ČZT Dalmacija - razno

Autor shef, Kolovoz 29, 2011, 08:51:13

lussin

S 411 HD je gb. 863

Paško

568: ZG-5112-EO --> BJ-323-GA
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

peron24

Setra BJ-323-GA je od 2008 pripadala Atlasu DU-190-ED, zato ima panoramu Dubrovnika

http://i163.photobucket.com/albums/t297/kriticar/PIC_0256-3.jpg

TAM

I ovu su počeli svašta slati na linije, danas crvena Setra S315 UL iz Splita za Rijeku.  ::|
Dani ponosa i slave!

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Još je ovo super. Znali su vozit i sa BMC Beldeom (btw di je taj bus, već ga odavno nitko nije slikao?)
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

marko2702

nekad vozi liniju zagreb -virovitica

Marek

Mislim da se ne radi o istom BMC-u pošto su 2 u voznom parku. Ovog koji se zna zaletit do Bjelovara i Virovitice vidim i ja barem jednom tjedno.

tramvajac 92

Belde je danas bio u Zagrebu oko 12:10.

sibencan

Još jedna prinova: Setra S 415 GT-HD (ZD 861-IC, gbr. 842)
Eurobus AV 120

Paško

Odavno, na forumu je još od travnja
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

zlepur1

Setra ST 360 KU prekomandirana u Šibenik.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

peron24

Zadnjih godina autobusni prijevoz na području Knina je organiziran u sklopu Čazmatrans Dalmacije koja osim kninskog područja pokriva i Benkovac gdje joj središte, kao i Obrovac i Gračac u Lici. Od 2012 obavlja prijevoz na svim međugradskom linijama bivšeg Laurusa odnosno nekadašnjeg davnog Croatia Zadar Line-a. Također treba napomenuti da vozni parkovi ČZT Dalmacije i ČZT Nove nisu strogo odijeljeni tako da se po potrebi kombiniraju busevi iz obaju poslovnih jedinica. Mali autobusni kolodvor i čekaonica u Kninu sada je u sklopu Čazmatransa. Nekad je to bio Croatia expres.
U Kninu postoji jedna gradska linija koja povezuje rubne dijelove grada sa centrom i nekoliko lokalnih linija. Osim standardnih autobusa koriste se i minibusevi.
Neke od njih su: Knin-Polača-Kijevo-Civljane-Cetina-Vrlika (tom rutom voze i autobusi za Split)
                           Knin-Radučić-Ivoševci-Kistanje-Đevrske (tom rutom prolazi i linija Banja Luka-Zadar a donedavno i ukinuta željeznica)
                           Knin-Radljevac-Plavno
                           Knin-Golubić-Strmica (tu je granica sa BiH)
                           Knin-Ervenik
Za naselja ispod planine Promine voze linije ATP Šibenik za Drniš i Šibenik kao i linija za Drniš i Šibenik bližim putem preko Kosova, Tepljuha i Siverića.
Školske linije na kninskom području drži privatnik Božo iz Vrlike. Ranijih godina neke od školskih linija je držao i ATP Šibenik, a krajem 90-tih i početkom 2000-tih i većinu lokalnih linija je vozio Promet Split. Vozili su solo Mercedesi O305 i O307 (bio je onaj ljubičasti) i prigradski žuti Neoplani (316M i 416M). Nakon Prometa ST a prije formiranja ČZT Dalmacije 2012 Knin je imao svoju poslovnu jedinicu koju su činili uglavnom stari autobusi od ČZT Nove. Tu su bili Steyri SML 14 H 256  BJ-526-AL i BJ-596-AV te još neki, kao i TAM Avtomontaža BJ-682-CO i nekoliko starih Dubrava sa četvrtastim svjetlima. Danas su tu stariji Neoplan Translineri i Citylineri koji više nisu pogodni za duge linije ČZT Dalmacije, a zbog manjeg broja putnika na linijama koriste si minibusevi Iveco Daily i Isuzu Turquoise a ponekad čak i kombibusevi jer bitno je da linija prometuje pa makar i u malom kombiju.

steyr1985

Prinova još jedna Setra 415 GT HD.

Dreamwalker

Jučer sam vidio jednu 415 HDH s tablicama ZD-308-IM. Ne znam gbr i nemam sliku jer je bio mrak i kasno sam ju uočio.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421