Slike iz Zagreba 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 11:56:59

shef

Citat: Tomek  u Svibanj 21, 2011, 11:14:17
On ne smije na autocestu jer je na autocesti 60km/h minimalna brzina, sve ostalo je kažnjivo. Inače na obilaznici vrijedi zabrana preticanja kamiona, ali mnogi to ne poštuju, a policija ne kažnjava te se tako rade ogromne gužve na ionako prezagušenoj autocesti

Člankom 139. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) propisano je da se autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila ne smiju kretati pješaci, zaprežna vozila, bicikli i životinje, pomoćna pješačka sredstva, kao ni vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 km/h. Za sudionika u prometu koji počini prekršaj iz navedenog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna

Sukladno članku 51. navedenog Zakona, vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu, a kada je brzina kretanja niža za više od polovice najveće dopuštene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim ako koristi žuto rotacijsko svjetlo. Ako vozač ne postupi u skladu s citiranom odredbom Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna. Brzina kretanja vozila na cesti uz normalne prometne uvjete ne smije se ograničiti ispod 40 km/h.

Izvor: MUP RH

Znam da kad smo išli na taborovanje na slunjski poligon sa Tatrama s haubicama brzinom 40 km/h po Zagreb-Karlovac sva vozila pod rotirkama + pratnja civilne i vojne policije.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Dal su onda autobusi Autotroleja na linijama 22/23/28/30 bili jučer u prekršaju jer su vozili obilaznicom Matulji-Diračje ili bi se to moglo svrstati pod ovo:

Citat: shef  u Svibanj 21, 2011, 11:55:14
....vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo.....

pošto je ipak redovna trasa bila zatvorena zbog Croatia Rally-a, a drugi obilazni pravci našim inžinjerima valjda nisu pali na pamet (Matulji centar-Belići-Zamet)

Tomek

Po našem zakonu autobus koji ima stajaća mjesta ne bi smio brže od 50km/h i neka se dogodi neko sranja, recite vi meni dečki tko će odgovarati..

Berlingo

Citat: Tomek  u Svibanj 21, 2011, 11:14:17
On ne smije na autocestu jer je na autocesti 60km/h minimalna brzina, sve ostalo je kažnjivo. Inače na obilaznici vrijedi zabrana preticanja kamiona, ali mnogi to ne poštuju, a policija ne kažnjava te se tako rade ogromne gužve na ionako prezagušenoj autocesti
Sta se tice zabrane ne postujem je ni ja ponekad ako cemo bas o njoj. A sto se tice minimalne brzine, bas se spremam nazad iz Zagreba u Rijeku i dobro cu pogledati sta pise. Znam da je to navedeno na ogromnoj velikoj ploci. Za motocikle znam da ne mogu ispod 150ccm.

Sonja

Berlingo

Citat: Berlingo  u Svibanj 21, 2011, 14:29:45
Sta se tice zabrane ne postujem je ni ja ponekad ako cemo bas o njoj. A sto se tice minimalne brzine, bas se spremam nazad iz Zagreba u Rijeku i dobro cu pogledati sta pise. Znam da je to navedeno na ogromnoj velikoj ploci. Za motocikle znam da ne mogu ispod 150ccm.
[/quote]
Totalno krivo! A majku mu, sjecam se cvora Skurinje na rijeckoj zaobilaznici i da je bilo za motocikle 150 ccm. Glede brzine, mislio sam da pise, ali ne pise. Dakle ostaju sjecanja bez dokaza. Nekad smo isli iz Rijeke do Karlovca po staroj i onda auto cesta. Bio je znak obavijesti jako sirok s nacrtane dvije trake. Za desnu je bilo min. 60, za ljevu max. 130.
Ovako je danas.

Berlingo

tramvajac 92

Četvrtak i petak:
89 na 168

334 na 168

313 na 134

Mogu misliti kako su putnici reagirali ako je bio od jutra na tom vr..
27 na 114

163 na 134 iz daljine...

i iz bliza...

tramvajac 92

Nedjelja
100 na 110

883 na 319?

883 na ??? (vozio na 315)

308 na 132

332 na 133

Mirta

5004    (16.svibnja o.g.)

Nikad ne reci:"Nikad!".

221

tramvajac 92

Tomek

Kabrio na Kaptolu jučer

Citaro kod Krematorija

I jedna klasična zagrebačka nedjelja, malo autiju na cestama, prazan grad i poneko ZET-ovo vozilo

421

Citat: Tomek  u Svibanj 23, 2011, 18:27:38
Kabrio na Kaptolu jučer
Citaro kod Krematorija
I jedna klasična zagrebačka nedjelja, malo autiju na cestama, prazan grad i poneko ZET-ovo vozilo
Poneko ZET-ovo vozilo?
A vozimo  u ritmu 24/7/365!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Sonja