Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Tomek

Jučer navečer iz V.Gorice u smjeru Zagreba D5 šlepao gbr801.

brunok

eh počelo je počelo,večeras oko 18 sati sa Ljubljanice je povučen mercedes gb 180 u garažu,pokazivao je kvar na zadnjim vratima i motoru, u zamjenu je poslan 190 sa drugog voznog reda 115 :P

Ivan

A bus k'o bus, normalno da ponekad ima manji ili veći kvar...

brunok

a jebe mu ovaj ima 2472 kilometra i mrtav je,u to mu je napukla šajba:P:P

421

Nekad su se kvarovi popravljali alatima poput čekića ,danas je to moguće putem laptopa.Samo treba znati i ,elektronika je osjetljiva stvar ,a na našim "prometnicama" svašta je moguće.
Za vozače je JAKO dobro da se vrši samodijagnostika jer je ona objektivna.Radi nečeg se ne može voziti,s nekim kvarom je moguće voziti.Bit je u zadovoljavanju kriterija održavanja , a tu smo JAKO,JAKO tanki.Nitko od mehaničara ne ide na školovanje u EUROline,a kamoli u Mercedes u tvornicu.Jer to košta.Ali se vrlo brzo isplati.
Osim toga postoji novo zanimanje zvano mehatroničar koje objedinjuje mehaniku i elektroniku ,jer se sad mehanika svodi na montažu novog dijela i ne treba(može) se kemijati.Treba imati dobru logistiku za sadašnja vozila.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

brunok

hehe to je,sam problem je koliko sam svatio naši serviseri nesmiju ništa popravljat na busevima jer su na leasing kuču sve se mora slat u mercedes:=

421

Ne nužno u EUROline, već ovisi o davatelju leasinga s kim je sklopio ugovor o održavanju te koju vrstu radova može raditi ugovorni serviser.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Citaro gb172 je završio u ARZ-u  ;)

tamlover

144 ostao jučer u kvaru kod policije na Kustošiji pa ga je do garaže (preko Črnomerca) morala povesti dizalica.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Chago

Citat: tamlover  u Veljača 25, 2009, 09:55:14
144 ostao jučer u kvaru kod policije na Kustošiji pa ga je do garaže (preko Črnomerca) morala povesti dizalica.
http://i294.photobucket.com/albums/mm99/tamlover_photos/DSC00107.jpg

a vozio je na 125 ;)

igor 409

Danas 552 vozi na 210 ali s tablom jer na displayima je 275. Inače trenutno je tram zastoj u Av Dubrava te sam na Dankovečkoj vidio 547 s natpisom "Školski prijevoz" tako da pretpostavljam da je na zamjeni umjesto tramvaja Dubrava-Dubec.

Ivan

Ne znam zašto, ali na 210 često displayu ispišu 275, valjda neki bug, samo mogli bi ga ukloniti više jer postoji već godinama... ::|

brunok

Danas u 13:15 na Ljubljanicu je došao servis, gb 133 ostao je bez prednjeg lijevog jastuka,malo se nakosio:P

Tomek

Nije ni čudo, već tjedan dana ja vozio blago nakošen u jednu stranu

brunok

tomek,dali znaš kada ti krampovi idu za osijek????