Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

Vanjac

Kada stavljam slike vidim da postanu poprilično zrnate, je li to radi nekakve kompresije i mogu li napraviti nešto da ispadnu bolje?
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

NP-549

Na koju sliku konkretno misliš ? 

Vanjac

Na sve generalno, čine mi se lošije nego originalni fajlovi koje imam kod sebe.
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

Paško

Smanji se rezolucija automatski na 1024x768.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

pehar_11

#1339
Ne znam je li dobro mjesto za pisati, ali kad sam već tu, samo me zanima ima li itko objašnjenje zašto u 21. stoljeću Autotrolej nije sposoban provjeriti točnost podataka na voznome redu ili barem odgovoriti na jedan mail? Pisao sam im sto puta, odgovor dobio nisam nikada, pa pišem ovdje, jer netki od Vas i rade u Troleju.
Naime, opet ja sa famoznom dvajstrojkom i trisčetvorokom koje se čekaju u Matuljima, tj. tebale bi se čekati, ali se to, naravno, ne dogodi. Mislim, zašto bi? Ipak je bolje čekati dva sata sljedeći autobus, jelda?

Dosta priče, u nastavku su dva raspreda linije 34 (https://www.autotrolej.hr/wp-content/uploads/2022/03/34-37-21322.pdf) i 23 (https://www.autotrolej.hr/wp-content/uploads/2022/03/22-23-30-matulji-2132022.pdf) koji trenutno vrijede. Pogledajmo sada polazak 42 na liniji 34. Naime, autobus s Veprinca kreće u 12:00 sati i nema nacrtanu vezu u Matuljima u 12:20 sati na liniju 23 u smjeru Rijeke, ali ako sada pogledamo liniju 23 i polazak br. 42 iz Klane u 11:55, stvar je drugačija. Čudesno je da ovaj polazak ima vezu u Matuljima u 12:30 na liniju 34 u smjeru Opatije, iako 34 dođe u Matulje 10 minuta ranije. Do sada prepostavljam da sve zvuči normlano, no linija 34 dođe u Matulje u 12:20, iskrca putnike i ukrca one za Opatiju i ode, dok ostali smrtnici iz Klane, Permana i Jušića ostaju u Matuljima jer je 34 otišla u Opatiju 10 minuta prije. Pitam ja šofera u 34 gdje je problem i kaže on meni "pa da to je tako već duže vrijeme, ovaj polazak je odličan za učenike koji moraju ranije u školu u Rijeku, ali je zajebano onima iz Klane i Permana koji idu u Opatiju, jer meni ne pište veza pa ja odem". Eto, doslovno tako. Sto puta sam išao na 34 u ovo vrijeme, i 34 nikada nije čekala 23 u Matuljima, pa mi nemojte govoriti da nije moguće. Tko je tu lud? Kome da se obratim? Tko će ovo srediti?
Vrijeme je novac.

NP-549

Na razradi detalja i odobrenju u općini je komplet novi vozni red za linije 22/23/30.  Do tada će se maknut kvadratić na liniji 22.  A klanjci za u Opatiju koriste 32 na Skaletama

Boki651

Je se može što učiniti da se zaključaju (oni koji se mogu zaključavati) prozori u autobusima kad klima radi, jer starija populacija ih stalno otvara u želji za "zrakom"?

elez

Nema smisla jer će se uvijek naći neki sivonja koji će na silu pokušati otvoriti prozor i pri tome slomiti onu ručkicu. Neka otvaraju al bi im onda ja na mjestu vozača ugasio u potpunosti klimu.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

pehar_11

#1343
U par navrata sam razgovarao sa vozačima i rekli su da si neki uzmu vremena pa zaključaju prozore jer klima puše direkt iznad njih, pa kada se otvore hladan zrak ide van, a ne u bus. Pretpostavljam da se mogu zaključati u svim busevima osim Crossway LEa i Conecta.
Vrijeme je novac.

pehar_11

Jedno čudno pitanje, ali moram pitati jer pretpostavljam da netko sigurno zna odgovor - koji brojevi (redom) znače što na cvikalici? Za neke brojeve sam siguran što znače, a za neke ne, pa me zanima ako netko zna.
Vrijeme je novac.

lussin

Prve dvije cifre ne znam (druga cifra možda zona?), ali onda ide linija, datum i sat
Primjer sa jedne moje: 104 1 004 (linija) 13 06 (datum) 14 55 (sat)

pehar_11

Možda je prva broj automata (garažni broj sigurno nije), a druga sam poprilično siguran da je zona jer sam se vozio na liniji 12 i na jednoj imam broj 1, na drugoj cvikalici 2, a na trećoj 3, tako da je valjda zona?
Vrijeme je novac.

lussin

Sad kad to kažeš mislim da sam ovdje negdje davno pročitao da je prva cifra broj od PEL-a. Druga će onda bit zona

Volim autobuse

Glupa rampa očitava gbr

pehar_11

Nikada mi nije bilo jasno kako uopće funkcionira taj sustav u M. Dragi? Tko otvara rampu na izlazu nakon što autobus uđe na parkiralište?
Vrijeme je novac.