Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

Ivan

Citat: Tavolare  u Kolovoz 27, 2008, 12:54:21Grazie che potete darmi la possibilità di scrivere in Italiano   :D :D

Sono appena tornato dalle ferie passate in Croazia (Zagreb,Rijeka,Karlovac e Pula) e Slovenia (Ljubljana e Koper) e ho portato circa 400 foto da questi paesi tra cui 150 di Zagreb e 50 di Rijeka.
Per quanto riguarda la situazione dei nuovi bus dalle mie informazioni a Zagreb dovrebbero arrivare IRISBUS-IVECO EUROPOLIS 203E.9.21 TECTOR con motori a gasolio 2 porte per quanto riguarda i minibus.
I 12 metri dovrebbero essere IRISBUS-IVECO CITELIS 12 con motore Cursor 8 da 7.8 Litri di CC. e 290 Cv non so se 2 o 3 porte.
Grazie molte per le informazioni :D, queste sono da qualcuno in Irisbus? :)

Allora, Europolis sono, certo, da Cacciamali, pero' sai dove sono prodotti questi Citelis 12m per Zagabria, in Italia, o forse in Francia o R. Ceca? E cosa con questi da 18m? :)

E forse se sai, quando sarano finiti alcuni di loro? :)

Citat: Tavolare  u Kolovoz 27, 2008, 12:54:21Le motorizzazioni sono standard sia per i 12 metri che per i 18 ma posso assicurare che sono ottimi, l'unica pecca potrebbe essere la troppa plastica utilizzata nella costruzione.
Tra l'altro il motore Cursor 8 è lo stesso che muove quasi 3000 Cityclass circolanti in Italia e i 5 giunti alla LPP di Ljubjana e a parte qualche sporadico caso non dà mai problemi.
Ah :), veramente, ho dimenticato che sono gia' proprio numerosi...

Citat: Tavolare  u Kolovoz 27, 2008, 12:54:21A questo proposito chiedo un favore....
Quando arriveranno questi nuovi mezzi potrei avere delle immagini per il mio sito???
Ma certo che si' :D , da meno le mie, non so' per queste degli altri membri... :)

Citat: Tavolare  u Kolovoz 27, 2008, 12:54:21....In finale il mio Croato è sicuramente peggio del tuo Italiano.... ;) ;) ;)
:)

Tavolare

Citat:Allora, Europolis sono, certo, da Cacciamali, pero' sai dove sono prodotti questi Citelis 12m per Zagabria, in Italia, o forse in Francia o R. Ceca? E cosa con questi da 18m? :)

E forse se sai, quando sarano finiti alcuni di loro? :)

Lo stabilimento di produzione dei citelis della ZET Zagreb dovrebbe essere quello Italiano di Valle Ufita (AV) o quello della Repubblica Ceca, comunque non certamente in Francia.

I Primi esemplari dovrebbero essere pronti per Gennaio 2009... ;) ;)

Ivan

Citat: Tavolare  u Kolovoz 27, 2008, 17:19:52
Lo stabilimento di produzione dei citelis della ZET Zagreb dovrebbe essere quello Italiano di Valle Ufita (AV) o quello della Repubblica Ceca, comunque non certamente in Francia.

I Primi esemplari dovrebbero essere pronti per Gennaio 2009... ;) ;)
:) Ah, cosi'... Gia' in gennaio, allora. Molto bene... :) Ancora una volta, grazie per le informazioni... :D :D :D

----------

Dakle, ispričavam se što pišemo na talijanskom, ukratko, Leandro je doznao nekoliko detalja oko naših Irisbusa :D :D :D, onih 15 malih su Cacciamali Europolisi 203E 9.21 Tector, dvoja vrata (sada znamo napokon da jesu Europolisi, i znamo koju su dužinu uzeli, i sa koliko vrata :D jer neki prijevoznici uzimaju i treća), Citelisi 12 imaju Cursor 8 sa 290 KS i trebali bi se proizvoditi ili u Italiji ili u Češkoj; prvi primjerci bi trebali biti spremni u siječnju 2009.  ;D

tamlover

opa, znači i brže nego što smo očekivali
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

brioni

Pulski Citelisi i Europolisi su imali francuske probne tablice
Oprostite ako ima pogrešaka

Ivan

Doznao sam nešto o autobusima, imati će ponovno vrata više, tj. solo 3, a zglobni 4. :)

Ivan

Još jedna informacija, pretpostavljali smo da su 15 malih midiji, izgleda da nisu, nego baš miniji, dva su školska minija, a ostalo vjerojatno Cacciamali Urby.

Pretpostavljam da će voziti prije svega na podosta praznim postojećim linijama 139, 150 i 280, pa novim najavljenim linijama za Horvatovac i Rim, i preko Kvaternikove (između Fraterščice i G. Kustošije, jedva čekam  :)); vjerojatno bi bili dobri i na praznim sesvetskim 275 i 278...

tomobrad

Citat: Tomek  u Lipanj 11, 2008, 18:47:16
U novom broju ZET-ova lista je na naslovnoj strani ovo objavljeno. Autobusi bi trebali stiči do ožujka 2009.
Ajmo ekipa, pišite ovdje želje, predviđanja, koji će autobusi u rashod itd...

Znam da je prekasno, ali ja sam se nadao ovom prekrasnom SCANIA-HESS K 310 UB midiju:

I ovim izvrsnim citarima:

Za ovog midija se bilo malo nerealno nadati, bio bi super iznenađen da su izabrali SCANIA-HESS. Ali zašto nisu uzeli ove citare...

Ivan

???  ::| Kako nisu uzeli zglobne Citare? Dolazi ih 65 komada...

tamlover

Što više razmišljam to mi izbor Irisbusa sve teže pada. Rade glupost baš kao što su učinili s malim ružnim pačetom Marbusom. To je kao kad su se hitili na Ikaruse u 80-ima.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: tamlover  u Rujan 01, 2008, 18:48:48
Što više razmišljam to mi izbor Irisbusa sve teže pada. Rade glupost baš kao što su učinili s malim ružnim pačetom Marbusom. To je kao kad su se hitili na Ikaruse u 80-ima.
Hm, ne znam baš, mislim da je uspoređivati Irisbus sa Ikarusima 80-ih bespredmetno...

Za Ikaruse se odmah znalo da su smeće, u staroj ZET-ovoj monografiji iz '91 piše da su MAN-Avtomontaže bile višestruko skuplje, ali ipak su ih odlučili ponovno nabavljati zbog nemogućeg održavanja Ikarusa... Pa ako su od njih i Avtomontaže sa jednakom (nikakvom) dodatnom opremom bile višestruko skuplje, onda su bili stvarno dno dna, kao danas npr. LIAZ kojih ima već i za 80.000 eura (koji zato i izgledaju kao sklepani u seoskoj kovačnici)...

Mislim da je jasno da je Irisbus nešto drugo, cijenom ne zaostaje baš za MAN-om i MB-om, a koliko sam ih ja vidio i koliko se kupuju, valjda ni kvalitetom... I ja sam malo skeptičan još, ali nije sad Iveco pao s Marsa, tako da ne očekujem neke užasne probleme, i mislim da je dobro malo probati i druge stvari...

tomobrad

Citat: Ivan  u Rujan 01, 2008, 15:31:19
???  ::| Kako nisu uzeli zglobne Citare? Dolazi ih 65 komada...

Iste ovakve? Super !!  :) :)

konkordsky

sad mi pak ništa nije jasno,novi Citaro na liniji 115? :'( :-\
toliko ste vozila naveli,brojčano,da mi je samo znati koje će garažne brojeve imati??? :o
za Dubravu je situacija još jasna ali Podsused nije.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Ivan

Citat: konkordsky  u Rujan 04, 2008, 16:15:16
Pa nije baš jako komplicirano...

tomobrad

Citat: konkordsky  u Rujan 04, 2008, 16:15:16
toliko ste vozila naveli,brojčano,da mi je samo znati koje će garažne brojeve imati??? :o
za Dubravu je situacija još jasna ali Podsused nije.

To znači da Podsused više neće imati samo MAN buseve, a Dubrava samo Mercedese?