Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

miky

Citat: Ivan  u Veljača 02, 2009, 23:46:04
Citat: miky  u Veljača 02, 2009, 23:08:17
Ovi imaju jače motore, pa da, skuplji su, pa je i provizija veča, a sve to NAROD PLAĆA...
Ne znam više zašto toliko navaljuješ po tim provizijama... Pa u brdovitom Dubrovniku valjda i treba malo snage, a po ovome što se vidi imaju D20 koji je postao više-manje standard kod Lion's Cityja.

Za Mokošicu može i manje KS, razlika u cijeni je cca 20.000 EUR-a.

narancasti

Čuo sam da ce od ovih novih autobusa 7 voziti za Mokošicu a ostali po Gradu.

Shole

Po čemu je ta fucking Mokošica tako posebna da uvijek tamo voze najnoviji autobusi ???  Šta su tamo neki specijalni ljudi u tom naselju pa neznaju uć u Classica ili nedaj bože SU220???  Nisam iz Dubrovnika, ali mi je teren prilično poznat jer sam dosta vozio tuda, pa bih malo molio da mi netko pojasni to.   Unaprijed hvala.

man750

"Konavoski "isuzu g.br. 146 i 147 poceli voziti. 148 bi mogao uskoro. 149 vozi umjesto 131 na posebnim voznjama, a gdje ce 145 vidjet cemo.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

conecto

Citat: Shole  u Veljača 03, 2009, 23:53:36
Po čemu je ta fucking Mokošica tako posebna da uvijek tamo voze najnoviji autobusi ???  Šta su tamo neki specijalni ljudi u tom naselju pa neznaju uć u Classica ili nedaj bože SU220???  Nisam iz Dubrovnika, ali mi je teren prilično poznat jer sam dosta vozio tuda, pa bih malo molio da mi netko pojasni to.   Unaprijed hvala.

Valjda po tome što kamenuju autobuse! A niskopodni ipak imaju veća stakla pa je ljudima lakše pogodit!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mansg313

Evo par slika novih city-ja

na ovom je bio otvoren prozor ::|

medo

ovi cityi su super, kad ih možemo očekivat o gradu??? Primjetih da imaju narančaste ratkape za razliku od starije braće.

Garage

Lijepo, lijepo.
Svaka serija novonabavljenih buseva se mora razlikovati barem u detalju. Čini mi se da je 80-ih, kada je Libertas imao samo SU220 po gradu, da su svi bili identični. (vjerojatno optička varka).

Nego, govorilo se o 15 buseva, 10 gradskih i 5 međugradskih. Da nije onih 5 ISUZU-a tih "5 međugradskih"? Naime, na forumu se govorilo da će se ići u nabavku 5 MAN Classica (SU 313), ali na fotkama ih ne vidim.

kriticar

Novi busevi imaju na displeju narančasta slova za razliku od prve serije.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

maky

Citat: kriticar  u Veljača 05, 2009, 10:42:41
Novi busevi imaju na displeju narančasta slova za razliku od prve serije.

Da, čini mi se da su to displayi marke "Ameli" koji su po mom mišljenju trenutno najbolji.
Dragi su mi jer su direktno osvjetljeni i pružaju pregršt opcija...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Citat: Shole  u Veljača 03, 2009, 23:53:36
Po čemu je ta fucking Mokošica tako posebna da uvijek tamo voze najnoviji autobusi ???  Šta su tamo neki specijalni ljudi u tom naselju pa neznaju uć u Classica ili nedaj bože SU220???  Nisam iz Dubrovnika, ali mi je teren prilično poznat jer sam dosta vozio tuda, pa bih malo molio da mi netko pojasni to.   Unaprijed hvala.

Nitko mi nije ni pokušao dati odgovor

Garage

Ne znam niti ja. Tradicija stavljanja novih buseva za Mokošicu potječe još iz 80-ih godina. Posljednji nabavljeni SU220 (dan. g.br. 28 i 29) su također vozili za Mokošicu.
To se nastavilo kada su kupljeni sadašnji g.br. 1-5 koji su isto tamo vozili, pa sve do najnovijih niskopodnih.
Pravu prirodu tog čina ne mogu dosegnuti.

narancasti

Možda da ih za početak malo "rastegnu" po ravnici  ;) ;D

travego 580

Novi autobusi neidu prvo na linije za mokošicu odnosno na 1A i 1B ni zbog tradicije ni zbog rastezanja nego zbog toga što te linije rade veliki broj kilometara.jer sadašnja postava nl-ova g.b134-139 ima svaki po više od 200 tisuća km a voze se manje od dvije godine.

narancasti