Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

ikar

Ušteda... Nije mi jasno zašto već ne rade to na Liniji 1 nego na Liniji 5 koja je puno opterećenija, i to na većoj udaljenosti nego npr. Tower-Fiumara...

kico101

Citat: ikar  u Siječanj 12, 2011, 00:31:46
Ušteda... Nije mi jasno zašto već ne rade to na Liniji 1 nego na Liniji 5 koja je puno opterećenija, i to na većoj udaljenosti nego npr. Tower-Fiumara...
OT
Jučer na jedinici viđeni 467 i 588.
Btw, zašto na 7-ci monotrali? Poslije 21 su prazni ( vidim kroz prozor ).
A što se 1-ce tiče, vidim da bi je neki rado ukinuli. Ljudi moji , na Pećine su vozili Trolejbusi i autobusi u vrijeme dok su Vežica, Zamet i Škurinje nastanjivali pastiri, a danas bi najradije da vozi minibus. Bravo! U godinu dana broj polazaka je pao sa 117 na 76, a za razliku od 90-ih ( možda neki ne znaju ) tamo je izgrađen Tower. Ima linija na kojima tijekom cijelog dana nema putnika kao na jedinici u jednom krugu, pa se ne diraju ( osobito u prigradu ). Ali, općine plaćaju ( da li? ), a Grad ne, bla, bla, buć, truć.
Ima li smisla uopće komentirati linije i vozne redove? Mislim da ne. :(
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Ruske

lijepih sjecanja kad je 7A isao svakih 12-16min (ako me pamcenje sluzi)...a sad se ceka po 25min i to je minimalno...

Shole

Išla je i 32 cijeli dan svakih 15 minuta, a sad svakih 35.  Vremena se mjenjaju, nažalost na gore. Žalosno je da nitko ne shvaća da treba čim više forsirati JGP i dodavati autobuse na linije.  Ako je prije išla 7A svakih 18 minuta, stavi ju sad da ide 14 ili 12 pa će se više ljudi vozit, što znači manje osobnih auta u gradu. Al ne, kad je u ovoj državi sve naopako pa nek bude i to.  Bitno da Obersnel u predizbornim materijalima forsira neke gluparije o JGP-u.  Sad su mu izbori ove godine pa nek pogleda malo kakav je vozni red bio pred 4 godine, a kakav je sad.  Vjerovatno ćemo to prezentirat kao "Javni gradski prijevoz je podignut na višu razinu"

Ruske

Citat: Shole  u Siječanj 12, 2011, 19:12:00
Bitno da Obersnel u predizbornim materijalima forsira neke gluparije o JGP-u.

da mi znat sta sad mulja...sad kad ukine 7A ili neku pizdariju napravi...

maky

Citat: Ruske  u Siječanj 13, 2011, 01:09:05
Citat: Shole  u Siječanj 12, 2011, 19:12:00
Bitno da Obersnel u predizbornim materijalima forsira neke gluparije o JGP-u.

da mi znat sta sad mulja...sad kad ukine 7A ili neku pizdariju napravi...
Daj više smanji doživljaj s tim 7A, postao si isti ko Berlingo i njegov kvart...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Ruske

da ti zivis u dijelu grada gdje busevi voze kao neki za prigrad, i rijede od toga - nebi se zalio a?

i sta fali berlingu - covjek je realan, ne presucuje nesto kad ga smeta - a takav sam i ja inace...

Mirta

Misli globalno, djeluj lokalno!
ILI: Misli globalno, ne djeluj nikako?
Nikad ne reci:"Nikad!".

ikar

Citat: Ruske  u Siječanj 13, 2011, 15:12:22
da ti zivis u dijelu grada gdje busevi voze kao neki za prigrad, i rijede od toga - nebi se zalio a?

Šta bi za Sv. Križ di živi 400-500 ljudi trebao ići češće bus nego za Viškovo gdje živi 13-14 tisuća ljudi? Spustite se malo na zemlju i budite realni, pogledajte šta je kolega Shole napisao malo iznad za liniju 32 i ubuduće razmislite šta zaokružujete...

Boki651

Ja bih sutra zaokružio stečaj Autotroleja, da se može, jer ovo više nema veze sa zdravim razumom.
Ponavljam, kapitalizam je, novac vlada, uvijek će se naći jači i bolji, zašto ako se vidi, da kola idu nizbrdo, u koncesiju se ne daju neke linije, pa da se na taj način pokriju nedostaci, koji se vide. Bilo bi više autobus na raspolaganju, samim time bi se mogle pojačati neke linije i povećati standard o kojem se tolio priča, a ne da imamo primjerice bus 467 na liniji 19, sa tabelom odostraga 1a, pa ti budi pametan u koji bus ulaziš, naročito, ako ga vidiš straga.

Danas na Fiumari, tj. maloprije, 1, a iza njega 1a, očito gospoda koja u Prometu ima diplome (ako ih uopće ima), iste ima samo za pokazivanje, a primijenit ih baš i ne znaju.

Ma dosta na ovu temu, samo se živciram bezveze, nema poboljšanja, samo može biti gore.

ikar

Citat: Boki651  u Siječanj 13, 2011, 19:03:25

Daj rađe stečaj gradske uprave... Bandić je barem donio nešto JGP-u gore, a šta su oni?

Boki651

Ma i njih isto, svi su oni isti, samo za svoj džep rade, a kao predstavljaju građane, moš mislit.

Shole

Ma kakav kapitalizam, o čem ti pričaš !?  JGP je svugdje u svijetu kategorija koja se sufinancira iz gradskog proračuna.  Nigdje cijena karte ne pokriva troškove zato jer se namjerno ide na nisku cijenu da se čim više koristi autobus kao prijevozno sredstvo.  Mi nabijemo 500 kn pokaznu, a parking u gradu 3kn, 20 kn cijeli dan ako poznaš onog šta se šeće u žuto plavoj uniformi.  I ko će se vozit takvim prijevozom.  A kome ćeš dat u koncesiju linije, i koje?  Ne brini, niko se neće grebat za 4A ili 5A, svi bi 32, ali ona se i Troleju isplati, bez brige budi.  To što je Grad Rijeka odlučio malo zatvorit špinu i manje para davat u Autotrolej to će im se samo obit u glavu.  A naše rukovodstvo nek prstane prelijevat iz šupljeg u prazno i neka ukinu po 2 busa na svakoj liniji (sukladno smanjenju donacija od Grada) pa kad se napravi dar-mar u gradu onda će se Obersnel valjda sjetit nešto udjelit i na Školjić 15.
Zašto se odma ukidaju vožnje za Kraljevicu, Klanu, Matulje ako općine ne plate, a za Grad Rijeku to ne važi !?  I di je u svemu tome Županija ?

Boki651

Znam ja neke gradove, gdje postoji jedno javno poduzeće za prijevoz putnika u vlasništvu Grada i drži manji broj linija i ostatak razdijeljen masi privatnika, koji su zakupili određene linije, i to sve savršeno klapa.
Davanjem u zakup linija, trolej bi nešto love dobio, a i ovako preopterećene buseve rasteretio, pa bi se moglo nešto unaprijediti možda.
Što se zakupa tj. koncesija tiče, Trolej bi si trebao odrediti prioritete, tj. odrediti linije koje on ne bi više održavao svojim vozilima, nego netko treći.
Slažem se da jeftini parking uvelike dirigira situaciju u kojoj se sada nalazimo. Da se opale poštene cijene parkiranja, od 50 kn, smanjio bi se broj vozila u gradu, a povećalo korištenje JGP.

Al od naše priče nema koristi, prelijevamo samo iz šupljeg u prazno, kako to Trolej jako dobro radi u posljednje vrijeme, a ni Obersnel ne zaostaje. Zato se navelike vozimo, pardon parkiramo, na D 404, sukladno danim obećanjima.

kico101

Citat: ikar  u Siječanj 13, 2011, 17:34:21
Šta bi za Sv. Križ di živi 400-500 ljudi trebao ići češće bus nego za Viškovo gdje živi 13-14 tisuća ljudi? Spustite se malo na zemlju i budite realni, pogledajte šta je kolega Shole napisao malo iznad za liniju 32 i ubuduće razmislite šta zaokružujete...
Iako smo debelo zaglibili u OT, moram nešto pojasniti. Sama ulica Ratka Petrovića ima 71 kućni broj i više od 1.500 stanovnika, a Sveti Križ oko 500, što čini broj ljudi koji gravitira na 7A od oko 2.000 ljudi, a općina Viškovo broji oko 9.000 ljudi. Uspoređivanje broja stanovnika naselja u Gradu i prigradu nema smisla jer je komunalno društvo Autotrolej u golemom većinskom vlasništvu Grada koji stoga ima pravo određivati standard sukladno uloženim sredstvima. Druga je priča kada Grad ne uplaćuje potrebna sredstva. S obzirom na trenutnu situaciju, mislim da kašnjenja s uplatama imaju i druge oćine riječkog prstena.
Bez obzira na sve to standard gradskog prijevoza gradskog područja koje spada u širi centar ne može se uspoređivati sa prigradom. Ako ćemo ići tom logikom, onda bi Opatija trebala imati polaske u broju kao za Srdoče , jer je broj stanovnika isti ili veći.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.