Riječki karneval 2011.

Autor shef, Ožujak 05, 2011, 18:27:41

shef

Kao i svake godine, red je da popratimo najveće godišnje okupljanje autobusa u Rijeci. Iako su vremena krizna, po onome što se najavljuje, trebalo bi biti znatno više gostiju nego prošle godine, koja je bila izrazito loša.
Dječji karneval je bio što se autobusa tiče za zaborav, ali ako je po prvim lastama suditi, na velikom bi moglo bi biti jako zanimljivo...

Prve laste uhvaćene večeras:

niski Travego od Vreleja - motor ispušta jezive zvukove, ko pokojni 580 od Autotroleja pred rashod:

predivni 9700 od Malachin Viaggi - Abano Terme (lani su bili sa sarim Barbi Echom, ove godine ovo, puuuuno bolje):

i ispred hotela "Jadran" - čudo! - do sada sam ga viđao samo na malobrojnim fotografijama, rijedak kao sredozemna medvjedica, prvi puta DeSimon Starbus by Pininfarina na Scania podvozju:

Velika šteta što nije potpuno originalan, stavili su farove od Iveco Eurocarga.

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Bio, vidio, slikao. Ove godine prvi put nisam vidio nikog drugog da slika, nije vrag da sam sam...

Malo će trebati vremena za sredit, ali za uvod 3:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

5AR

Tri skupne

Ovdje prevladava Autotrans uz iznimku Olivari-a i dva Čazmatransa

miješano društvo

shef

A sada, juriš!

U temama Čazmatrans i Autotrans vidjeli ste slike kolege 5ra što se tiče njihovih predstavnika. A stižu ostali:

Za početak, naš legendarni 470:

Plamen pred hotelom "Neboder" - riječki forumaši, obratite pažnju na Grande Punto!

Autoherc je stvarno upadljiv i drugačiji:

Kanta 535 se gura pokraj Olivarijevog Travega:

Krčani zatrpali Zadarsku:

(c)Teutonic

shef

Nastavak...

Francuzi 1 sa Bovom Magic. Izuzetno uspjela shema bojanja:

Francuzi 2: electric zeleni Tourismo. Po meni izgleda sjajno, vrlo neobična i efektna boja za Tourismo na kojeg smo navikli u blijedim bojama:

Mađari sa Ikarusom:

Rumunji sa Tourismom

Talijani sa DallaVia Palladiom na Mercedesu:

(c)Teutonic

shef

Nastavak 2; sada malo naših:)

Ninotours:

Lacković:

Belišće:

Ortran:

Topolko (za Japance!):

(c)Teutonic

shef

Pa onda još...

Mandi (tablice KR još uvijek gore?):

F&B Tours Isuzu:

Naš 690 iskrcava na Žabici:

Stari Starliner je još uvijek pojava:

Pojma nisam imao da APT Gorizia ima i Tourismo, nigdje se ne vodi u njihovim spiskovima:

(c)Teutonic

shef

I za sada zadnji post, bit će još toga...

Vip Travel Irizar:

Ovaj Mađar sa Intourom je svake godine tu:

opet F&B Tours:

Malo su ga osvježili, sad je ko nov:

I Jereb je bio tu:

I slatkiš za kraj. Neobusi su u ovim krajevima rijetke ptice (možda Bajsov trud da dovede goste iz Srbije bude urodio plodom), ali ovog će se vidjeti vjerojatno samo u rijetkim prilikama. U vlasništvu je grada Novog Sada

(c)Teutonic

LuckyLooser

Citat: shef  u Ožujak 06, 2011, 20:55:44
Bio, vidio, slikao. Ove godine prvi put nisam vidio nikog drugog da slika, nije vrag da sam sam...

Nisi sam shefe, nisi. Koliko vidim po EXIF-u na nekim mjestima smo se mimoišli za nepunih 15 minuta. ;D
Protekli vikend je u Rijeci bio raj za busoljupce.
Za početak Volvo 9700 od Briona na redovnoj liniji Pula- Zagreb

Na autobusnom kolodvoru više automobila nego autobusa.

Probus vs. Marbus

Stižu prvi gosti. Zaplesalo se i slavonsko kolo ispred Ortranovog Skylinera

Slovenci stižu sa Lion's Coach-ima

I MB Tourismom

Nijemci sa Citylinerom.

Parkiralište Delta je još uvijek prazno

Osim starih gostiju iz prijateljskog Csepela. Koliko ja pratim, zadnje 3 godine dolaze sa ovim istim Intourom

Pohvalna gesta, iako je autobus na rubu parkirališta i nema kome smetat.

Prekrasni zeleni Tourismo

Talijanski Volvo 9700

Bova iz Francuske.

Stižu i Mađari. Oštro oko će na lijevoj strani slike primijetit autotrolejevog, kako oni to sad po novome zovu- dispečera. ;D

LuckyLooser

Idemo natrag do parkirališta Žabica- pod voltom.
Napunilo se poprilično. Više slika, manje mojih komentara. :P

Nek se zna- vozi vas Želja

LuckyLooser

Idemo sad malo gore, u visine.

Krovovi, krovovi...

Željeznički kolodvor

U gradu se atmosfera zahuktava

U međuvremenu se i Delta napunila. Većinom Autotransovim voznim parkom, ali ima i nešto stranaca

Jedna panoramska (za sliku u punoj veličini klikni na thumbnail)

Iako mi Autotrolejevci danas nisu toliko zanimljivi, usput sam svratio na privremeni terminal Školjić.
Sve je na broju. Službeno osoblje...

...putnici i autobusi.

Tomek

Fenomenalno dečki, fenomenalno  :D

Sonja

Stvarno se moze uzivati u vasim slikama :D

5AR

Da se ne ponavljam, stavljam one koje nedostaju. Neobus je koma sa desne strane oko vrata, prozora i stakala ima ruzine.

Talijanska Setra S 315 HDM

611 dovezao Halubajske zvončare u 16:00 sati kad je već polovica maškaranih grupa bilo gotovo. A potom je išao na 1. peron za Zagreb  ;D

ikar

Citat: 5AR  u Ožujak 08, 2011, 23:28:32
611 dovezao Halubajske zvončare u 16:00 sati kad je već polovica maškaranih grupa bilo gotovo. A potom je išao na 1. peron za Zagreb  ;D

Si siguran da je Halubajce? Čini mi se da je vozio Čavle. Tko je vozio dobro da je i došo  ;D