Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

dean25

Na autobusnoj liniji 165 Zagreb (Savski most) – Klinča Sela, od ponedjeljka, 2. prosinca, za radni dan, korigira se polazak sa Savskog mosta, umjesto u 12.10 – bit će u 12.05 sati te polasci iz Klinča Sela, umjesto u 11.20 – u 11.15 i umjesto u 13.00, bit će u 12.50 sati.

zet.hr

dean25

Od ponedjeljka 23.12.2013.:
108-ukida se polazak radnim danom s Gl.kolodvora za Savski most u 12:20.
112-polazak iz Lučkog radnim danom u 6:00,kretat će 5 minuta ranije u 5:55.
107 i 222-svi postojeći polasci do DIOKIa,vozit će do autobusnog okretišta Žitnjak.

tramvajac 92

Autobusna linija 214 Koledinečka - Resnik - Trnava, od ponedjeljka, 23. prosinca mijenja trasu.

Umjesto do Resnika, autobusi će iz Trnave vožnju nastaviti Vukomerečkom do Kozari boka.

Polasci iz Koledinečke bit će svakog punog sata, a na trasi dužine 7700 metara, osim početno-krajnjih, ima još 14 usputnih stajališta. (ZET)

Kuda to ide? Evo: http://www.zet.hr/media/196427/kona%C4%8Dnica%20214_17122013.pdf

Znači, Kozari Bok je ok za 214 i 225, ali je za 281 to isto mjesto nazvano Žitnjak?  >hammer<

Ivan

Sviđa mi se trasa, (iako bih ja spojio s nekom sesvetskom, kako sam pisao, no ovo je ipak napredak), samo ne razumijem zašto Kozari Bok a ne Žitnjak kao 281, i zašto i 225 ne bi išla do tramvaja kad ostale mogu... Možda treba i tramvaj na Žitnjaku preimenovat u Kozari Bok ili nekako drugačije (a onda i autobuse do tamo) pa će biti jasnije, jer Žitnjak je posvuda po bivšoj općini Žitnjak a na kraju nije nigdje (a zapravo je valjda staro naselje tamo gdje su ulice Žitnjak između Struga i Petruševca).

Mali napredak, u redu je, samo moglo se izbjeći nepotrebnu konfuziju.

421

Citat: Ivan  u Prosinac 19, 2013, 17:47:51
... samo ne razumijem zašto Kozari Bok a ne Žitnjak kao 281, i zašto i 225 ne bi išla do tramvaja kad ostale mogu... Možda treba i tramvaj na Žitnjaku preimenovat u Kozari Bok ili nekako drugačije (a onda i autobuse do tamo) pa će biti jasnije, jer Žitnjak je posvuda po bivšoj općini Žitnjak a na kraju nije nigdje (a zapravo je valjda staro naselje tamo gdje su ulice Žitnjak između Struga i Petruševca).
Čudim Ti se da ne čitaš između redaka! Glasačko tijelo pamti obećanja, a kad bi (sa)znao želju(e) žitelja Kozari boka da imaju bus svakih 10-15 minuta, onda je ovo jedini mogući kompromis koji ZET u ovom trenutku može ponuditi.
Momentalno nedostaje 50-60 vozača busa, započelo je otpisivanje O405 GN (dosad-2 kom), nema investicija u nove trase pruga od Prečkog prije (koliko ono godina?), javni prijevoz nije u prioritetu grada Zagreba, već minibus linije, itd itd.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Na stranu politika, samo nije mi jasno kako dvije linije do istog mjesta zovu različitim imenima. Trebali bi preimenovati i 281 a možda i 13 (ne ide baš na Kozari Bok, ali ne ide ni tramvaj zapravo na Borongaj) da bude jasnije o čemu se radi... Ovako je zbunjujuće

Kako god bilo, prečesto ponavljam u zadnje vrijeme pa sam već dosadan, ali uz stotine ili milijune kuna potrošenih na par desetaka ljudi koji koriste recimo produžene ceste kroz Horvate ili nadstrešnice u Budekima, sramota je da se na tolikoj livadi u gradskom vlasništvu ne može ljudski urediti da bus prođe negdje uz tramvaj na okretištu 13-ice, ako se ovdje okreće jedna tramvajska linija i barem tri autobusne (tj. 225 je kakti odmah tu), mislim da bi bilo normalno da ljudi konačno ne moraju prolaziti pod tim nadvožnjakom i da vozači imaju barem malo ozbiljniji objekt od ugibališta i od plastičnog WC-a.

Ivan

Ili, da se riješi zavrzlama s imenom, sadašnje tramvajsko stajalište Ferenščica se može preimenovati u Volovčica, a okretište 13 (budući mali terminal) u Ferenščica jer službeno i je na rubu Ferenščice, i to bi trebalo stajati na svim natpisima, ovako imati po dva ili više Kozari Boka i Žitnjaka i često na istom mjestu oba istovremeno nema smisla.

Ako treba zadovoljiti biračko tijelo, neka bus s 237 vozi kraću ali češću rutu od 13-ice jednosmjernim ulicama kroz Kozari Bok / Radnički put II pa će valjda tako svi biti sretni, kome treba baš 216 neka se prošeta ili presjeda, JGP nije taxi, većina autobusa ide na periferne terminale, zašto sadašnji Žitnjak(13) ne bi bio isto što Črnomerec ili Dubrava?

822DoDo

Ne pratim baš previše ovo za 214 al mi se čini da su imena čist ok. Ako se ne varam 281 čeka vrijeme na stanici "Elka" a 214 će čekati na stanici "Kozari Bok". Mislio sam da će i 214 vrijeme čekati kod Elke, e onda bi bilo glupo da 281 ide za Žitnjak a 214 za Kozari Bok. I da, nevezano za ova imena, sad više 214 neće čekati prolazno vrijeme u Trnavi?  :)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Aha, tako... Pa to je prilično bezveze, onda je barem vozni red trebao biti namješten da Kozari Bok prođe odmah kao kružna linija a ne da ima 30 minuta na obje strane, ovako ako netko uđe s tramvaja i ide dalje za Trnavu mora čekati 15-ak minuta na Kozari Boku, prilično glupo.

Ivan

Trenutni nedjeljni vozni red na 134 je totalna glupost, voze dva busa s krugom 1 h koji nije potreban niti radnim danom iako bi jedan mogao legalno odvesti svakih 35 ili 40 minuta, a možda bi se recimo mogao kombinirati s brdskim linijama 130, 135 i slično koje nedjeljom isto samo stoje a nedjeljom ionako i na 134 obično vozi solo bus... Nevjerojatno kako se rasporedi slažu u zadnje vrijeme, ispada da se većina ušteda nepotrebnih voznih redova svodi na prorjeđivanje voznog reda, a i dalje vozi jednak broj autobusa u vozača, jednostavno užas... >:(

Ivan

Jedina se reorganizacija vikendom (i mislim da je prilično dobra) dogodila na 101-103-138, ali smiješno je da tamo mogu srediti, a drugdje ne, valjda su zadovoljili nečiju kvotu time da su maknuli jedan bus, i sve je sad u redu iako je još barem 6-7 autobusa vikendom nepotrebno dok vozači voze i po 13 minuta u sat vremena i može se bez problema srediti sličnim spajanjem linija, no nikog očito ne boli neka stvar dok ne dobiju naredbu... ::|

Bitno da na stajanje odlaze smjene i daje se dodatna plaća, a koga briga ako zato nema dovoljno vozača za prekrcane 134 ili 220 radnim danom.

Ivan

Eh, da, genijalnim prestrojavanjem se izgleda zaključilo da i linija 120 vikendom treba imati krug 1 h koji voze dva busa, slično kao i 134, apsolutno nepotrebno...

Kad bi se vikendom uskladili vozni redovi 111-132-164-168, 124-130-137 ili 122-123-131, linije 112, 120, 121 vjerojatno uopće ne bi imale potrebu voziti osim u subotnjoj špici (jedna smjena od 8 do 15 h), ovako gledati kako prazni 130 vozi iza polupraznog zglobnjaka na 121 nema baš smisla...

Uglavnom, totalne gluposti koje žderu puno novaca, a nikog nije briga.

marin

Stvarno si mislio da je nekom stalo do toga? Ja bih lijepo napravio recimo da 130 ima svoj solo bus (nedjeljom) i da ide po rasporedu recimo 10 minuta kasnije od 121, a da na 121 bude zglogni ko do sad, i da svaki drugi krug produži u G.Stenjevec ili tako neka kombinacija, ode u G. Stenjevec (svaki dr. krug je čist dosta) i okrene se odmah i u Karažnik i čeka vrijeme za Črnomerec.

tramvajac 92

Da, 134 ima ogromna stajanja vikendom, a subota je još gora od nedjelje, jer je krug 50 minuta, a  bus123 zna imati stajanja na Črnomercu i više od 10 minuta nekad. Znači može krug biti 40 minuta sa 2  bus123 imaš fini takt od 20 minuta.

120 sad vidim da mu treba 15 minuta+15 natrag+10 min pauze=40 min, znači isto kao i 134.  To znači da možemo sa 3 busa, ako s dolaskom na Črnomerec 134 postane 120 i obratno. Ovo je jednostavno rješenje, kompliciranije bi bilo usklađivanje više linija (122-123-131), bi se dao izbaciti iz kombinacije jedan bus sa kombinirane 120/134, i ostaju na 134 2 komada/20 minuta.

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 28, 2013, 13:34:51
Da, 134 ima ogromna stajanja vikendom, a subota je još gora od nedjelje, jer je krug 50 minuta, a  bus123 zna imati stajanja na Črnomercu i više od 10 minuta nekad. Znači može krug biti 40 minuta sa 2  bus123 imaš fini takt od 20 minuta.
Rekoh, nedjeljom je sad krug 60 minuta s dva busa, dakle definitivno veće razbacivanje nego subotom...

Uglavnom, vozni red na 134 je izmasakriran do neprepoznatljivosti za svaki dan u svako vrijeme, jednostavno je cijeli nelogičan i treba kompletnu preradu od početka.