budući vozači autobusa

Autor djurdica, Studeni 04, 2012, 20:27:48

ivansm

Pozdrav svima,

imam jedno pitanje za sve vozače.Ovih dana sam namjeravao upisati kategoriju d za bus,iako imam samo b kategoriju,vidim da se to sad moze i da su neki to i radili,pa bih vas molio ako mi možete reći što sa kvalifikacijom za vozača,jel bi trebao upisivati i prekvalifikaciju ili je sad dovoljna ona početna kvalifikacija pa onda upisujem onaj kod 95 ili kako to ide,da ne upisujem sad bas prekvalifikaciju koja  dosta traje

hvala svima na odgovoru

s431dt

nije ti potrebna nikakva kvalifikacija, samo upises kod 95 i to je to
istina!!!

ivansm

stvarno?

zvao sam u hak i rekli su mi da mi je to ko tečaj ako upišem ono ubrzano stjecanje početnih kvalifikacija,da mi to ništa ne znači,da moram imati i školu

dado1979

Za dobivanje vozačke ne treba kvalifikacija ali tebaš CODE 95 sad dolazimo do apsurda u ovoj ljepoj našoj,pošto škola za vozača postoji jedino na području bivše države Juge da bi se zaposlio kao vozač trebaš školu tj. kvalifikacije,CODE 95 je njemački proizvod jer kod njih nema škole za vozača a naši prilikom prepisivanja zakona i guženja EU-u nisu vodili računa o tome.

ChRiStIaN

KOD95 u HR trenutno možeš samo dobiti prekvalifikacijom za vozača. Postoji u pravilniku i ubrzane početne kvalifikacije no nitko ih još ne provodi kod nas. Ovo pišem iz osobnog iskustva jer sam i sam završio prekvalifikaciju prije 6 mjeseci i raspitivao sam se kod svih. Od HAK-a do autoškola.
@ Autobusi Hrvatska @

ivansm

e hvala,pa to sam i ja skuzio,sve moguće sam zvao i koliko sam shvatio jedino prekvalifikacijom mozes dobit  kod 95,e a jel znas,ima 100 tih skola di se mozes prekvalif.,jel to mora bit u scp-u il se to može i negdje drugdje,ne znam kak mi budu gledali na prekvalifikaciju u nekoj  drugoj skoli

ttoommaa

Citat: ivansm  u Travanj 26, 2015, 15:35:36
e hvala,pa to sam i ja skuzio,sve moguće sam zvao i koliko sam shvatio jedino prekvalifikacijom mozes dobit  kod 95,e a jel znas,ima 100 tih skola di se mozes prekvalif.,jel to mora bit u scp-u il se to može i negdje drugdje,ne znam kak mi budu gledali na prekvalifikaciju u nekoj  drugoj skoli
možeš u učilištu laura  ako baš ne želiš u šcp ali moja preporuka ti je šcp

s431dt

prekvalifikacijom mozes da dobiti kod 95"besplatno", a ako nemas kvalifikaciju onda moras polagati i platiti za kod 95
istina!!!

ivansm

ma nije da bas ne bi u scp,al tamo pocinje tek u desetom mjesecu prekvalifikacija, dok bi u lauri mogao puno prije poceti,al sad opet ne zelim tu krenuti pa poslije ocu raditi taj posao pa mi kazu da mi ta prekvalifikacija ne vrijedi

ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

MAN SU220

smiju li mladi vozači od 18-24 godine voziti kombi 8+1 jači od 80kw ako im je to zanimanje odnosno rad za neku agenciju?

Dreamwalker

Ako ima KV vozača, vozilo je službeno i glasi na firmu, te je vozač na zadatku, može. Ostali ne mogu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ddriver

Lijep pozdrav svim vozačima autobusa kao i budućim... pivkan
Evo ja novi na forumu i jos malo novi u autoskoli za D kategoriju.
Nadam se da necu bezveze bacit nekih 10000 kn.Strasno volim buseve i zelja mi je to i radit.
Mozda za pocetak cazmatrans ili slicno da malo skupim iskustvo pa cemo vidjet za dalje.;)

macpro

Kvalifikacija se radi na Srednjoj prometnoj školi u Varaždinu (za one iz okolice). Cijena kvalifikacije uz koju se dobiva i KOD95 je cca 4.000,00kn, ovisno koliko imaš razlike za položiti. 1000,00kn upis, mislim 250,00kn po ispitu i 500,00kn završni rad.

Početne kvalifikacije nisam nigdje našao, a čuo sam da je trebalo biti u HAKu ali je cijena trebala biti cca 14.000,00kn s kojmo bi dobio samo KOD95. Ovako završiš u 6 mjeseci kvalifikaciju, imaš u radnoj knjižici, a i dobiješ KOD 95.

Nadam se da sam nekom pomogao..

Marin Furčić

jel mi može netko reči koliko se može zaraditi mjesečno u zagrebu da vozis za jednu firmu kao samoborček,croatia bus? onako otprilike,želio bi položiti za bus a nemam pojma kakve su cijene vozača,hvala