Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

setra3

Postovane kolege i ostali zaljubljenici u autobuse. Najlakse je sad optuziti vozaca al nije fer. On je nas kolega i trebamo biti na njegovoj strani jer se to svima nama moze desiti. Ja sam prekuce dosao iz minhena u sarajevo sam jer gazdi puno da plati dvojicu. Glavni krivci za ovakvo stanje u autobuskom saobracaju na prostoru bivse SFRJ su gazde kojima je malo koliko god zarade i inspekcije jer  ne rade svoj posao. Ko god prijavi nesto inspekciji oni pozovu gazdu i kazu mu znas nemoj vise tako i on nastavi po starom. Oni koriste nasu nevolju i nista im nije sveto. Samo daj njima. Mozda ima izuzetaka al vjerujte malo i ja jos nisam naiso na nekog ko gleda malo i na radnika.Pozdrav kolegi i znam da mu nije lako.

Shole

ma čekaj malo,  na koju foru su tebe pustili samog preko granice ???   Da si reko iz Rijeke za Sarajevo pa reko ajde,  samo Hr/BiH granica a to je "idi mi, dođi mi",  ali da si  prešo kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju sam,  e pa brate mili to ti ne vjerujem dok ne uslikaš i postaviš ovdje taho-listiće.  Ime slobodno pošaraj da ljudi ne vide.

setra3

niko me nigdje nije ni pomislio da pita imam li kolegu a ne sta drugo. Al postavicu ako bas treba. Kod nas u sarajevu malo gdje da idu dvojica.

elvis

To bas i nije istina za Sarajevo i sarajevske prevoznike...

Vildan tours-3 vozaca u Njemacku
Hukic-tours-2 vozaca gdje god moraju
Damy tours-isto tako
CTS-oni i na linije salju 3 s tim sto taj treci vozi u Hrvatsku i negdje u HR spava i ceka drugu liniju iz inostranstva koju vraca u BiH, a druga dvojica nastavljaju put do odredista i vracaju u HR, tako oni pokrivaju sate...

Jedino je rijetkost da neko salje udvojenu posadu u kamionima ali to je druga prica...

STress

Citat: elvis  u Svibanj 05, 2014, 08:01:32

CTS-oni i na linije salju 3 s tim sto taj treci vozi u Hrvatsku i negdje u HR spava

U motelu "Plitvice"...

Man lion's coach

Citat: elvis  u Svibanj 05, 2014, 08:01:32
To bas i nije istina za Sarajevo i sarajevske prevoznike...

Vildan tours-3 vozaca u Njemacku
Hukic-tours-2 vozaca gdje god moraju
Damy tours-isto tako
CTS-oni i na linije salju 3 s tim sto taj treci vozi u Hrvatsku i negdje u HR spava i ceka drugu liniju iz inostranstva koju vraca u BiH, a druga dvojica nastavljaju put do odredista i vracaju u HR, tako oni pokrivaju sate...

Jedino je rijetkost da neko salje udvojenu posadu u kamionima ali to je druga prica...
Centrotrans je jedini ispravni prevoznik sto se toga tiče u BiH.. Po pravilu nakon 20 sati provedenih u autobusu vozac bi trebao potpuno izaci iz njega.. Bez ozbira vozio on ili ne tako pravila nalazu..

NP-549

jasno je da se tu i tamo malo prevari zakon,  al brate mili 1 čovjeka poslat iz Bosne u Muenchen to je stvanro idiotizam.  Ja bi si sam namjestio inspekciju da je mene poslalo. 

Inače, u zadnje vrijeme se počelo slat dvojnu posadu i na kraće relacije ako je ukupno vrijeme provedeno na putu veće od 15 sati.  Ako kreneš ujutro na izlet u 6:00,  a povratak je navečer, to je prilično škakljivo jer se nikad nezna kad ćeš se točno vratit (nebi smio vozit poslije 21:00), a i pitanje je što si sve vozio tokom dana.  Može bit dogovor da ćeš ih negdje ostavit pa si slobodan (namjestiš krevet),  al šta ako se vrate - "joj znate biste nas mogli odvest još samo tu 2,3 kilometra....".  Naravno da ćeš ić,  al onda ti padaju u vodu sve one pauze.  Rijeka-Zagreb skoro pa obavezno idu dvojica,  upravo zbog tih vožnji umeđuvremenu.  Dajte idemo do Kaptola, mogli bi do Arene u shopping....  a tebi  digitalna kartica samo bilježi.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

frukec

Oće nešto desni bok u zadnje vrijeme...

Done

Renault Master autobus?Koliko me pamet služi to je kombi ili u najgorem slučaju minibus,ma nije ni minibus.Novinari bi stvarno trebali ponovo i u obićnu i u auto školu.

setra3

To za cts je najmanje tacno. oni ponajvise krse pravila.Kad je to neku medjunarodnu liniju njihovu zaustavila inspekcija. 90% vozaca ima duple kartice pa potvrdama popunjavaju slobodno vrijeme. Dodje iz danjske linije u 20 h u 22 vani na drugu karticu. Ko nevjeruje nek ode u cts na servis i udje malo s ljudima u pricu. Drugacije toizgleda nama sa strane,. pozdrav

Man lion's coach

Kolega, Setra3, elvis je lijepo objasnio, iz Sarajeva krecu 3 vozaca, jedan vozi do plitvica i tu izlazi i spava u hotelu, dok druga dvojica nastavljaju voziti, taj sto je izasao ceka sljedeci autobus, i vozi ga opet do sarajeva, tako da su ova dvojica ispostovala..

frukec

Imate moje slike na Sarajevo-Wien pa se dogovorite. Na jednoj od 10 slika vidi se drugi vozač, ako je to on  no to ništa ne govori. Možda je na spavancu ili ga stvarno nema

Sent from my iPhone 5c

jesrib

lahko je pametovati i pisati svake neke misli... ali ko pise iz izkustva? 45% je kriv gazda, 45% je kriva agencija i mozda onih 10% je kriv vozac. u ovom primjeru da ide za vozaca, koji nije profesionalni vozac-ruku na srce, jeste i on kriv. DD bus nije lahko voziti, pusti ti voznju po autoputu, ipak da savladas tu mrcinu, moras biti umjetnik! ja je nevolim voziti! neznam zasto DD bus nije primjeram za italijanske autoputeve a majstori jih spustaju sa lovcena preko cetinja dole na kotor za salu... opet glupo pisanje pojedinih.
apsolutno sam protiv zaposljavanja na crno umirovljenika (njihovo je vrijeme proslo) i neprofesionalnih vozaca (ipak su tu potrebna iskustva, poznavanje busa, dimenzija, određenih stvari sa putnicima, relaciju,...).
1)i nazalost dok gazde neshvate, da su ipak vozaci zlatna jama u firmi, takve stvari ce se desavati
2) dok se nepoprave cjene po km i dok se nepoprave plate vozacima, takve stvari ce se desavati
3) sve dok organizator prijevoza (turisticka agencija) ne preuzme odgovornost i s tim posljedicno i krivdu, takve stvari ce se desavati
4) sve dok se nepojacaju kontrole na lokalnoj razini, takve stvari ce se desavati
5) ....
kolegi vozacu zelim sve najbolje i stoprijasnji oporavak i povratak svojim najmilijima
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

ROAD

Citat: frukec  u Svibanj 05, 2014, 16:54:21
Imate moje slike na Sarajevo-Wien pa se dogovorite. Na jednoj od 10 slika vidi se drugi vozač, ako je to on  no to ništa ne govori. Možda je na spavancu ili ga stvarno nema

Sent from my iPhone 5c

Vozači ti sjede na prvim sjedištima u autobusu što se i vidi na slikama, ne mogu sva trojica sjediti na suvozačevom mjestu.
NEOPLAN VIP CLASS