ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

zlepur1

Malo smo of topic ali nema veze eto da se zna i taj podatak. o-0
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

zlepur1

Još jedan biser ATP Šibenik.Školsku dicu u Zagreb vozija  Regio 282 DO dok novi međugradski autobusi voze lokalne linije.Naime ATP Tours je bija organizator izleta i za to naplatija 300 kuna i realno je bilo za te novce očekivati moderan bus.Međutim kao i puno puta do sad desilo  se da daju prigradske buseve koji usput nema ni oznake za prijevoz dice.Dokle tako? Vjerovatno do 01.01.2015.kad čazmatrans i službeno počinje poslovati u Šibeniku.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

lussin

Nije ATP jedini. Naime mene je 2012. ATR-ov 1247 vozio po Zagorju. Imao je table za prijevoz djece, ali i ne tako bajna sjedala. Iskrivio sam se ko nikad

TAM

Da to mi nikako ne ide u glavu da oni na izlete šalju Regie, Temse, a na lokalnim linijama voze Irisbus Evadys, Iliade, Domino i sivi Volvo 9900.
Zašto su onda nabavljali ove nove turističke autobuse ako su ih mislili stavljati na lokalne linije, bolje bi bilo da su kupili prigradske autobuse.  glavauzid

Ja se sjećam kada smo u 8 razredu išli na izlet i vozila nas je Temsa Opalin od ATP. Nas šestero je stajalo na nogama.
Kad su naši profesori pitali zašto nam nisu dali veći autobus rekli su da su nam dali najbolji autobus koji su imali.  ::|
Dani ponosa i slave!

peron24

Dvije Temse Safari su još u dobrom stanju. Nedavno sam se vozio u SI 210 DD i bus je sasvim udoban osim što unutra neopisivo smrdi. Toliko se osjete kemikalije za pranje stakala da je to jezivo.
Neobično mi je da je ATP vozio na izvanrednoj liniji za Zagreb s obzirom na manjak vozila. Nedavno sam spominjao da su ukinute linije za Rijeku i Dubrovnik izvan sezone te da je prioritet stavljen na liniju za Zagreb. Prije 7-8 godina ukinuto je nekoliko linija za Split (neke su išle preko Borajske ceste). Sve do početka 2000-tih ATP je često vozio ne exkurzije,hodočašća,prijevoz sportskih ekipa,razna putovanja i sl. i to uglavnom u Eurobusima AV 120 ili trima Bova Futurama. Na redovnim linijama za Zagreb ili Rijeku tada su jos vozili medjugradski Tamovi i Dubrave.
Najgore je stanje na lokalnim linijama gdje voze i kombiji Opel Vivaro. Zato se netreba čuditi da i medjugradska vozila upadaju na kratke lokalne linije.
Sumnjam da će se išta promjeniti nakon dolaska Čazmatransa. Lani sam mislio da će biti osnovana podruznica Čazmatransa po uzoru na ČZT Vukovar ili Hvar a ustvari sad mi se čini da će ATP ostati kao firma u sklopu Čazmatransa a da ce isti ljudi upravljati voznim parkom kao i do sada. Samo što će se na ledja jednog velikog Čazmatransa natovariti stari dugovi i problemi koji su se skupljali zadnjih 15 godina. Hoće li i dalje biti muljaza sa financiranjem besplatnog gradskog prijevoza za penzionere budući da je nerentabilnost gradskih linija veliki problem firme. Mozda se bar vozni park pojaca sa starim Tamovima koji više nisu toliko potrebni u ČZT a u linijama za Zagreb mogu se povremeno ubacivati razni busevi
iz ČZT Nove po potrebi. Moglo se to riješiti na bolji način ali eto, politika je opet ispred struke.

tramvajac 92

2 rješenja po meni imaju najviše šanske:
1. ostaje ATP Šibenik, a vozila dobivaju ČZT (Dalmacija) shemu
2. integracija u Čazmatrans Dalmacija, nema više nikakvih tragova ATPa, ostaje jedino garaža.

NP-549

Čazma je nedavno preuzela Slavijatrans Petrinja pa zaključite po tome kako će završit ATP

Kentaur

Za pretpostaviti je da će ATP u dogledno vrime, ne virujem baš tako skoro asimilirati u "Čazmatrans Dalmacija d.o.o." iako virujem da će za početak prosijati upravljački i radnički kadar jer puno je toga trulo u ATP-u, uvest će prijeko potrebnu disciplinu a možda i prebace neka vozila jer koliko se vidi Čaz. Dalmacija je uvelike obnovila svoj vozni park sa 5-6 lijepih Setri.  thumbs
Dojma sam da je "Čazma" odlučila pokupovati sve što se vozi po Hrvatskoj sa više od 15 sidala i osigurati sebi monopol.  ???

TAM

Bova Futura od Gaje je i dalje u ATPu samo što je na dugom popravku, mijenjaju joj motor.
Dani ponosa i slave!

tamlover

Citat: Kentaur  u Prosinac 15, 2014, 13:58:08
Dojma sam da je "Čazma" odlučila pokupovati sve što se vozi po Hrvatskoj sa više od 15 sidala i osigurati sebi monopol.  ???

Ako i imaš takav dojam rekao bih da je pogrešan ili da se trebaš malo informirati o tome što je tko kupovao u zadnje vrijeme (APVŽ->Presečki, Croatia Bus->Globtour/Panorama, Panturist->Arriva Deutsche Ban...pa kad se sjetiš kako se širio ATR godinama) i shvatiš da je ČZT pokupio mrvice. Nažalost i ATP ŠI je postao takva mrvica bez koje bi se, da nije gradsko prigradskog prometa, već sutra lako moglo... Ali ipak je to prostorno važna akvizicija za ČZT (za razliku od Slavijatransa npr.) i kad se radi o imenu ne bih se na njihovom mjestu tako olako riješio naziva ATP ŠI. Meni osobno je ČZT bez obzira na dodatak Dalmacija još uvijek egzotičan uz obalu i mislim da bi im se isplatilo profilirati ATP ŠI umjesto ČZT Dalmacije.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

TAM

Evo par informacija, ali mislim da ih većina znade.
ATP je od ZETa kupio dva Eurobus MANa po "akcijskoj" cijeni od 70 000kn po komadu, a Mercedes po cijeni od 80 000kn.
Po riječima vozača, većina hvali ove mečke, ali samo zbog motora, ostalo je ajme. Najveći problem je karoserija koja je u jakom lošem stanju i elektronika na par njih.
Još jedan zapanjujući podatak da većina vozača ATP ne zna rukovati s vatrogasnim aparatom.  ::|

I da 970-FL je imao malu nezgodu, zbog neprilagođene brzine autobus je izletio sa ceste desnim zadnjim kotačem koji je udario u zid te je do daljnjega onesposobljen.  >hammer<
Dani ponosa i slave!

Shole

I jednima i drugima je kronična boljka grijanje motora, odnosno slab protok hladnjaka.  A što se elektronike tiče,  nema je tu baš previše, može se palit EDC pa ostane samo sa pola gasa,  ili može mjenjač lupat kad šalta, al to onda obično bude do one Voith centraline, a ne do samog mjenjača.  A šta ostalo može bit na njima ?  Da lupaju i tresu, al to se sve da sredit čas posla.  Malo zavidat, malo podložit one plastike unutra, i pogledat odozdola kako im je trap namješten, odnosno dal su visine jastuka pogođene

TAM

Eurobus AV120 (ŠI 323-CG) na generalki karoserije i motora.
Volvo Aabenraa (ŠI 698-CS) dobila reklamu za Deichmann.
Dani ponosa i slave!

Teutonic

Man Lions Regio (ŠI 283 DO) dobio novu shemu - glave sa šibenske katedrale i "kameni" natpis autotransport šibenik na staklu kao kod 282 DO,jedino mu još fale bijele ratkape da izgleda (barem izvana) kao nov,danas je vozio u 18:00 za Srima-Vodice-Tribunj-Tisno-Murter.
Još jedna informacija u vezi 283 DO je ta da na tahografu (koji je digitalni) ima oko 231 800 kilometara.
698 CS barem meni izgleda sada izvrsno izvana,čak su prednji dio autobusa opiturali da izgleda kao nov,šteta samo šta je u unutrašnjosti puno drugačije,da mu daju novi tapecirung,zakrpaju par rupa i stave nove zavjese i samo očiste od prašine izgledao bi kao da je iz tvorice izašao,u posljednje vrijeme često vozi za Čista Veliku.

Shole

Digitalni tahograf,  ili tahograf sa listićem na ladicu ?