Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

lerotai

Citat: lerotai  u Ožujak 28, 2012, 16:19:57
hallo decki,

more jedna veeeeelika usluga?
dolazim iz svabije i mastam o autobusima. obozavao sam croatiabus i sada...? sta se desava sa firmom? zasto propada?
more li mi neko ukratko reci sta se tu desava? nemam vremena procitati sve stranice ovde :(
lip pozdrav iz stuttgarta

ajmo ozbiljno decki - sta je bilo pa propade taka firma :(
sta mislite kada kazete da je zovko uzeo bus :/
no sikiriki

Tomek

Priča se da je Zovko zbog dugova preuzeo firmu, kao i druge u AP VŽ grupi. Uspio je otvoriti paralelnu firmu Croatia Zovko bus na koju je prebacio autobuse i razne poslovnice te kad je firma otišla u stečaj on je to sebi povukao. Uzeo je sve O404RHD, Megalinere, jedan Transliner SHD, jedan Starliner SHD, jedan Cityliner, jedan Cityliner H, jedan Transliner H i obje Setre.

fakincic

Sredinom 1990-ih kupovina Mercedesa (497-504) pod nove, a bili su već koju godinu stari. To je odigralo neku ulogu u dokapitalizaciji. Sjetite se tadašnjega štrajka kad je firma bila blokirana, a hercegovačka strana je autobusima koji su ostali vani vozila skoro sve linije. Kontrola tada uopće nije radila.

Sjetite se razdobolja Sulića i njegova sina i Leonove kupovine translinera (onih 0001 pa nadalje).

Sjetite se konduktera koji su padali s cijelim katnim autobusom na puški.

Sjetite se 1993. godine. Direktor je bio još A. M., a ekipica je mimo njega prodavala najprofitabilnije linije u CB-u (relacija Zagreb - Straža). Valjda dvije godine paralelno je tri linije vozio CB i Meštrović-Pregrada tours, a kasnije CB i Presečki. Presečki se na kraju povukao.

Želim reći, nije ni prije Zovka bilo sve po PS-u.

Može netko točno objasniti kako su otišli iz Heinzelove i je li to na sudu s obzirom da se ta nepostojeća lokacija (na sreću) još uvijek vodi kao središte tvrtke?

Westin

Croatia zovko bus d.o.o. ima sjedište u Slavonska avenija 63 Sesvete
A valjda se vode na ovu Croatia-bus d.d. u stečaju Heinzelova 61 Zagreb .
20.12.2011, je imonovan sadašnji odvjetnik- stečajni upravitelj Eduard Miščević

ist

Nadležni sud
Trgovački sud u Zagrebu 

MBS
080642227 

OIB
40147025274 

Tvrtka/naziv
CROATIA ZOVKO BUS d.o.o. za prijevoz putnika u tuzemnom i inozemnom cestovnom prometu, remont i servis za pranje i podmazivanje, putnička agencija 
CROATIA ZOVKO BUS d.o.o. 

Sjedište/adresa (Prikaži na karti)
Sesvete
Slavonska avenija 63 

Temeljni kapital/ukupan iznos članskih uloga
20.000,00 kuna 

Pravni oblik
društvo s ograničenom odgovornošću 

Predmet poslovanja/djelatnosti
* održavanje i popravak motornih vozila 
* istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja 
* savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem 
* iznajmljivanje ostalih kopnenih prijevoznih sredstava 
* djelatnost javnog cestovnog prijevoza putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu 
* agencijske djelatnosti u cestovnom prometu 
* otpremničke djelatnosti u cestovnom prometu 
* kupnja i prodaja robe 
* obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu 
* zastupanje inozemnih tvrtki 
* pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane 
* pripremanje i usluživanje pićem i napicima 
* turističke usluge u nautičkom turizmu 
* turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude 
* ostale turističke usluge 
* turističke usluge koje uključuju športsko-rekreativne ili pustolovne aktivnosti 
* skladištenje robe 
* pružanje usluga putničkih agencija 
* mjenjački poslovi 

Osnivači/članovi društva
Ivica Zovko, OIB: 54196104128
Zagreb, Petrine 29 - jedini osnivač d. o. o. 

Osobe ovlaštene za zastupanje
Marinko Kapular, OIB: 06382119344
Sesvete, Garešnička 9 - direktor - zastupa pojedinačno i samostalno Odlukom od 29.06.2011.g.

Pravni odnosi
Temeljni akt:
Izjava o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću od 22.01.2008. godine. 
Izjava o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću od 22.01.2008. godine odlukom osnivača od dana 14.05.2008. godine u cijelosti zamijenjena novom Izjavom o osnivanju od istoga dana. 
Izjava o osnivanju društva od 14.05.2008. godine odlukom osnivača od dana 10.11.2008. godine stavljena van snage te u cijelosti zamijenjena novom Izjavom o osnivanju od istoga dana. 

Financijska izvješća
Datum predaje Godina Obračunsko razdoblje 
31.03.2011 2010 01.01.2010 - 31.12.2010 

-Ado-

ZG - 5392 - F --------- 505 - Mercedes O404 RHD -- ex501 - stradao u prometnoj nesreći
ZG - 502 - TK --------- 502 - Mercedes O404RHD, rashod nakon prometne nesreće 2007. kod Opuzena

momci zanimaju me ova dva, jesu li i oni kod Zovka jer potrebni su mi dijelovi za taj autobus zato sam pitao za njih, ako neko zna gdje se nalaze i u cijem vlasnistvu bio bih zahvalan za tu informaciju.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

fakincic

Dobra vijest sa službene stranice.

Ponovno se vozi Švicarska svaki dan.

tomicigl

danas dobio informaciju da u croacia bus dolazi mercedes turismo,man. i bova.

tomekk

Jučer za CB vozio Mandi Tours s Travegom I (KR rege).Nisam vidio s koje linije je došao, ali prvi put vidim da i Mandi vozi za njih...

EDIT:
A danas u 15:00 za Vir Pajserov Cityliner
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Konj

To nije Mandi to je Pajser koji je od Mandija ove zime kupio tog Travega.
Tako da u manjku buseva koji CB ima trenutno, Pajser vozi za njih dvije linije Rovinj i Vir.

8) 8)

fakincic

0012 maloprije dovezao Desinić i čeka na AK Pregrada do ponedjeljka da vrati liniju Straža - Zagreb. Ostale dvije linije za Stražu vozi redovito Temsa.

lerotai

moze li mi ko uslikati njihov autobus/logo ravno sa prida i poslati mi sliku u velikoj rezoluciji - volio bi napraviti logo pa koristiti za makete :):)

hvala
no sikiriki

bonaparte

zagorec

jel mini bus ili veliki autobus?