Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

STIB

Od ponedjeljka je u primjeni ljetni vozni red na skoro svim linijama.
Po mom mišljenju puno prerano (samo je završila školska godina, ali većina ljudi još radi i radit će barem do sredine srpnja).
Na webu su (do ponedjeljka) paralelno dosadašnji i novi polasci, pa se može lako uspoređivati.

EDIT: Linija 114 od 17.6. više ne vozi (do daljnjega)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Svake je godine tako i nije to problem. Čim škola završi grad se vidljivo isprazni.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Nego,pored redovnih izmjena,pregledavajući tj uspoređujući nabrzaka prošlogodišnji i ovogodišnji ljetni vozni red,primjetio sam da je od iduće subotu na linijama 208 i 223 u primjeni novi dodatno reducirani vozni red za subotu.
Također,linija 109 radnim danom ima novi vozni red.

Tramvajac92,Westin,. . . ima li možda još na kojim linijama korekcija voznog reda u odnosu na prošlogodišnje ljeto?

Btw.
S obzirom da će linija 114 ovog ljeta biti obustavljena totalno [a čisto lako moguće da će biti ukinuta i trajno tj da je neće natrag vratiti na jesen-jer na zet.hr piše da ne vozi 'do daljnjeg'],da li itko zna koji onda sada vozni red po novom ostvaruje polazak (službena kola) radnim danima s Remize u 00:55 za Črnomerec i dalje za APP?

EDIT: Polazak u 0:55 radnim danom s Ljubljanice tj.Remize za Črnomerec->APP (Službena kola) po novom ostvaruje vozni red 160.01

dean25

Od većih promjena vrijedi izdvojiti:

Linija 109 radnim danom dobiva novi vozni red navečer u kasnoj službi povećano vozno vrijeme s 43 na 45 minuta
( + novi dodatni polazak iz Dugava u Črnomerec-u 23:25 po novom,tako da je dosadašnji zadnji polazak iz Dugava za Črnomerec u 23:00 postao predzadnji polazak).

Linija 268 dobiva novi vozni red-redukcija!

Linija 208 subotom-rano ujutro i kasno navečer samo jedan bus.

Linija 223 subotom-rano ujutro i kasno navečer samo jedan bus.

Linija 271 / 272 i 273 - korekcija pojedinih vremena polazaka radi povećanja voznog vremena u pojedinim polascima - ostao isti ukupan broj polazaka.
Na liniji 271 (tj.272) zadnji polazak radnim danom navečer 10 min.kasnije).

Tramvajac92@
Da li možeš usporediti podatke na ostalim linijama,pa napisati ovdje ako uočiš još koju izmjenu?

dean25

Još novosti u odnosu za prošlogodišnji ljetni vozni red - vezano za STIBov kwart:

Linije 201 i 202 radnim danom od 17 sati pa nadalje navečer (znači samo u kasnoj službi) prometovati će po novom voznom redu.

Ovo je odlična vijest,s obzirom da se jedan od kolega forumaša s ovog foruma ili s foruma zeljeznice.net (a zaista se ovog trenutka nemogu sjetiti tko) jako žalio da svake godine dok traje ljetni vozni red radnim danom navečer linije 201 i 226 s Kaptola uvijek idu u isto vrijeme svaki polazak.

Sad je to konačno razmaknuto.
Nastavno na ovu izmjenu na linijima 201 i 202 radnim danom navečer mislim da se sve zajedno izgubio svega 1 polazak-ako se uopće izgubio i taj 1.

tramvajac 92

- 107 su nestali polasci do i od Slavonska/Radnička
- 115 i dalje ima 5 autobusa (posljedica ukidanja 114)
- 127 Mikulići dodatni "ljetni" polazak (0:00 Črnomerec, 0:20 Mikulić) koji je isključivo u ljetnom voznom redu
- 128 Lukšići dva vozna reda u prometu navečer (iza 21:00)
- 208 ima novi NEDJELJNI vozni red, jer je 22.6. praznik
- 209 je reduciran subotom
- 222 su nestali polasci do i od Slavonska/Radnička
- 238 nema polaske u 18:35 i 19:00

dean25

107/222
Da.Nestali su polasci do i od raskrižja Radnička/Slavonska-samo iz i za smjer Žitnjak/DIOKI.
Iz i za smjer Jankomir/Remetinec i dalje vrijedi.

dean25

I dalje u prometu linija 157 Lipnica-Havidići
;D

dean25

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 17, 2013, 09:39:07
- 208 ima novi NEDJELJNI vozni red, jer je 22.6. praznik

Ne.Nisi dobro vidio.
Na ovom voznom redu s kojeg si to pročitao (a koji je još uvijek na internet stranici ZETa) piše da je isti u primjeni od 22.06.2012.godine a ne od 22.06.2013.

Ali:
Napisao sam da će se sada vozni red linije 208 reducirati SUBOTOM.
Stavit će uskoro na internet.
Rano ujutro i kasno navečer samo 1 bus-isto vrijedi i za liniju 223.

NEDJELJOM je već reduciran od prošlogodišnjeg ljetnog voznog reda.
;D

dean25

Linija 28¸1 po novom ima smjenu vozača u Novom Jelkovu a ne više na Eliki tj.na Žitnjaku.

dean25

Od noćas pa nadalje svakodnevno na liniji 172 korigiran je polazak iz Zaprešića s 4:10 sati 5 minuta kasnije na novo vrijeme u 4:15 sati.

Ivan

Za 114 se ne čudim, trebalo je i ranije srediti situaciju, ako ne čim je uveden tramvaj onda barem kad je još 5-ica produžena. Isto tako mislim da se i liniju 168 moglo otpočetka poslati do Ljubljanice tako da bi odmah ujedinila i linije 112 i 114...

Sve u svemu, za razliku od brdskih linija i većine dijelova preko Save, mislim da jugozapadni i jugoistočni dijelovi grada na donekle sličan način trebaju novi koncept autobusnog prijevoza (koji čak ni ne treba dodatne autobuse, no očito i njih ima "viška" ako se uvode linije poput 157 ::|) umjesto konstantnih malih promjena od kojih mnoge nemaju previše smisla.

STIB

Citat: dean25  u Lipanj 16, 2013, 20:40:19
Još novosti u odnosu za prošlogodišnji ljetni vozni red - vezano za STIBov kwart:
Linije 201 i 202 radnim danom od 17 sati pa nadalje navečer (znači samo u kasnoj službi) prometovati će po novom voznom redu.
Ovo je odlična vijest,(...)
Nastavno na ovu izmjenu na linijima 201 i 202 radnim danom navečer mislim da se sve zajedno izgubio svega 1 polazak-ako se uopće izgubio i taj 1.
Nije baš odlična vijest, jer sada moram posebno gledati večernje polaske radnim danom (a do sada su bili isti kao nedjeljom), ali OK - nije tako strašno.
Hvala na upozorenju, ne bih sam uopće primijetio.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dean25

U prilogu - novi ljetni vozni red linije 157 Lipnica-Havidići.

dean25

Linija 119 već tradicionalno subotom reducirana tijekom ljeta.