Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

Shole

Stvarno exkluziva, svaka čast!

TEHNO-DOM

Pozdrav svima na ovoj temi !
Prvi put pišem na nekom forumu,a javljam se da bi mi netko pomogao riješiti problem s autobusomNEOPLAN N8012 MIC.
To je autobus kojeg je CONECTO vidio krajem Studenog prošle godine u Auto Hrvatskoj u Hrvatskom Leskovcu.
Autobus smo kupili u Kolovozu prošle godine od PANTURIST-a s namjerom da ga preuredimo u infomobil za potrebe prezentacije naših proizvoda na sajmovima i sl.. Ovaj autobus mi se je odmah svidio zbog linije i adekvatnog prostora. Bio je u trošnom stanju ali sam mislio da ćemo ga lako srediti .Kako nismo iz branše raspitivali smo se za neku radionu i na kraju završili u Hrvatskom Leskovcu . Oni su malo uredili motor ali za podvozje nisu dali ponudu ,koliko sam shvatio,nisu uspjeli dobiti cijene od NEOPLAN-a.
Prednji kraj (krajnike) su nam sredili u Novom Čiču , a kočnice u Rugvici . Glavni problem (seleni i kpl.ovjes) ne uspjevamo riješiti t.j. pronaći radionu koja bi to ozbiljno sredila.
U srijedu smo bili na defektaži u ZET-u ali do danas nisam dobio ponudu ili neki drugi odgovor. Poslao sam mail-ove u Neoplan i Maky-u ali  za sada ni od njih ništa .
Autobus mi stoji godinu dana.Branša nam je grijanje obnovljivim izvorima energije, pa nam sada kreće sezona. Imamo dogovoreno hrpu sajmova i izložbi,a nemamo infomobil.

Hitno nam je , pa vas molim , POMOZITE !
Unaprijed zahvaljujem !

maky

Ja se ispričavam, mail nisam provjeravao zadnjih 5 - 6 dana, ali evo sad sam vidio poruku. Nastojat ćemo se raspitat, a istovremeno, ovdje će to vidjeti jako mnogo ljudi koji bi mogli pomoći...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Majstor

Popravljali smo te Neoplane u Panturistu i stvarno je problem sa rez.dijelovima
Taj tip ima problema sa ovjesom i sa korozijom
Vaš ima i čudan zvuk motora
Nekad smo slali upit za dijelove za taj tip i u Neoplanu su nas odje
Problem je to
Samo mi sudite pošteno !

Shole

Metroliner je jedan u Imotskome kod nekog privatnika.  Probaj stupit u kontakt s njim pa se raspitat kako se snalazi.  Ima ti registraciju IM-366-AF pa nek ti neko u Croatia Osiguranju ili policiji vidi tko je vlasnik vozila po tablici pa nađi broj telefona od te firme

TEHNO-DOM

Hvala Majstoru i Shole-u na pomoći .
Nadam se da smo riješili problem.
Autobus smo odvezli u radionicu autobusnog prijevoznika u Jelkovcu (Sesvete), dečki su vrijedni i stručni i rekli su da će
podvozje biti bolje od orginala.

Pozdrav svim forumašima !

tomekk

Citat: TEHNO-DOM  u Kolovoz 25, 2010, 10:13:22
Hvala Majstoru i Shole-u na pomoći .
Nadam se da smo riješili problem.
Autobus smo odvezli u radionicu autobusnog prijevoznika u Jelkovcu (Sesvete), dečki su vrijedni i stručni i rekli su da će
podvozje biti bolje od orginala.

Pozdrav svim forumašima !

Nadam se da ćemo dobit onda i kakve fotke kad ga kompletno sredite??
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

Predstavljen novi Neoplan Skyliner -- serijska proizvodnja od 2012.

http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/c1828480.html

maky

Citat: Tomek  u Rujan 21, 2010, 21:20:19
Predstavljen novi Neoplan Skyliner -- serijska proizvodnja od 2012.

http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/c1828480.html
Ehhhhhh...   8-8   :-*   

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Samo nek malo srede konačno ove nosače ogledala.  Čak su i fora ovako kromirani pošto svi imaju debele plastične, al onda nek barem malo porade na dizajnu. Ovo je ko jednostruki nosač (samo odozgora) na Sanosu S415 iz 1988.

mate

Dva Citylinera - CBov je bio na liniji Laussane - Vukovar, a Čazmatransov Gbr.313 na liniji Knezevo - Zagreb

erobuss

Stručnjaci treba mi informacija:
- motor od 460 KS (343 kW) dovoljno "jak" za Starlinera 516/SHDHL
- potrošnja tog autobusa?

maky

Issss majstore, pa da ga staviš na uzletište, mogao bi komodno održavat liniju za Mjesec s tim motorom. BTW, perjanica sadašnjeg novog Starlinera je 505KS, a i to je već pretjerivanje...
Pretpostavljam da se radi o MAN-u. Mjenjač automatik ili ručni? Inače, jesi 100% siguran da je SHDHL ili je možda SHDHC?!
SHDHC  je mrvu kraći, ali je isto troosovinac. Ali razliku sa tim motorom ionako nećeš osjetit...

Potrošnju neznam...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

erobuss

Neoplan je ove godine predstavio novu seriju autobusa pod imenom Viseon. Za pretpostaviti je da će biti jeftiniji od 'velikog tate', kao i to da će biti konkurencija nadobudnim kinezima. U proizvodnji će biti aerodromski, gradski i turistički bus u tri dužine - Viseon 10, 12 i 13 metara.

Dok nova marka ne zaživi neću otvarati novu temu  ;)
www.viseon-yourbus.com

conecto

Viseon ima neke posredne veze s Neoplanom, ali nije ga isti predstavio kao "novu seriju" nego je zasebna marka.
Neće biti jefitiniji od "velikog tate" i nije konkurencija Kinezima.
I nova marka je već zaživjela, ako netko želi pričati o Viseonu ima smisla otvoriti novu temu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...