Slike iz Zagreba 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 11:56:59

Portos

Citat: Tomek  u Svibanj 19, 2011, 12:23:36
Inače nisam siguran dali gradski autobus sa stajačim mjestima kojem je maksimalna brzina 50km/h smio ići na autocestu?
Može on i brže od 50km/h i koliko vidim iz priloženih slika niti jedan nema naljepnicu sa ograničenjem od 50km/h na stražnjem dijelu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

sokre

Iako ne voze previše, ipak su im četke u autopraonici ostavile trag na desnoj strani poklopca motora.

To bi se trebalo pod hitno riješiti.

Znam da nije prava tema, ali ovim tempom eksploatacije, Citelisi bi mogli biti sa nama 30 godina.

Kladim se da ni do tada se neće riješiti problem točionice plina.

Tomek

Citat: Portos  u Svibanj 19, 2011, 15:22:06
Citat: Tomek  u Svibanj 19, 2011, 12:23:36
Inače nisam siguran dali gradski autobus sa stajačim mjestima kojem je maksimalna brzina 50km/h smio ići na autocestu?
Može on i brže od 50km/h i koliko vidim iz priloženih slika niti jedan nema naljepnicu sa ograničenjem od 50km/h na stražnjem dijelu.

Ovu što mu max brzina straga je protuzakonito i u nekoj pravoj državi bi ga policija isključila iz prometa pa i dok je svakog dana u gradskom prometu. Samo još jedan nered u ZET-u. A što se tiče autobusa znam da on može brže, ali po našem zakonu koliko znam (osim ako nije nešto mjenjano zadnjih par mjeseci) NE SMIJE brže od 50km/h jer je gradski autobus sa stajaćim mjestima.

221

Evo izvod iz ZOSPC (vezano samo za autobuse), članak 55:

Brzina kretanja vozila na cestama ograničava se:

1) na 80 km na sat – za autobuse, za autobuse s lakom prikolicom
2) na 70 km na sat – za autobuse kojima se organizirano prevoze djeca, za zglobne autobuse bez mjesta za stajanje
3) na 50 km na sat – za autobuse s priključnim vozilom za prijevoz osoba, autobuse koji osim ugrađenih sjedala imaju i mjesta za stajanje

Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, na autocestama brzina kretanja se ograničava za ova vozila:

1) na 100 km na sat – za autobuse najveće dopuštene mase veće od 10.000 kg, osim autobusa kojima se organizirano prevoze djeca

221

Znamo koliko dugo Citelisi ne voze, stoga svaka fotka kada voze je dragocjena.  ;D ;D

MAN19464

da to što nema naljepnice za to je predviđena novčana kazna, a svaki vozač sa ili bez naljepnice zna da nesmije preko 50 km/h.
danas oko 12 sati na obilaznici gb. 882 jurio 70 km/h i stvorio veliki konvoj kamiona iza sebe koji se neusude preticat zbog zabrane preticanja u vremenu od 6 do 19 sati.

Berlingo

I gostujuce navijace voze po zaobilaznici, ali uz pratnju. Ja dozivio. Kao i to je po zakonu?

Tomek

Gostujući navijači se skupljaju kod Sveučilištne bolnice i voze od tamo na stadion te tim putem nema autoceste. A ipak ako ćemo već tako gledati ovo su ipak djeca i mislim da bi se trebalo malo više paziti. Uostalom, sam odabir, išlo je 5 autobusa, 2 prava školska i 3 gradska.

Berlingo

Ma sve stoji, protiv toga sam. Ipak su djeca. Tocno, parkirao sam kraj te nikad dovrsene boolnice. Ali stvarno te ne lazem da su me vozili autobusi pod pratnjom po zaobilaznici i dovezli do stadiona od strane Dubrave. Sreca da imamo policiju koja uvijek zna sto hoce i postupa uvijek pravilno. ;)

Berlingo

881

marin

Citat: Shole  u Svibanj 19, 2011, 11:32:45
Kako to da su uspjeli poslat redom 698,699 i 700 ?  Čudo neviđeno!!!!
Ja sam u utorak vidio gbr.700 na Jarunu

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Shole

Citat: MAN19464  u Svibanj 19, 2011, 20:45:45
da to što nema naljepnice za to je predviđena novčana kazna, a svaki vozač sa ili bez naljepnice zna da nesmije preko 50 km/h.
Danas oko 12 sati na obilaznici gb. 882 jurio 70 km/h i stvorio veliki konvoj kamiona iza sebe koji se neusude preticat zbog zabrane preticanja u vremenu od 6 do 19 sati.

A kolika bi pak bila ta kolona da je vozio 50 ?  Ni tad ga nebi smjeli preticat

Tomek

On ne smije na autocestu jer je na autocesti 60km/h minimalna brzina, sve ostalo je kažnjivo. Inače na obilaznici vrijedi zabrana preticanja kamiona, ali mnogi to ne poštuju, a policija ne kažnjava te se tako rade ogromne gužve na ionako prezagušenoj autocesti

Shole

Mislim da nije 60 nego 40.  Nemogu sad izguglat točan podatak.  I nigdje nije znakom (niti u zakonu) naglašeno da autobus JGP-a nesmije izać na autocestu.   To stoji za motocikle ispod 50ccm,  traktore i slična takva vozila