Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

conecto

Ne možeš vjerovati koliko im je trebalo da to shvate. U tom vremenu dok su razmišljali i vrijeme 25+25 je postalo knap.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Molim Tramvajca92,Plavu,Mihu,Ivana,Marina i druge da pregledaju nove vozne redove za linije 101,102,103,113 i 138 za subotu i nedjelju,pa da malo prokomentiraju tj.da napišu svoje mišljenje-komentar vezan za ovo.
Za takve stvari forum i služi.

Ivan

Citat: dean25  u Rujan 07, 2012, 08:57:10
Molim Tramvajca92,Plavu,Mihu,Ivana,Marina i druge da pregledaju nove vozne redove za linije 101,102,103,113 i 138 za subotu i nedjelju,pa da malo prokomentiraju tj.da napišu svoje mišljenje-komentar vezan za ovo.
Za takve stvari forum i služi.
Za 102 i 103 mi se čini logično, pojačanje na 102 subotom ujutro kad ima najviše izletnika, a kasno popodne i navečer kao nedjeljom jer nema putnika, samo ne znam zašto ta dodatna smjena vozi samo 5 h kad vozač može duže biti tamo, da je 2 h duže bilo bi bolje jer oko 12 izleti još nisu gotovi, da završi oko 14 bilo bi bolje.

101 i 138 imaju također logično prorijeđen vozni red, ne preklapaju se, samo se nadam da to vozi 1 bus jer ako voze 2 onda su čisto gubljenje novaca, jedan može bez ikakvih problema odvozit baš ovakav vozni red (možda uz korekciju, npr. dodavanje 5-10 minuta za krug). Dakle, pitanje, vozi li to 1 bus?

Ovo sa 113 je bezveze, mogli su onda subotom i nedjeljom i ukinut kad toliko stoji.

tramvajac 92

Ovi vozni redovi sa Britanca izgledaju čudno, ako se gleda svaki za sebe. Inače sve izgleda dobro, osim usklađenosti 102-105, koji radnim danom rade 15-minutni takt do Cmroka, ovako bi mogao (nedjeljom) biti 30-minutni.

113 ćemo vidjeti kako funkcionira, iako sumnjam da će išta biti od toga (ni sad nema baš nešto putnika, iako se linija okreće 250 metri od Jarunskog jezera)

Bilo bi dobro kad bi na 116 subotom postojao polazak u 19:10 iz Podsuseda za Ljubljanicu, jer u to vrijeme ide veliki broj ljudi doma iz raznih trgovačkih centara.

marin

U voznom redu linije 102 ima i grešaka subotom mislim, to ću prijavit u ZET, a ti "taktovi" mi se nimalo ne sviđaju. Kad bi netko bio pored mene da mu objasnim jer sad je teško preko foruma pitao bi ga čemu neki tako glupi polasci da izgleda kao da je to pisala moja pokojna prababa jer oni ako su već napravili glupost moraju imat dobar razlog, a vjerujem da nemaju... Npr. jedna od većih gluposti je ta da su na skoro svim linijama s Britanca po novom zadnji polasci nedjeljom "kasniji" od subote, što kažem uopće nama smisla, isto tako rupe u polascima nedjeljom, kao i subotom a moglo je bit i bez njih, kao i prvi polazak nedjeljom iz G. Prekrižja u 7:10  ??? ??? ne kužim kaj su brojali putnike ili šta? Sigurno ih ima prije 7:10. Dalje neću ništa komentirat, a pogotovi ni za liniju 113.

dean25

Linija 129 (i linija 149 također)dobila novi ispis voznog reda po stajalištima.

sokre

Promjena je na nocnim polascima na 220 (koji se vraca kroz Travno na Glavni kolodvor).

Od ponedjeljka do subote krece sa GK u 0.10, 0.50 i 1.30. Nedjeljom krece samo u 0.10.

dean25

Da,da Sokre.
I noćna linija 268 prometuje prema novom voznom redu.
Povećano vozno vrijeme 5 minuta po krugu.
Pitam se zašto to nije povećano dok je APVG vozio to.
I dnevna linija 268 dobila novi prorijeđeni vozni red.
Najveće izmjene su subotom i nedjeljom.
I kud je nestao polazak iz V.Gorice nedjeljom (i blagdanom) u 5:00 sati?

sokre

Ova promjena noćnih polazaka 268 i nije toliko strašna. Glavno da bus kreće 5-10-15 minuta poslije bivših polazaka nego prije .. Ovako gađaš pola / puni sat, pa imaš još par minuta ako kasniš. Nije mi jednom pobjegao pa sam mu gledao u `rep`.

Možda zglobni bus ne stigne za pola sata do Gorice i natrag.. Ili je na knap pa se izašlo u susret vozaču da se i on malo odmori.

Mogli su te noćne polaske premjestiti na stajalište 221, da se ne mora ići skroz do gore ..

Ivan

Citat: sokre  u Rujan 14, 2012, 14:34:25
Mogli su te noćne polaske premjestiti na stajalište 221, da se ne mora ići skroz do gore ..
Pa da, slažem se, isto tako i za 172, može kretati gdje i 119 i 120, a ja mislim da im se treba uostalom i dati posebne brojeve za noćne linije jer čak 3 od 4 voze različitom trasom od standardne, a 172 je i drugačija jer nije brza linija noću i onda je za polaske oko 00 h teško znat stoje li svuda ili ne ???; ista ostaje jedino 116, a i nju bi se moglo npr. kao 268 kraj Dugava i Travnog kroz Špansko čisto da ne vozi praznom Ljubljanskom (možda spojit sa onom idejom o kojoj sam pričao za novu 117).

predlažem brojeve tipa 390-399 čisto da ne bude zabune sa dnevnima...

Tomek

Ja bi ovim putem zamolio ako oko 1900 se može malo češće urediti da ide bus 109. Naime, vozio sam se sad autom cijelom rutom i svaka stanica(čak i one inače slabije kod nekadašnjeg Pittarela) je bila prekrcana, a jadni gbr 185 se već u N.ZG napunio do kraja.

221

Nažalost, ne bi pomogli niti da ide svakih 5 minuta. Problem je što se vrlo teško probija od Črnomerca pa do Jadranskog mosta. Dalje ide ok, ali takt je izgubljen i ispada kao da buseva nema dovoljno. U povratku ista priča.

Tomek

Ovo što ti pišeš vrijedi od 1600-1800, nisam vidio ni u jednom smjeru da idu dva za redom. Išli su više manje u normalnom razmaku, tako da mislim da oko 1900 fali bus ili dva na 109.

plavi ZET-ov bus volim

Citat: Tomek  u Rujan 14, 2012, 19:40:07
Ja bi ovim putem zamolio ako oko 1900 se može malo češće urediti da ide bus 109. Naime, vozio sam se sad autom cijelom rutom i svaka stanica(čak i one inače slabije kod nekadašnjeg Pittarela) je bila prekrcana, a jadni gbr 185 se već u N.ZG napunio do kraja.
http://www.zet.hr/media/99915/109.pdf
Vozni red linije 109 izgleda kao neka loša šala. Sprdnja! To je redukcija redukcije redukcije. U pravu si, Tomek, kada kažeš da na toj liniji fali buseva iza 19:00h. Pamćenje me ne služi najbolje, ali nije li prije 2 godine bus u to doba išao SVAKIH 10 minuta?!

Zanimljivo da si ovo spomenuo, jer sam baš ovaj utorak oko 19:30h posvjedočila jednom manjem incidentu na liniji 109 iz smjera Dugava, i pomislila sam istu stvar.
Vozača i dvojicu ljutitih muškaraca su vrata vozačke kabine i koja uvreda više dijelili od fizičkog obračuna.
Naime, desilo se to da je autobus na 70% svoje trase bio pun puncat, toliko pun da na Selskoj-Ozaljskoj (i na stanici prije ili poslije nje) nije mogao ni pokupiti sve putnike sa stanice. Do mini-pobune putnika i verbalnog sukoba došlo je kada je vozač na jednoj stanici (mislim da je bila Knežija) stajao više od 5 minuta, bez ikakvog objašnjenja, ni A, ni B od njega. Vrlo neprofesionalno! Praktički nas je držao kao taoce tih par minuta, a budući da je bus bio toliko krcat da se nisi mogao okrenuti oko svoje ose, nitko nije mogao vidjeti što se događa, odnosno zašto stojimo. (80% sam sigurna da se radilo o zadnjim vratima koja se nisu htjela zatvoriti.) Sa svakom proteklom minutom tenzije i komešanja među putnicima su rasle, sve dok pojedinci nisu glasno zatražili da ih se pusti van iz busa. Tada su ti isti pojedinci došli do vozača i počeli se svađati s njim. Psovke i kletve su letile i s jedne i s druge strane. Ponovo, vrlo neprofesionalno ponašanje od vozača! 5 minuta je šutio k'o zaliven, a onda se počeo derati i svađati. Pošto se bus donekle ispraznio, uspjeli smo krenuti sa stanice. Zatim smo došli na iduću and here we go again. ::| Stigli smo na Črnomerec s barem 10 minuta zakašnjenja i po odlasku iz busa jedna žena je vozaču rekla: ,,Gospon, nije ovaj posao za Vas, niste Vi za vozača..."

Citat: dean25  u Rujan 02, 2012, 23:18:35
S novim jesenskim voznim redom koji je u primjeni od 3.9.počevši od nedjelje 9.9.u primjeni je novi izmjenjeni vozni red na liniji 109 nedjeljom (i blagdanom)-dosad se nije mjenjao vozni red na 109ki nedjeljom.
Sitnije izmjene su: korigirana vremena prvih polazaka s Črnomerca i Dugava (plus/minus 5 minuta),plus (na zahtjev putnika) novi dodatni polazak navečer iz Dugava-znači:zadnji polazak iz Dugava u 23:40 do Knežije sada vozi skroz za Črnomerec,tako da dosadašnji zadnji polazak iz Dugava za Črnomerec u 23:10 sati postaje predzadnji polazak za Črnomerec.
??? Nisu mi ni putnici jasni. Idu tražiti dodatan polazak busa navečer iz Dugava i traže ga za nedjelju. NEDJELJU ???, dok im radnim danom zadnji bus ide u 23:00h i to im je ok. :facepalm:
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

421

Što je po tebi bilo:"Vrlo neprofesionalno!" od strane vozača?
Ako je od Dugava do # Selska /Ozaljska izdržao prepun bus, nemogućnost zatvaranja vrata i čekanje da može krenuti, tad je vjerojatno "pukao" i zanijemio jer mu je već bilo dosta novog (reduciranog) voznog reda spravljenog u "kuhinji" neke osobe koja je dobila zadatak :"Reduciraj!" što je on pokorno učinio, ne mareći pritom o putnicima i vozaču.
Pitanje koje uvijek želim postaviti putnicima "priljepcima": zašto ulaziti u bus/tram ako je vidljivo da je već prekrcan i da se vrata ne mogu zatvoriti i da su višak? Ispada da je to posljednji bus u njihovu životu na koji baš MORAJU ući!
tad stupa na scenu neprofesionalni vozač objavom da je vozilo prekrcano,maknite se s vrata jer ne možemo krenuti, šta ti misliš-vi ZETovci imate velike plaće, vrlo ste neprofesionalni itd itd.
e sad , ako on pukne, ha  to mu je dio posla, za to je plaćen-misle ljudi.
I šlag na kraju,  vrlo kompetentna konstatacija žene da on nije za taj posel.
Vozač je UVIJEK između čekića (tvrtke i nadređenih mu, Zakona, Pravilnika, etičnog ponašanja,) te nakovnja ( vječno nezadovoljnih putnika koji se iskaljuju na krivim osobama). Koliko dugo on to može(smije) trpjeti?
Utječu li ta stresna stanja na njega?Kako se to manifestira i reflektira na njegov posao?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln