muzej ZET-A

Autor vozac0607, Svibanj 23, 2011, 20:44:37

vozac0607

da se barem ima para da se napravi muzej ZET-a. zašto ne bismo skupili novce pa ga napravili?? prikupimo stare karte,uniforme,stari popis linija i karte tih linija,uredimo jedan bus stari,ionako stoje i čekaju rezanje...šta mislite o tome?

Shole

Di ti živiš, u kojem svijetu ?

plavi ZET-ov bus volim

O Bože, pa pusti čovjeka da mašta. Ima ideju i volju i ako mu je toliko stalo do toga, mogao bi ju jednog dana realizirati, iako je to sada u ovim vremenima teško, gotovo nemoguće, no sve se može - kad se hoće. Malo utopizma i blesavog optimizma ne škodi s vremena na vrijeme.

Mislim da ZET kao ZET, tj. ono što on u suštini jest, svakako zaslužuje svoj muzej.
Evo ja, npr. imam sačuvane vaše biltene (ne sve) unazad godinu i pol dana. I baš mi je žao što sam pobacala sve svoje srednjoškolske pokaze dok još nisu bili u elektroničkom obliku.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Mirta

U ZET-ovoj poslovnici u Petrićevoj, u nevelikoj vitrini izloženi su razni predmeti: kape, torbe, štambilji ...
Pretpostavljam  da to nije sve i da ZET ima određeni fundus eksponata za muzej. Bilo bi i čudno da nema, s obzirom na to da odavno postoji.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

Je, je, ali do kape ZET-a ni na koji nacin ne mogu doci. Cemu onda izlaganje tih predmeta?

Mirta

Predmeti su izloženi da ih gledaš i da ti sline cure!  ;)  Šalim se, naravno.
Izloženi su zato što se ZET ima čime podičiti. Muzej u malom.

conecto

Ovo bi se teško realiziralo i u bolja vremena. Jednom je prilikom nekog pospremanja na Remizi čovjek doslovce iz kontejnera za smeće spašavao nacrte po kojima su u ZET-u izrađeni prototipovi tramvaja.
Povijest ZET-a ostaju fotografije i poneka monografija. Ova je godina opet jubilarna za ZET, pitanje je da li će biti izdana tradicionalna monografija nakon što su ukinuli list ZET prije nekoliko godina.
Do sada su monografije tiskane samo za radnike ZET-a i poslovne partnere. Možda bi se nešto i zaradilo da se tiskaju za slobodnu prodaju, u knjižarama, Remizi ili spomenutoj prodavaonici karata u Petrićevoj  ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Ideja o osnivanju ZET-ovog muzeja je izvrsna. U ovom trenutku ne stvarnog muzeja, nego slikovnog.
Uzmimo primjer kolege Berlinga koji je došao do stare karte. Potrudimo se, gnjavimo svoje bližnje i prijatelje da prekopaju ladice. Svašta se može naći.
A tek kolegice i kolege ZET-ovci! Sumnjam da itko ne bi dopustio slikanje predmeta njegove uspomene. 

421

Monografije će biti!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Sonja

pitanje je dali i netko treci osim samog ZET-a smije korisiti njihovo ime za npr. muzej, ukoliko oni sami ne otvore jedan.

Prije bi se realizirao neki muzej buseva gdje bi se isti mogli i iznajmljivati za svecane prigode, razgledavanje grada kao npr ovaj muzej u Becu:

http://www.omnibusmuseum.at/seiten/perl_autohof_380q.html

Istovremeno i oglasavaju potraznju za dijelovima, literaturom i slicno za potrebe muzeja.

Ideja je sama po sebi super, samo sto je realizacija upitna

Mirta

Naziv i logotip tvrtke zaštićeni su u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i nitko ih ne može zakonito rabiti bez dopuštenja vlasnika autorskih prava.

Berlingo

Citat: Mirta  u Svibanj 24, 2011, 02:35:33

Predmeti su izloženi da ih gledaš i da ti sline cure!  ;)  Šalim se, naravno.
Izloženi su zato što se ZET ima čime podičiti. Muzej u malom.
Cjenjena kolegice, ja mislim da si ti pisala bas o ovome (nisam siguran), a dobio sam i to od moje drage prijateljice iz Zagreba.

Mirta

Da, to su ti izlošci u ZET-ovoj prodavaonici karata u Petrićevoj. Ali samo za gledanje i guštanje!  ;)

Berlingo

A to im nije bas fer. Sve bi dao za kapu od ZET-a. Doma imam kapu momcadi ferrari koja je dosla iz boxa. Neprocjenjivo! Osoba od koje sam dobio je brat od nekakve Rijecanke, necije bivse zene.... Spreman sam je mjenjati za tako nesto.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln