Autotrans - fotografije

Autor markost, Studeni 26, 2007, 22:10:43

markost

Ovo je u Orebiću kraj trajektnog pristaništa di je i stanica za sve autobusne linije.

5AR

Citat: kriticar  u Ožujak 20, 2009, 15:19:47
jeli ovo slikano u Orebiću?
i 5AR je tebi ova lokacija O K znaći otok Krk ili otok Korčula?
Ima te svuda.
Ipak otok Krk. To mi je sestrična na Korčuli pa sam ju zamolio da mi poslika autobuse kad već ja ne mogu doć tamo.
Pozdravljam sestričnu ovom prilikom.

5AR

Tomek

Večeras u Zagreb iz Poreča stigle novonabavljena, novouvežena u Hrvatsku Setra S315HD gbr1318. I odmah šok -- motor je Euro 2. Pa otkad se takva vozila mogu uvesti i registrirati kod nas? Pa zar nije od prošle godine da samo Euro 3 motori se mogu registrirati??
Očito pravila ne vrijede za sve, kako je tko močan
Za one boljeg vida vidjet će kraj ploće za liniju i okruglu naljepnicu sa brojem 2 koja označava Euro 2 motor...

Shole

Mene zanima i koliko stara vozila je moguće uvest.  Za osobna znamo da je granica 7 godina, al za autobuse očito nije pošto je ova Setra 315 HD  2000. godište.

shef

Citat: Shole  u Ožujak 26, 2009, 10:00:29
Mene zanima i koliko stara vozila je moguće uvest.  Za osobna znamo da je granica 7 godina, al za autobuse očito nije pošto je ova Setra 315 HD  2000. godište.
Malo sam se raspitao, pa mi je rečeno slijedeće:
Za autobuse taj limit ne vrijedi, već se radi homologacija od vozila do vozila.

Citat iz "Autokluba":

Svatko tko ide kupiti osobni automobil u inozemstvo pazi da vozilo nije starije od sedam godina, odnosno kada su u pitanju ostala vozila (teretna, priključna, radna i sl.) ova dobna granica nije niti bitna. Primjenom Pravilnika o homologaciji vozila, pravo pitanje za svakog potencijalnog uvoznika automobila nije: "Koliko ću star automobil kupiti?", nego: "Kupujem li homologacijski podoban automobil?". Odgovor na ovo pitanje može se dobiti samo poznavanjem VIN oznake (broja šasije) vozila. Prema VIN oznaci generalni zastupnik može dati podatke prema kojim ECE pravilnicima ili EEC smjernicama je vozilo homologirano, odnosno da li je podobno za hrvatsko tržište.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Boki651

Za njega sigurno nema zime u pogledu zagađenja okoliša ;D

Slikan prošli tjedan u Žepču, fotku ustupio Goran Slišković

5AR

1194

1278 exterijer

i interijer

1279 i 1280 su skoro isti autobusi, imaju ista sjedala (fiksna, ista boja), vrata na zadnjem kraju autobusa, jedina je razlika što 1280 ima klimu, drugačije sjedalo vozača i pedalu gasa.
1278 se razlikuje ( od 1279,1280), ima vrata po sredini autobusa (manje prtljažnog prostora), pomična sjedala, tamno plave rukohvate a ne žute, jer se priča da je napravljen za Njemačk tržište.
Još ima zatvoren displej ( crna folija), a unutrašnja plastika displeja i pretinac poviše vozača su drugačiji.

5AR

man750

Citat: 5AR  u Ožujak 20, 2009, 20:43:10
Citat: kriticar  u Ožujak 20, 2009, 15:19:47
jeli ovo slikano u Orebiću?
i 5AR je tebi ova lokacija O K znaći otok Krk ili otok Korčula?
Ima te svuda.
Ipak otok Krk. To mi je sestrična na Korčuli pa sam ju zamolio da mi poslika autobuse kad već ja ne mogu doć tamo.
Pozdravljam sestričnu ovom prilikom.
imaš stvarno vrijednu sestricnu . Hvala na slikama.
Jos kad bi imao kakvog striceka na Bracu, pa da doznamo koji tocno su g.br. dobile one setre s215H i tamovi prelaskom iz ATR Brač u ATR Rijeka.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

5AR

Skoro cijela postava Setri S300 na Korčuli, fali još samo 1270.

5AR

5AR

1006, 1115, 988

1150, 1246, 1143, 1006, 982,

1143

1150

1170

1204 i 1173

1027

1274

1275

1320