Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

FitzTN

Sumnjam da djeca lažu, ali opet ne vidim razloga zašto bi netko tako vozio? Zna li netko više?

http://www.jutarnji.hr/ucenici-iz-autobusa--vozac-je-jurio-kao-pobjesnjeli-max-/825044/

>:(

Tomek

Mislim da treba pričekati da policija kaže svoje, ovako je sve na rekla kazala, a cesta D1 je prilično zavojita i sve da je bus išao 70-80km/h moglo se činiti puno više. 100km/h čisto sumnjam da je išao. Srećom postoji tahograf pa će se sve vidjeti, a ono što ja mogu reći je da i taj vozač kojeg poznam osobno ima iza sebe milijune kilometara, nikad mu se ništa posebno nije dogodilo. Sve da je i njegova greška čovjek je i ljudi mogu pogriješiti. Ne znam koliko Vas radi poslove u kojima su Vam životi drugih ljudi u rukama, ali vjerujte mi, milijun ljudi prevezeš sigurno i nitko ti ni hvala ne kaže jer je to tvoj posao, a onda se dogodi netko sranje i onda si odmah dežurni neprijatelj broj jedan kao da si to namjerno napravio i cijeli život ti bude u k....
Zato još jednom mislim da treba čekati vještaćenje policije pa ćemo onda biti pametniji..

Man lion's coach

Citat: FitzTN  u Lipanj 09, 2010, 19:32:56
Sumnjam da djeca lažu, ali opet ne vidim razloga zašto bi netko tako vozio? Zna li netko više?

http://www.jutarnji.hr/ucenici-iz-autobusa--vozac-je-jurio-kao-pobjesnjeli-max-/825044/

>:(
a ovi komentari su strasni, molim da se obrati paznja na ove komentare....sta god vozac kriv, to mi neide u glavu istraga jos nije ni zavrsena, a vec se prica vozac pjan ovo ono....danas u novinarskom svijetu nije cilj da su sve informacije pouzdane i tacne bitno je da se proda vise brojeva....strasno je ovo sto rade pogledaj te 10 razlicitih novina u svakoj ce razlicito pisati, u jednim novinama je spominjan nekakav kamion...prave "mahaluse" traceri...nemam rijeci >:( :-\

miky

Ne znam što se o ovome toliko priča, postoji tahograf listić koji će sve objasniti, a ovo što djeca lupaju ovo im je netko rekao kako da kažu, jer su odmeh poslije nesreće govorili drugu priču, uglavnome su branili vozača, rekli su da im se prepriječio neki KAMION...Tko sa djecom liježe u krevet, popišan se diže...

conecto

Spominje se brzina "preko 100 km/h" što nije moguće jer je ovaj bus blokiran na 100 km/h, a Neiolan Cityliner čak ni na nizbrdici ne možeš prevariti i natjerati preko toga (kao mnoge druge buseve) jer automatski uključuje retader i usporava. Toliko o objektivnosti raznih izjava malih putnika i uopće mi nije jasno kako oni sa svojih putničkih sjedala mogu procijenti brzinu. Uostalom postoji tahograf....
Nije da bilo koga branim, samo moram odgovoriti na novinarske nebuloze koji tako vole dodavati ulje na vatru...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

elvis

Ja kad sam bio u njihovoj dobi za mene je ogromna brzina bila 50km/h u autobusu,tad sam mislio da je to nesto nenormalno i da autobusi ne bi smjeli ici tako brzo,sjecam se tih prvih voznji kao da su juce bile

Berlingo

Bio u srijedu u Karlovcu. Preko 9 god. idem tamo na utovar. Poznam neke ljude. Jednom covjeku cak zena cisti na Svarci. Cak da je pricala s nekom djecom.
U vezi prve nesrece. Vozac je navodno kihnuo i onda je glava pala i pocela je drama. To je bila prava drama i u gradu i ne sjecaju tolikih sirena nikad. Hvale intervetne sluzbe. Trudili su se.
U vezi druge nesrece ja nebi sad nista i neka istraga to pokaze. Necu da ispadne da sirim glasine. Definitivno mi se ne svidja, bojim se da je neko dobro zaribao. Nekoj profesorici ce biti cak amputiran dio ruke.  Ocevid je danas ujutro jos trajao i policija je njuskala sve oko autobusa. No onda dodje neko s Olympusom i ipak nesto uslika.

conecto

Unatoč tužnom povodu moram reći BRAVO BERLINGO, tako da imamo i "vlastitu" sliku, a ne samo one iz novina.
A GDJE JE POANTA?

Tlimfocit

Link:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/72092/Prestanite-stedjeti-na-sigurnosti-djece.html
Gospođa Marina Barukčić, autorica ovog članka, ima toliko razvijenu moć zapažanja da je svaki komentar suvišan. Izdvojio bih samo dio članka:
"U oba slučaja u autobusu je bio samo jedan vozač, iako je čest običaj da djecu na izlete voze dvojica vozača."
Prema novinarki je potpuno nebitna stvar kolika je udaljenost između polazišta i odredišta.

elvis

Od tako glupih ljudi gluplji su samo oni koji dozvole da se tipovi poput te koju je Tlimfocit naveo bave novinarstvom

conecto

O da, još jedna "stručnjakinja" za promet...
Ali od novinara me više ništa ne čudi, no čudi me Banelli ako je stvarno izjavio da bus voze vozači koji nemaju jednog oka  >hammer<

Povezuju se dvije nesreće koje su očito nastale iz dva potpuno različita uzroka. Što da su kod Euroturista i bila dva vozača (što je nebuloza kod kraćih izleta) kad vozač u tom trenutku još vjerojatno nije vozio ni sat vremena  ???

Kad se Banelli poziva na liječničke preglede, gotovo je smiješno da je dotični vozač na istom bio dva tjedna prije nesreće (što bi se tek pisalo da je bio prije nekoliko godina)...

I što vrijede oznake na autobusu, kao da ostali sudionici u prometu kod nas na njih uopće obraćaju pažnju te se pažljivije odnose prema takvom vozilu na cesti. Ja naravno ne smatram da te oznake nisu potrebne, ali one apsolutno nemaju veze s ovim što se dogodilo u ova dva slučaja.

Ali Marina Barukčić je, onako ko ćorava koka zrno, ipak dotakla bit problema i starosti vozača u vrijeme kad se beneficirani staž vozača i službeno (ne samo u praksi) ukida, a čekamo da se i radni vijek do odlaska u mirovinu podigne na 67 GODINA STAROSTI!!!
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Tu se spominje u članku da se uzimaju što jeftiniji prijevoznici koji su loši... Pa ljudi moji Euroturist i VTV Pavlić su jedni od najboljih u Hrvatskoj, i ovi autobusi koji su imali nesreće su novi, Setra nije stara ni godinu dana, a Cityliner ajde, 8 godina, ali i to je malo.. Zanima me tko bi po njima u ovom slučaju bio adekvatan, vjerojatno opet netko pogodan koji ima 8 puta gore vozače i uslugu... Stvarno se ne zna o čemu se piše.. Sramota...

Sonja

Citat: mate  u Lipanj 10, 2010, 14:27:39
Policijska istraga je gotova...

http://www.24sata.hr/news/vozac-prebrzo-vozio-bus-i-dobit-ce-kaznenu-prijavu/177009/

Vecernj list je malo detaljniji i pise da je vozac vozio i 105km/h (natpis na pocetnoj stranici vecernjeg, koji se ne vidi kad se clanak otvori), a kad se dogodila nesreca preko 90 km/h na mjestu gdje je ogranicenje 80km/h.

http://www.vecernji.hr/vijesti/bus-ucenicima-izletio-zbog-prevelike-brzine-vozac-prijavljen-clanak-153430

Tomek

Malo pogledajte prvih par komentara u Večernjem... Ipak kako možemo vidjeti bus je prije nezgode išao malo brže od dozvoljene brzine, i to 90km/h(dozvoljeno 80km/h), ali znamo i sami kako kod nas postavljaju znakove za ograničenja.. Ovo da je bus išao 105km/h iz prve ruke tvrdim da je taj CItyliner kako je i kolega conecto napisao ograničen na 100km/h i baždaren mu je tahograh te nema s tim zajebancije jer VTV s njim redovito ide po Europi gdje su kontrole prilično učestale. Isto tako ta malo veća brzina po tahografu ne treba biti realna, ovisi i o istrošenosti guma i o još nekim faktorima..
A sad za kraj još nešto, vozač će odgovarati jer je išao 90km/h gdje je 80km/h i došlo je do sudara, a šta će biti s kamionom koji je išao u kontra smjeru i koji je izletio pred autobus te ga je autobus morao izbjeći??? NIŠTA!!! Šta je taj kamion uopće radio na D1? Zašto nije bio na autocesti??? Druga stvar i još ona najgora, kamion se nije ni zaustavio nego pobjegao, a naša policija sva sretna što je odmah na početku rješila slučaj bez da moraju okolo istraživati...
I nismo samo mi ovdje na forumu pisali o kamionu, pisalo se i odmah prvih par sati nakon nesreće u nekim tiskovinama, no očito je to previše da se istražuje..
A za kraj, mogu Vam reći da bi svi oni koji su pisali onakve strahote po novinama poput toga da je vozač Mad Max i slično mogli malo razmisliti o svojim moralnim načelima i općenito potrebi da rade posao koji rade jer stvarno je ispod svake tolerancije takvo ponašanje...

I sad će netko reći da, ali on je vozio 90kmh di je 80kmh te je došlo do nesreće, ali neka mi se javi netko od Vas koji nikad nije prekoračio ograničenje brzine(a pritom je mogao na isti ovaj način ubiti i direktno i indirektno nekoga), a i da mi je znati koji od nas neće ponovno prekoračiti ograničenje...