Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Tomek

Večeras Citelis gbr 689 na 120. Ono što je zanimljivo da mu sprijeda svijetla skroz rade, dok stražnji kraj apsolutno ništa ne radi osim kočnice. Ni gornje ni donje pozicije. Opasno!

dominik,

Nije prvi slučaj, imali su tih problema i g.b. 683 i 684, tako su vozili par dana.

Westin

Iris bus gbr.232 na probi ostao na Savskom mostu u kvaru

Dominik MAN NG312

Citat: Westin  u Ožujak 13, 2015, 13:54:11
Iris bus gbr.232 na probi ostao na Savskom mostu u kvaru
Kaj je to neki novi bus? :)

tramvajac 92

Novi je, al ko što vidiš, na probi je. Radi se o Iveco Crosswayu LE, bijeli, vozi većinom sa Savskog mosta.
Imamo jednu sliku, tu: http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=20201.msg189211#msg189211

ChRiStIaN

Brzo je ostao u kvaru...
@ Autobusi Hrvatska @

Ivan

Pa vozi već par tjedana, a ni ne znamo kakav je kvar. Recimo, kad su došli NG313 imali su stalno male probleme s vratima.

Shole

Da, može bit najobičnija sitnica tipa vrata.  Nek je stao nekako nagnuto, senzor osjetljiv i sad se nedaju zatvorit, a dok se ne zatvore nemože krenut.  I onda čekaj intervenciju električara.  A sve zbog glupog senzora.  Da se mene pita ja ih nebi stavljao na prednja vrata.  Usporavaju promet, a nemaju nikakavu ulogu.  Na ostalim vratima obavezno !

marin

Gbr. 754 na 136 cuka, neide, trokira, ne znam što bi rekao stvarno. Pun gas autobus ne ide s mjesta ali doslovno, užas, puca mu iz auspuha kao iz topa, ali sad trenutno nema za kaj zamjenit pa vozi i dalje. Kad se pusti gas tako rokne iz auspuha i cukne, samo vidiš glave od putnika kako se cimaju. Koma, a neki dan 775 ista stvar bila.
Također jučer gbr. 771 povučen oko 19h ispuštao nekakve čudne zvukove koji čini mi se dolaze iz getribe, baš onakav karakterističan zvuk kad ZF šalta. Neću dalje ni pisati puno je toga bilo još, svaki dan bi se moglo pisat barem o jednom bljjj gade mi se ko i cijelom zapadnom dijelu grada, kad se putnici žale onda to sve govori.
I gbr. 793 i gbr. 224 dobili nove tablice.

marin

Evo uvjerite se sami, vrijedi pogledati od početka do kraja uz napomenu da ne mislite da je to vožnja na vrhu gasa već gas do poda
https://www.youtube.com/watch?v=bMSzVmww278&feature=youtu.be

Shole

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

548 zakuhao kod Bundeka.

marin

Moguće da nisu samo svjećice i vlaga tu problem.
Inače, na Citelisima je ne znam iz kojeg razloga tako visoka temperatura u motoru, npr. 753 je dosao do 105 stupnjeva i nije izbacilo nikakvu poruku, a kad je vozač zvao centar rekli su da je to normalna temperatura. A i redovito se popne do 100 Citelisima kad idu po Zelenoj magistrali ili na neko brdo (126,127,128). To po meni ne može bit normalno.

Shole

Nebi smjelo bit, al možda znaju da termometar laže par stupnjeva pa zato ne reagiraju. Preko 95 nebi smjelo ić, mada je i to previše.  Ko zna kakvi su hladnjaci, kad su zadnju put prani izvana i koliko se emulzije nakupilo unutra