Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

shef

Izvješće Autostrade per l'Italia (to bi bio naš HAC):

A13 BOLOGNA-TARANTO: INCIDENTE TRA FERRARA SUD E ALTEDO IN DIREZIONE DI BOLOGNA
INCIDENTE TRA FERRARA SUD E ALTEDO IN DIREZIONE DI BOLOGNA

Roma, 1 maggio 2014 - Autostrade per l'Italia comunica che sulla A13 Bologna-Padova, poco dopo le 3 di questa notte, tra Ferrara Sud e Altedo in direzione Bologna, un pullman con a bordo 74 persone ha sbandato finendo fuori strada.
A causa dell'incidente una persona è deceduta e 14 sono rimaste ferite.

Edit: potražio sam lokalni dnevni list koji izlazi u toj regiji, Il Resto del Carlino, prema njima ozlijeđeni su svi putnici osim jedne poginule osobe

Bologna, 1 maggio 2014 - Un morto e 74 feriti. E' l'agghiacciante bilancio dell'incidente avvenuto questa notte lungo l'autostrada Bologna-Padova, nel territorio di Poggio Renatico. Sono passate da pochi minuti le 3 quando, all'altezza del chilometro 32 direzione Bologna, un pullman di turisti croati (76 le persone a bordo del mezzo che, secondo le prime ricostruzioni era diretto a Roma) è uscito di strada e si è ribaltato su un lato. Ancora da chiarire le cause dell'incidente, sulle quali stanno lavorando gli agenti della polizia stradale di Altedo.

Nell'impatto ha perso la vita un ragazzo di 26 anni, mentre altri 74 passeggeri sono rimasti feriti. A destare maggiori preoccupazioni è una donna di 63 anni, trasportata d'urgenza all'ospedale Maggiore di Bologna dove ora si trova ricoverata in gravi condizioni. Ferite fortunatamente più lievi per gli altri passeggeri del pullman che sono stati distribuiti tra gli ospedali di Cona, Sant'Orsola di Bologna, Cento, Bentivoglio, Delta di Lagosanto e Imola. L'unico ad uscire illeso nel terribile schianto è stato l'autista del mezzo. Sul posto, a pochi minuti dall'allarme, si sono portati 11 mezzi del 118 tra ambulanze e auto mediche, un pullmino sanitario e un mezzo di coordinamento. Insieme a loro i vigili del fuoco, che hanno lavorato a lungo per liberare i turisti feriti dalle lamiere, e gli agenti della polstrada di Altedo. I soccorritori hanno lavorato fino alle 6 del mattino.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

SARI

Ako je Darko tours, ta je katnica u nedjelju bila na Orehovici u kvaru.... :(

frukec

Vidiš da je Darko tours, imaš i video na kojem se vidi bus od naprijed

Sent from my iPhone 5c

Tomek

Inače u Hrvatskoj ima 5 Setri S431DT, i ova je najnovija!

shef

Samo da dodam jedan komentar kojeg sam pročitao na portalu Večernjaka:

Citat:Tužba svakog putnika koji je sklopio ugovor sa Alga travel agencijom jer nisu osigurali putnike i putovanje te su unajmili autobus na dva kata koji nije tehnički adekvatan za prijevoz na toj relaciji i nagibima ceste.

Rekao bi jedan moj kolega da u ovoj zemlji ima premalo psihijatrija...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

MAN 422

Ne volim komunizam niti ga se rado sjecam ali je bio majka bas zbog ovskvih izjava, svatko si da za pravo komentirati i baljezgati, sta ovaj koji je dao ovaj komentar zna sta je Setra i toliki testovi tih buseva prije izlaska na proizvodnju i onda se ovskav pamenjakovic pojavi i da izjavu pljuc.

R.I.P mladicu tragedija

shef

(c)Teutonic

art

Žalosno da se sada Sve bude svalilo na vozača,uostalom u autobusu bila dva vozača a spominje se i turistički vodič koji isto tako odgovoran za ovo što se desilo.
Opće poznato da kod nas sve idilično dok se ne dogodi ovakva tragedija, da se zapošljavaju penzioneri kod privatnika poznato u većem broju,a da se krše sati rada, al lijepa naša korumpirana... >:(

frukec

A jesu putnici na kraju bili osigurani ili ne?

Sent from my iPhone 5c

tamlover

Gočinov nastup, neovisno čak o ovoj situaciji, mi je već dosta dugo antipatičan i neuvjerljiv. Počevši od eksponiranja u slučaju liberalizacije taksija u Zagrebu. A ovo je jadno i nisko, ne zato što mi je Darko tours simpatičan (a nije, tj nemam mišljenje) nego zato što bi u ovakvom kontekstu nabrajanje prijevoznika koji krše pravila i zakone moglo ići u nedogled. Često slušam 'Konvoj' na Drugom programu HR-a i jasno je u kakvoj nam je situaciji vozačka struka. A ovaj tekst na t-portalu nije posljedica nekakvog istraživanja, napisan je unatoč tome što se nijedna optužba ne može odnositi na ovo nesretno putovanje na koje su putovala dvojica vozača koliko je i potrebno te da su imali vrhunski autobus, napisan je samo zato što je Gočin poslao priopćenje ili sms...
Dakle neka se oglasi neka nadležna institucija, ministarstvo, bilo tko i neka im Darko tours bude prvi na listi za provjeru poslovanja i radnih sati nesretnog vozača, ali neka nesreća bude povod i da se problem riješi kod svih prijevoznika. Nek sastave registar prijevoznika koji krše zakone dovodeći time u izravnu opasnost putnike pa da vidiš kako će dvaput razmislit prije nego riskiraju sve zbog kapitalističke guzice.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

lussin

Opet se dovodimo do one situacije kad narod uopće ne razmišlja svojom glavom pa smo teledirigirani od strane medija. Nitko im ništa nemože pa ljudi samo kimaju glavom i u jedan glas buncaju: "Aha,kako vi kažete". I sad scrollam postove i vidim kako je Alga travel tražila katnicu. Kad bi ovo izašlo u onoj seriji "Sekunde do katastrofe" , istražitelji bi došli do zaključka (valjda,šta ja znam) da je ona "glasnogovornica" Darko toursa zajedno s Alga travelom indirektno kriva za ovu nesreću. Alga tours zato,jer su trebali znati kakva cesta vodi do Rima,pa su trebali zahtjevati drugačiji autobus (npr. obični troosovinac,kakvog Darko tours ima). "Glasnogovornica" Darko toursa zato,jer se,ako nije znala,a opet je trebala,raspitati o kakvoj je cesti riječ,te poslati drugačiji autobus (obični troosovinac). Svejedno,kroz glavu mi prolazi misao kako je vozač djelomično kriv,ali nemogu to napisati (shit,pa sada jesam  :-\ ) . Sve u svemu,sada je lako biti pametan. Sućut obitelji poginulog i neponovilo se

frukec

Kako bi u običnog troosovinca stalo 76 ljudi?

Done

Ma u najmanju ruku mi je smiješna izjava da autobus nije prilagođen za vožnju  talijanskim cestama,ako se itko navozio po Italiji onda sam to ja,i nisam vidio niti jednu"opasnu" cestu u tom smislu.I šta bi mi koji vozimo po dalmatinskim otocima, pa ovdje skoro niti jedna cesta nije uvjetna ni za promet osobnim autima,a kamoli kamionima i autobusima,koji po ljeti voze i po 150 putnika  turi(mislim na normalne buseve),a svaki mimoilazak i sa biciklom može biti pogibeljan.O tehničkoj ispravnosti istih ne bi ni htio polemizirati,i nedao bog da se dogodi nešto,jer bi se dimilo do metropole.Evo ovih dana je na Visu desetak slovenskih buseva sve aranžmani preko turističkih agencija.

shef

Mi sad možemo naklapati o ovom i onome... btw jednostavno mi se povraća kad naši tzv. mediji uzmu stvar u svoje ruke; ispada da je Darko Tours eskadron smrti na cesti. A potom i od pojedinih lešinara članovi obitelji nastradalih.
Inače, nijedan talijanski značajni medij (internet, radio, tv), čak ni njihovi autobusni forumi ni slova nisu napisali, izuzevši pojedine lokalne portale i novine.
Obično se sve svede na dvije opcije: mehanički kvar i san vozača. Oni koji su ikad radili noćnu smjenu (tu ne računam tulumarenje po klubovima) znaju kako san prevari u sekundi.

(c)Teutonic