rečeno u tome što jedinice lokalne samouprave (a među njima i Grad Rijeka) ne ispunjavaju svoje obaveze sufinanciranja.  Koju biš ti to liniju dao u koncesiju?  32 možda? pa to je zlatna koka Autotroleja, nebi ju dali za ništa.  Produžetak 32, linija 35 i dio 37-mice je dan Autotransu. A šta misliš da oni ne primaju debele subvencije za to ? Baš bi se pokrili cijenom karte na liniji za Sveti Petar.  A osim toga, gdje je Autotrlejev vozi red iz 2000. na liniji Lovran-Brseč i sadašnji Transov.  Neusporedivo lošije je sada, a cijena karte je skuplja i plus toga nemogu presjedati na bus za Rijeku nego im treba ponovno još jedan karta

Tomek

Nije baš skroz tako, prvo Samoborček i Autoturist pokrivaju sve djelove zajednički, a drugo cijena ZET-ove karte 93. je bila 14kn(ZG-Samobor). U gradu ZG je tada karta bila 5kn. Ako je sad cijena karte u gradu ZGu 10kn za pretpostaviti je da bi cijena ZG-Samobor bila 28kn ili još i veća, dok Sam-Aut voze za 22 čini mi se. Što se tiče kvalitete voznog parka nekad smo se za Samobor vozili u TAM-ovima s drvenim sjedalima, a sad su to večinom udobni autobusi(uz par izuzetaka) kakve ZET sigurno ne bi uspio nabaviti(vidimo primjer Velike Gorice)..
Ono zbog čeg se svi bune je što sad moraš plaćati kombinaciju ZET-Samoborček Autoturist ako radiš u ZG-u, a prije je to sve bio jedan prijevoznik. Inače da grad plaća subvencije ovim privatnicima kao što ZG daje ZETu(trebao bi davati) i kod njih bi karte bile jeftinije.

shef

709 bez tablica, stavljene probne. Viđeno jutros.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Citat: shef  u Prosinac 22, 2010, 17:39:20
709 bez tablica, stavljene probne. Viđeno jutros.
RI-739 SK ;) ( uz zahvalu neimenovanom izvoru )
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

MB Citaro

Znači ide na cestu  :D

Majstor

Što se tiče prijevoza u Samoboru u početku Sam.i Autoturista nije bas sve bilo bijelo
Do pojave njih ZG-Samobor karta se obično nije plačala kao i u ZG danas  a njihovim dolaskom doslovno preko noći
Ulaz putnika samo na prednja vrata ; obavezna vozna karta kao i mjesečni pokazi za određenu relaciju na ime i prezime / ako na pokazu piše Samobor-Ljubljanica vrijedi samo za tu liniju dok se recimo za Samobor-Aut.kolodvor karta plačala bez obzira na mjesečni pokaz /
Nadalje Zetovi Tamovi su bili AVIONI prema prvo doslima malim Van Oudsenima,Oafima Manovima i Steyrima naravno rashodovanim po Euro metropolama pa došli iz otpada u Hr
A najveselije kad bi koji ostao u kvaru nema drugog nego slijedeći koji dolazi skuplja ljudi koliko stane
Ni danas nije bas sjajno Svakodnevna pojava sve vise starih vozila u prometu / Oafi Samoborčeka uredno voze linije jel nemaju školsku licencu a i vozila su dotrajala Man Gbr 201 ima 2 mil km iz 1999.g. koliko još može ??? /
Samoborček nema novaca Autoturist manje popravlja a novih nema vidjet ćemo što sutra donosi
Inače Sammoborček je povukao Oafe iz UGOVORENOG školskog prijevoza i zamjenio ih Setrama 315UL onim prvima  koje takodjer nisu prilagođene uvjetima školskog prijevoza  / pojasevi, naslovi za glavu itd /
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

o-0 , ali iz raznih kuteva različita viđenja.. Meni je bilo fenomenalno se voziti u Steyrovima i OAFima sa udobnim tapeciranim sjedalima, nego u drvenim TAM-ovima koliko god sam ih volio. ZET-ovi TAM-ovi su ipak bili za gradske linije.
A Autoturist gbr 201 bi trebao biti 2000. ili 2001. godište ;)

Majstor

Tomek navozio sam se u tim tapeciranm Oafima / prašina , smrad i mokri tapecirung ipak nije bolji od drva ili plastike na sjedalu koje možeš čak i obrisati maramicom / ipak su iz furde izvučeni nakon dugog stajanja po EU
Ti drveni stolci su ko danas pvc / citaro,man ili volvo gradski /
Samo mi sudite pošteno !

zvone16

opet su u 605 i 607 tapacirali sjedala bila su sva razderana ono gledam opet ko nova
ZvoneXp

Klanaman

Citat: zvone16  u Prosinac 22, 2010, 22:27:05
opet su u 605 i 607 tapacirali sjedala bila su sva razderana ono gledam opet ko nova
I baš me zanima koliko će izdržati? Možda tjedan dana?! I to je previše kad je Pomorska škola u pitanju.

421

Citat: Shole  u Prosinac 21, 2010, 12:51:10
 Evo ti za primjer ZET i njihovo povlačenje iz Samobora.  Istina bog, putnici se sad voze u S419 UL, al plaču za ZET-om, pogotovo onaj dio koji je sad pripao Autoturistu.
Plaču, plaču, ali samo iz jednog razloga: U Autoturistu  nema švercanja, ako  bus123 rikne uvijek se nešto skemija pa nešto vozi makar i uz kašnjenje, ali vozi!
Nije to samo u Samoboru, već i na ostalim bivšim linijama ZETa koje su preuzeli drugi koncesionari.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAKI

Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

MB Citaro

Citat: MAKI  u Prosinac 27, 2010, 12:05:12
709 opet vozi
pa vozi on već od srijede ili četvrtka

shef

691 nove tablice RI-562-SL
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

BARCODE

Jeli netko primjetio da se autobusi na liniji br 5 svaku večer mjenjaju. Monotrale zamjenjuju  solo autobusima.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.