Isuzu Citibus

Autor staypp83, Listopad 30, 2012, 17:28:49

miky

Citat: narancasti  u Siječanj 24, 2013, 11:11:33
Jučer oko 14 sati na liniji 4 ISUZU preepun. Mislim da se svi i nisu mogli ukrcati na Pilama.

I sad se ti naslađivaš tome, a što ostalih 67% putovanja provede poluprazan, a ostalih 32% potpuno prazan to nema veze.

staypp83

Citat: 221  u Siječanj 23, 2013, 22:27:22
Hajde neka netko konkretno napiše pluseve i minuse Citibuseva. Mislim da je dovoljno vremena prošlo pa da to možete reći.
Puunoo bolje izgleda na videu nego inace  >hammer<
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

staypp83

Poceli su prvi kvarovi; na 63 ne radi display, tj. prednji dio displaya, sa strane je sve normlano   :o
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

MAN SU220

Citat: staypp83  u Siječanj 24, 2013, 16:45:31
Poceli su prvi kvarovi; na 63 ne radi display, tj. prednji dio displaya, sa strane je sve normlano   :o

Uploaded with ImageShack.us

tramvaj1910

U ponedjeljak će rijetko koji biti na cesti. Sve ih povlačimo.

staypp83

Trebalo bi sustav naplate negdje drugo stavit; kad vozac ide otvorit kasu, to nemoze napravit do kraja, jer mu smeta sustav naplate.
Trebalo bi ga stavit tamo na ulazu, tj. da bude ovdje:

Uploaded with ImageShack.us
(pokuso sam nacrtat, nije mi nesto uspijelo)

staypp83

Citat: tramvaj1910  u Siječanj 25, 2013, 00:58:33
65 je jutros bio na liniji 9, a na 2ici je bio Classic gbr. 97 ;)
UPDATE:Linija 5, gbr. 62, polazak u 19.15 s Viktorije; PREEEEEEEPUUUUN!

staypp83

66 na 2ici i dobio je ratkape ;)

miky

Citat: staypp83  u Siječanj 28, 2013, 12:33:43
Citat: tramvaj1910  u Siječanj 25, 2013, 00:58:33
65 je jutros bio na liniji 9, a na 2ici je bio Classic gbr. 97 ;)
UPDATE:Linija 5, gbr. 62, polazak u 19.15 s Viktorije; PREEEEEEEPUUUUN! Ovdje bi moglo doc jos
puno ''e" i "u", jer se rijecima ne moze opisat koliko je bus bio pun! Bilo je sigurno preko 50 ljudi..  >hammer< buljimir good_boy
Jesi li Ti išao u školu kad se učilo što znači PRE, tako da ovo preeeeeeeeepuuuuum ne znači ništa...

staypp83

Ma to sam napiso jer je bilo stvarno puno puno ljudi..

staypp83

Jos jednom ISUZU-u crko prednji dio displaya: gbr.60  :o ??? buljimir >hammer<
I to je kao sto je i 63 bio na 3ici, sad i on. Da nije do linije a ne do busa hahahh  ;D
BTW ja mislim da sad vecina ISUZU-a ima i displayeve i ratkape...
EDIT: Ipak je samo na 63 crko display. Bio sam vidio reklamu pa sam pretpostavio da je to 60, no sad sam vidio da i 63 ima istu reklamu..

automatic

Citat: tramvaj1910  u Siječanj 23, 2013, 12:18:24
Uz to, g.b 19 ima motor iz mb O305, ide ko zmaj, i ima siceve iz nekog od 92-95, u garaži se pojavi samo radi goriva.
Ne znam zašto se neki bune protiv starih autobusa kad neki od njih i pored 32 godina na leđima i dalje idu bolje od citya starih tek nekoliko godina, i njihova potrošnja.... nekad ispadne da city troši skoro pa duplo više.
O kvarovima nemamo što pričat, su220 vozi i vozi, natoči gorivo i opet vozi, dok city malo vozi a malo se popravlja.

Da ti dragi moj voziš taj garažni broj 7 ura, bunio bi se i Ti! Da nekim slučajem putuješ njim svaki dan isto bi se bunio. Lijepo je gledat na isplativost iz kancelarije i štedit na tuđoj muci. Ti se SIGURNO ne voziš nikakvim autobusom, a najmanje s ovim starim olupinama. Možeš u njega stavit i motor i sjedala od aviona ali imaš olupinu koja probija glavu od buke, olupinu koja ima amortizaciju udaraca ravnu traktoru i niz drugih stvari koje su tebi nebitne. Tebi je bitno zadovoljit ekonomske potrebe i vjerovatno si nostalgičar prema ovim starim autobusima. Ali to su osobni interesi, a nikako interesi za opće dobro putnika i kolega vozača. Dao bi ja tebi GBR 23 ili 21 da odradiš samo jednu smjenu ljeti na nekoj gradskoj liniji pa bi vidio što onda kažeš na ekonomsku isplativost i potrošnju općenito.
  LAKO JE PRĐET, ALI NIJE VONJAT!

tramvaj1910

Kao prvo u off topiku smo, a drugo, kako si to zaključio da sam u kancelariji? Vozio sam SU 220 dok si ti još bio beba vjerojatno, i dan danas moram učit poneke vozače kako se SU 220 uopće pali (možda si i ti bio među njima) Svaki dan sam bar u jednome od njih,možeš li mi molim te objasnit po čemu su to oni olupine? Jeli to zato što nemaju servo volan pa treba malo nateć mišiće ili zato što nemaju klime pa se ljeti malo više znojiš pa ti curice bježe?

Hoćeš reć da city odlično amortizira udarce? (ako ćemo gledat po količini razbijenih citya onda si u pravu, super ih amortizira), ali u vožnji se SU220 sigurno manje osjete i rupe i ležeći policajci, da si se samo vozio sa SU220 bar desetinu vremena koliko sam ga ja vozio ne bi tako govorio, i da,daj ti meni i g.b 15 cijelo ljeto, bar ću bit siguran da će me svaki dan čekat isti autobus, i da neće krepavat svakih par dana, neće mi smetat vrućina niti mi je ikad smetala, ako je prevruće poneseš ručnik i staviš ga oko vrata, i ne , ne nosim sunčane oćale jer odgovaram za sigurnost putnika koje prevozim, a i sigurno ga neću ni lomit ni udarat s njim kao neki "veliki vozači". Nikad prije nije bilo ovoliko lomova autobusa koliko ih ima danas.

Za opće dobro svih putnika bi ja rastjerao sve vas koji puno lajete a malo radite, putniku je bitno da se preveze od točke A do točke B u TEHNIČKI ISPRAVNOM autobusu, ako pogledaš malo po svjetskim metropolama vidjet ćeš da isto tako prometuju i stari i noviji autobusi i tramvaji koji su tehnički ispravni, i nitko se ne buni, a najmanje vozači. Mi se prije nismo imali na što bunit, a danas mladi vozači ako mu slučajno daš SL222 zove 5 puta i traži razlog da ga zamjeni jer mu nema klime. Bili bi najsretniji da ni ne dolaze na posao a da im se plaća redovno isplaćuje. Čast iznimkama.

I ovaj zadnji citat ti stoji, mislim da bi ga trebalo isprintat i naljepit pored aparata od kave u remizi.

josiPLAN1

Jako dobro.Tramvaj1910 svaka čast,neka malo još djeca uče.Dok god ima ijedan stariji u garaži nebi ušli u novog dok se ne dokažu. Kad tražu drugo auto neznaju reć ni razlog ni koji je kvar.   

automatic

Citat: tramvaj1910  u Veljača 18, 2013, 15:37:40
Kao prvo u off topiku smo, a drugo, kako si to zaključio da sam u kancelariji? Vozio sam SU 220 dok si ti još bio beba vjerojatno, i dan danas moram učit poneke vozače kako se SU 220 uopće pali (možda si i ti bio među njima) Svaki dan sam bar u jednome od njih,možeš li mi molim te objasnit po čemu su to oni olupine? Jeli to zato što nemaju servo volan pa treba malo nateć mišiće ili zato što nemaju klime pa se ljeti malo više znojiš pa ti curice bježe?

Hoćeš reć da city odlično amortizira udarce? (ako ćemo gledat po količini razbijenih citya onda si u pravu, super ih amortizira), ali u vožnji se SU220 sigurno manje osjete i rupe i ležeći policajci, da si se samo vozio sa SU220 bar desetinu vremena koliko sam ga ja vozio ne bi tako govorio, i da,daj ti meni i g.b 15 cijelo ljeto, bar ću bit siguran da će me svaki dan čekat isti autobus, i da neće krepavat svakih par dana, neće mi smetat vrućina niti mi je ikad smetala, ako je prevruće poneseš ručnik i staviš ga oko vrata, i ne , ne nosim sunčane oćale jer odgovaram za sigurnost putnika koje prevozim, a i sigurno ga neću ni lomit ni udarat s njim kao neki "veliki vozači". Nikad prije nije bilo ovoliko lomova autobusa koliko ih ima danas.

Za opće dobro svih putnika bi ja rastjerao sve vas koji puno lajete a malo radite, putniku je bitno da se preveze od točke A do točke B u TEHNIČKI ISPRAVNOM autobusu, ako pogledaš malo po svjetskim metropolama vidjet ćeš da isto tako prometuju i stari i noviji autobusi i tramvaji koji su tehnički ispravni, i nitko se ne buni, a najmanje vozači. Mi se prije nismo imali na što bunit, a danas mladi vozači ako mu slučajno daš SL222 zove 5 puta i traži razlog da ga zamjeni jer mu nema klime. Bili bi najsretniji da ni ne dolaze na posao a da im se plaća redovno isplaćuje. Čast iznimkama

I ovaj zadnji citat ti stoji, mislim da bi ga trebalo isprintat i naljepit pored aparata od kave u remizi
Ako si vozi dok sam ja bio beba, onda sada imaš najmanje sto godina, ne podcjenjuj nikoga jer ne znaš kome se obraćaš. Nisam ti ja neki balavac kako ti misliš, vozio sam i ja sve i svašta i do Remize i u Remizi. I vjeruj mi da NIKAD, BAŠ NIKAD nisam skrivio niti jednu lakšu prometnu nezgodu. A stari Atlasovci i ostali vozači mi i danas prilazu i pohvaljivaju moju vožnju. Znam ja kako se pali "Slovenac" već odavno. I prošao sam u njemu dovoljno kilometara da znam razlikovat udobnost i ekonomiku tog autobusa i ovih sad novih.
Oženjen sam i ozbiljan čovek, curice me također ne zanimaju.
Nisi baš jakog znanja vidim, spominješ da SU220 nemaju servo volan???!!! Možda kad nije upaljen ;D
Kažeš da si vozio, znači da sad ne voziš. E vidiš ja za razliku od tebe vozim i odrađujem svoje 7 satno radno vrijeme dok ti tipkaš po kompjuteru za vrijeme radnog vremena.
  Nego pustimo prepucavanja, možda smo i ja i ti dobri ljudi i možda bi se složili u većini slučajeva kad je u pitanju profesionalnost, moral i remiza. Htio sam reći da znam za kvalitetu SU220 i da im skidam kapu dolje za sve njihove vrijednosti kojih ima puno, ali... Ali mi smo u 21. stoljeću i nije rješenje danas vozit olupine od 30 godina starosti i obnavljat ih da voze još sljedećih 10 ili 15god.  Pa ljudi moji kako ja mogu bit sretan danas i vozit Mercedesa 123 liniju umjesto E klasu barem iz 2000-te godine. Pitam ja tebe dragi moj koje ti auto voziš??? Sigurno nije iz 82. godine Ali znaš kako ti je buba dobra i kvalitetna, ili opel rekord ili mercedes 123!
Htio sam reći da je danas jako teško hvatat vozni red s takvim autobusima, gotovo nemoguće u ljetnim mjesecima. Htio sam ti ukazat da je prošlo vrijeme i Tramvaja pa bi tako trebalo i ovih Manova koji su odradili svoje. Ja shvaćam da nostalgija vuče na njih, i ja vjeruj mi žalim za svim tim. Ali to danas može funkcionirat jedino kao atrakcija, kao i kabrioleti.
Uostalom zašto bi danas patili bez klima ako tako ne mora bit, zašto bi ja danas gladovao ako je to nekad morao moj pok. otac? Zašto danas netko uživa u tuđoj muci jer je i njemu bilo teško nekad... Ne mogu shvatit kako autobus od 30 godina može bit poželjniji od novog! Ja sam ljubitelj starih stvari, ali ne možeš u starim probušenim crevjama na pir! Volim i stare aute, ali za svoj gušt ga vozim dok imam jedno novije za normalno funkcioniranje i vožnju.
Nemoj se ljutit na mene, ako si me krivo shvatio žao mi je. Tebi kapa dolje za svaki kilometar koji si prešao u životu jer to znam poštovat jako dobro. Ako sam pogriješio u vezi s neradom i kancelarijom, duboko se ispričavam. Moj grijeh...