www.autobusni-kolodvor.com

Autor dtrnski, Ožujak 29, 2008, 02:00:08

dtrnski

Imam plan napraviti mali web sajt s podacima o autobusnim kolodvorima iz HR, BiH, MN i SRB.
Osnovni podaci, adresa, telefon, radno vrijeme, ako postoji e-mail i url web sajta.
Možda i neki vozni red ako se radi o manjem kolodvoru koji nema svoj web sajt.

Gdje se takvi podaci mogu najlakše saznati ?
Čije su vlasništvo autobusni kolodvori ?
Grada, države ili privatno ?

Hvala za svaku informaciju.

tamlover

Podaci o kolodvorima bez sajta i vozni redovi se mogu naći na licu mjesta tj na dotičnom kolodvoru a što se vlasništva tiče ima ih privatnih (najčešće vezanih uz neku prijevozničku firmu, npr Splitski je u vlasništvu Promet Makarske) ali su uglavnom u vlasništvu lokalne samouprave.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dtrnski

Sakupljanje podataka o svim autobusnim kolodvorima i prikazivanja na jednom mjestu se onda čini kao Sizifov posao.

dtrnski

Dobio sam jedan savjet.
Dobiti podatke od samih prijevoznika.
Oni ih i tako imaju jer moraju ih dati svih autobusnim kolodvorima.

gaspa

Sizifov posao? Očigledno to radiš jer te to zanima i jer to voliš raditi, pa onda, naposlijetku, nije ni bitno jesi li obuhvatio sve ili nešto nedostaje. Ideja je dobra (iako, nažalost, vjerojatno neće zanimati ama baš nikoga osim forumaša, a ostatak svijeta će te prezreti - kao, uostalom, i nas druge koji se bave svojim zanimacijama i usmjerenjima unutar autobusne tematike) - dakle, radi to i dalje, skupljaj podatke, pa koliko ih god i kako god skupio, bit će bolje nego ništa.

dtrnski

Citat: gaspa  u Travanj 03, 2008, 09:07:29
Sizifov posao?

Kontaktirao sam više manje sve prijevoznike u HR. Od Croatia busa sam već i dobio vozne redove. Ostali valjda za sada šute i čekaju. Sutra ide dopis prema ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Budem javio kada će biti nešto više.

Ovo je prilika da ako sam nekoga od prijevoznika zaboravio a čita ovo, neka se javi na PM.

dtrnski

Vozni redovi autobusa, prijevoznici, kolodovori, stanice, telefoni, tražilica voznog reda za relaciju ...

Sve to na:

www.autobusni-kolodvor.com

Kritike, sugestije i komentari su naravno dobro došli.

dtrnski

Novo: klikom na prijevoznika prikažu se njegove linije poredane po polaznoj stanici i vremenu polaska.

I zar nitko nema baš nikakav komentar ?

tamlover

Pohvalno za početak ali tu ima tolko posla da sam relativno skeptičan.
Naime, ako ta stranica bude davala selektivne informacije već prema tome tko se od prijevoznika uključio ili s kojih se kolodvora prikupljaju vozni redovi, onda nema nikakvog smisla i nije funkcionalno.

Trenutno ne vidim zašto bi koristio tvoju stranicu umjesto AK Zagreb kad tamo imam neusporedivo više informacija.

Dakle, palac gore za ideju, i ništa više.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dtrnski

Na AKZ trenutno ima više linija koje prolaze kroz zagrebački autobusni jer su prijevoznici dosta tromi u davanju podataka.
Nadam se da će već idući tjedan biti značajnijih pomaka.

Glede AKZ, ima jedan veliki hendikep a to je da imaš samo linije koje prolaze kroz zagrebački kolodvor.
Liniju Split-Zadar ili Šibenik-Split ili Pula-Beograd nećeš naći ako ne prolazi kroz zagrebački kolodvor.

Evo dodatka::

Malčice je popunjen lijevi stupac, za desnog čekam sponzora.  :)

Stavljen je FAQ, tek ga punim.

U pripremi je popis neradnih dana i državnih praznika.

Dodane su nove funkcionalnosti
- odlasci i dolasci autobusa na kolodvor za aktualni dan
- popis svih linija prijevoznika

dtrnski

Pomoć - Crna Gora

Imam slijedeće autobuske stanice (autobusni kolodvori) i njihove telefonske brojeve
Pljevlja, Žabljak, Bijelo Polje, Mojkovac, Berane, Rožaje, Kolašin, Nikšić, Plav, Podgorica, Ulcinj, Bar, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Tivat, Kotor, Danilovgrad i Sutomore

Nemam brojeve telefona za Plužine i Andrijevicu a tko zna neka mi slobodno dopuni s kolodvorima i brojevima telefona koji nedostaju.

dtrnski

Sada je omogućen prikaz presjedanja ako nema direktne linije u bazi.

dtrnski2

Kakav je to forum kad nema nikog iz Crne Gore ?
:)

Trebam telefonske brojeve prijevoznika iz Crne Gore....

shef

Budući da mi je ovih dana kratak fitilj, odgovorit ću ovako:
1. što uopće onda radite na takvom forumu?
2. budući da se koliko primjećujem znate koristiti računalom, onda možete lako naći i ovo:
http://www.telekom-cg.com/telefonskiImenik.aspx

Uz ispriku, pozdrav
Shef
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

dtrnski2

Nekako mi se čini da ti je smajli promaknuo u retku ispod mojeg pitanja ali nema veze.

Podaci iz CG mi dolaze na slamku.
Privatizacija, internet još nije dostupan kao u HR, promjena telefonskih predbrojeva kao i poštanskih brojeva.

Tražim pomoć kada mi treba i prije traženja pomoći iscrpim konkvencionalne načine traženja.