Unutrašnjost autobusa

Autor maky, Studeni 23, 2007, 22:19:31

Paško

Citat: man313  u Kolovoz 18, 2015, 01:00:02
Oštećenje u gb 231 kod trećih vrata i dalje nije sanirano, već je plastika samo skraćena.

Pa nije teško slikat. :)

Ima tu još... prizora. Sorry na kvaliteti slike, ne volim inače slikat sa svojom kapulom od kamere na mobu:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Jednostavno triba uvest reda, znamo da je financijska situacija loša, al pizdarije koji naprave "kulturni splićani" triba i popravit, al kako triba novim dijelom, a ne na DIY-način kao što je u #231 napravljeno. Ta plastika ne košta toliko puno.Al kad se pogleda ko se vozi u tim autobusima, i šta im rade, dođe ti da padneš u nesvjest. Ovaj primjer u 231 je prikaz sramote putnika i poteza Prometovih ljudi.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

mainz

Paško

Mislim da u #65 prije nije bilo sjedala ispred trećih vrata, nego je nedavno ubačen. Inače, može se primijetiti da ima prostor za malu kvadratastu pločicu linije i na lijevoj strani, valjda je to nečemu služilo dok je bio tračnice-bus. :)

Par slika iz #129 - ništa neuobičajeno za Neoplane:

Napravio bih još koju, ali išao sam samo dvije stanice rano ujutro. Vozio je na 5A, inače dosta pogodnu za izbjeći gužve ako se vozite samo po gradu jer je većina ljudi ignorira pošto ni ne znaju za nju i nakrcaju se po tricama i 60kama ;)

mainz

Citat: amfan  u Rujan 09, 2015, 20:11:03
Mislim da u #65 prije nije bilo sjedala ispred trećih vrata, nego je nedavno ubačen. Inače, može se primijetiti da ima prostor za malu kvadratastu pločicu linije i na lijevoj strani, valjda je to nečemu služilo dok je bio tračnice-bus. :)
Služilo je za prikaz linije kao na ovoj slici. ;) Za ništa drugo.
slika

Pitam se zašto je to kod g.b. 65 pokriveno.

Paško

Naravno da je za to služilo, ali neobično mi je jer ne znam je li uopće neki drugi O305G imao i s lijeve strane. Ovdje se nije koristila jer ljudi nisu naviknuti da se tu vidi broj. Ako već dolaziš na bus sa suprotne strane, gledat ćeš koja je linija od naprijed...

mainz

Citat: amfan  u Rujan 09, 2015, 22:11:36
Naravno da je za to služilo, ali neobično mi je jer ne znam je li uopće neki drugi O305G imao i s lijeve strane. Ovdje se nije koristila jer ljudi nisu naviknuti da se tu vidi broj. Ako već dolaziš na bus sa suprotne strane, gledat ćeš koja je linija od naprijed...
U Splitu sigurno nisu imali. Ali u Essenu jesu. Poznati Mercedesi u Essenu su mi O 305, O 305 G i O 305 G Spurbus.
Bilo je i nekih sa velikom prostorom.

http://www.db-regionalbus.de/stadtbus/eswe/bilder/79eswe260.jpg ???

g.b. 181 i 183 su isto imali takav veliki prostor. ;)
http://strassenbahnfreunde-mainz.de/Bus_617_19920828_Foto_Oehling_Wackernheim_Endstelle_RH.jpg

MB O 405 GTD Spurbus ima samo jedan prostor za broj iako ima vrata i na lijevoj strani.
http://www.omnibuspage.info/files/images/1993.08.29-3726-duo-kray-e131.jpg

Ima i prostore na stražnoj strani. ;D
http://www.tram-bus-bern.ch/app/fotobox.php?id=495

Paško

#182 koji je dugo godina stacioniran u Trogiru:

A kad smo već kod Trogira, u kolodvorskoj "čekaonici" ispred prodaje karata naišao sam na poznati prizor :D

Paško

Jedna iz #103:

Ostale su iz #177:

Ovako su uređeni svi O405 prema kraju busa, ali ovaj bar ima sve stolice tapecirane. Predzadnja sjedala na desnoj:

i lijevoj strani:

Paško

prometnik

danas na l.2 jedan od irisbusa daily(ne sican se koji g.b.) polazak u 17:20... reka bi čovik kako uvik stoje po garaži i da se nemaju di razbit...(bilo je mračno pa je slika malo losija..)

kupi kartu spasi Promet

Paško

Avtomontaža

Jedan bus sto vrsta tapecirunga. Strašno kakva klijentela koristi javni prijevoz kod vas, ali tu se vidi koliko se o takvim stvarima vodi računa u firmi. Ja mislim da ovdje ni ugradnja plastičnih Fainsa siceva ne bi puno pomogla jer bi oni opet našli neki način kako ih uništiti. Još veći problem je taj što se o tehničkom održavanju ne vodi baš puno računa. Ovdje u Rijeci nema skoro nikakvih problema s devastiranjem buseva mada je to više do klijentele koja se vozi u njima, nego do toga da ima više reda u firmi mada ga ima puno više nego tu, a kamoli da će se naći ovakvi busevi u prometu. Stvarno bi se u Prometu trebalo vodit malo više računa o ovakvim stvarima jer će često završavat u crnoj kronici.

man323

Ako se vec uzimaju autobusi, onda triba u sve odabrat isti tapecirung, neovisno jel to Citaro, Lion's City ili Crossway, i te vrste tapecirunga tribalo bi uvik imat na skladistu, a ne kao sada, u Citarima ćeš naći jednu vrstu tapecirunga, u Lion's Citya drugu, u Regija treću vrstu a dalje da ne govorin. A kako se vidi sta klijentela radi u prometovin busevima, tribalo bi uzimat sidala od FAINSE, ili pak od Kiel-a bez tapecirunga.