Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Grof

Pevec ima još nešto kamiona, a ima dosta i ex Pevec kamiona koje su razne firme pokupovale ali je još uvijek ostala Pevecova shema.

elvis

Citat: Goldy  u Lipanj 11, 2010, 13:03:20
Pevec ima još nešto kamiona, a ima dosta i ex Pevec kamiona koje su razne firme pokupovale ali je još uvijek ostala Pevecova shema.

Goldy u pravu si,ja sam prije 20-ak dana u Sarajevu vidio kamion kojem i sad na ceradi pise PEVEC,samo su poskidani natpisi sa kabine i dodana mala reklama novog vlasnika,a tablice su iz Novog Pazara-Srbija

FitzTN

Dobro, ali recimo da ih i nema toliko da ih policija ne bi brzo mogla naći. Većina je i tako još parkirana kraj Save na Jankomiru (Zagreb).

Ako stvarno postoji kamion, valjda bi ga vozač spomenuo. Nije mi jasno na koji način je izveden taj očevid, valjda su pitali vozača. Nekako sumnjam da ne bi to istražili, što god neki misle o našoj Policiji  ???

U nekim novinama/na portalu je bilo objavljeno kako je materijalna šteta 70 000 kuna, pa me to buni cijelo vrijeme. Da li su oni uračunali samo ogradu u to ili i popravak autobusa. U prvom slučaju mi se čini previsoka, a u drugom preniska brojka ???

Tomek

Nažalost, mnogi ovdje su se poveli djelomičnim poluinformacijama koje su nam servirali u raznim tiskovinama.. Ugl. radi se o tome da je žuti kamion koji se spominje u cjeloj toj priči zapravo izmišljen jer je žuti kamion bio kamion koji se zaustavio iz drugog smjera da pomogne vozaču i djeci da izađu.. To što je netko od dežurne ekipe rekao da je Pevec i da su izbjegavali baš taj kamion nema veze s vezom jer je taj kamion stigao nakon nesreće i stao jer je bus zablokirao cestu..

Kamion zbog kojeg su izletili je bio BIJELI MAN koji je zbog prebrze vožnje u tom zavoju malo izletio u njihovu traku te je zbog njega vozač lagano sišao s ceste gdje ga je zemlja i kamenje jednostavno zaneslo.. Da je ostao na cesti došlo bi vjerojatno do frontalnog sudara prilikom kojeg tko zna kako bi sve prošlo..
Kako ja to znam. Znam jer sam pričao sa vozačem kojeg poznam i koji prati naš forum te se želi svima zahvaliti koji su ga ovdje podržali jer nakon svega nije lako živjeti.. A i nitko ne zna, ali i on je prilično ozlijeđen i mora mirovati zbog jakih bolova.
Inače jučer je izašlo po medijima da će biti kazneno prijavljen, ali danas kad sam s njim razgovarao njega još nitko o tome nije obavijestio, nitko ga iz policije nije zvao. Nakon nesreće je dao izjavu policiji, ali našu policiju to slabo zanima...
Nažalost vozio je tih 10km/h previše, ali mene zanima kako bi se ova istraga pokazala da je slučajno brzina bila 80km/h tj. po propisima.. Dali bi se onda netko zapitao za taj kamion...

miky

Opet ponavljam, djeca su nakon sudara uglas govorili da ih je zeznuo kamion, a kasnije kad su ih posavjetovali roditelji počeli su govorit kako je striček vozač prebrzo vozio. Valjda bi roditelji htjeli malo odštete...

elvis

Roditelji tu odstetu mogu dobiti bez obzira jel vozac kriv ili nije,samo mene boli sto ni krivog ni duznog stavljaju na lomacu,primjer zadnje dvije nesrece gdje su roditelji odmah negodovali jer vozacu nisu stavljene lisice na ruke,to da nije tuzno bilo bi smjesno,covjeku malo sto je jedva izvukao zivu glavu pa mu se oni natovare na kosti...Tomek rece sta bi bilo da nije izbjegao kamion,to izbjegavanje je ono zbog cega trebamo svi biti zahvalni Bogu i tom vozacu,jer ne bi prosli s tim ozljedama koje su dobili,razumijem roditelje do odredjene granice,ali prvo saberi sve cinjenice pa onda optuzuj

Vozacu zelim brz oporavak i sretan ishod na sudu...

calcano

Baš se nebi složio da je vozač tjerao bus kao vrag mater svoju ! Vozač najbolje zna što se dogodilo, zašto se prevrnio !

Kočijaš

Citat: Tomek  u Lipanj 11, 2010, 17:51:01

Kamion zbog kojeg su izletili je bio BIJELI MAN koji je zbog prebrze vožnje u tom zavoju malo izletio u njihovu traku te je zbog njega vozač lagano sišao s ceste gdje ga je zemlja i kamenje jednostavno zaneslo.. Da je ostao na cesti došlo bi vjerojatno do frontalnog sudara prilikom kojeg tko zna kako bi sve prošlo..
Dečki,dugo sam razmišljao dali da napišem i ja nešto na ovu temu,jer sam ja samo tjedan prije PRVE nesreće kod Karlovca imao zamalo isti slučaj kao i kolega iz VTV-a!Vozio sam djecu iz Vžd na Plitvička jezera i baš negdje kod Veljuna u smjeru Plitvica usred zavoja i PUNE linije kamion je preticao kamion sa prikolicom!Našao sam se doslovno "oči u oči" sa kamionom i mogao sam ili izletjeti u desno u jarak ili kočiti ko manijak....doslovno su milimetri i sreća odlučivali o ishodu...hvala Bogu nisam izletio a niti su se djeca jako natukla,osim jedne profesorice koja je sjedila iza mene i malo si jače natukla ruku!Ostali profesori i profesorice su mi kasnije zahvaljivali što sam ih spasio dobrim refleksima i što sam bio budan i čudili se kako sam to mirno odradio...a nisu znali da mi je nakon desetak minuta nakon toga zamalo pa pozlilo od toga što se moglo dogoditi!Naravno nitko nije zapamtio registraciju kamiona koji je preticao na punoj liniji,a i za brzinu nisam siguran kolika mi je tada bila (oko 75!!!!)Imao sam sreću a kolega nije imao,NAŽALOST.......Međutim,to što je tako završilo NITKO nije napisao i stavio u novine(iako me netreba uzdizati u "nebesa") ali da je završilo drukčije NEDAJ BOŽE,pisali bi svi kao i za VTV-ovog vozača!!!Želim mu brzi oporavak-fizički i psihički!
travego  :-)

miky

To su one prilike kad ti "otpadnu noge", to nitko od tih ljudi ne zna, a to je svaki put šok za tijelo, pa se onda čudimo kad netko od nas ode u 40-ima ili čak ranije...

markost

Pridružujem se podršci vozaću VTV-a i želim mu brz oporavak, a i ja iz iskustva znam kako su ludi ti vozaći šlepera i koji su to šokovi kad jedan drugoga prelaze npr. po ličkoj magistrali, to je nešto strašno. Samo toliko..

goranxxx

Naravno i od mene podrška vozaču VTV-a..., nisam jedanput doživio da moju labudicu prestižu šleperi uletavajući u škarice a vozim se 80 po D1....
SETRA 417 HDH

Man lion's coach

Ne samo vozaci kamiona vec i drzavni sluzbenici poput ministara predsjednika itd...desavalo mi se vise puta da mi brata ili oca stjeraju sa ceste, u hrvatskoj je jednom cak tragicno zavrsilo...

Grof

Citat: balja  u Lipanj 12, 2010, 12:35:47
Ne samo vozaci kamiona vec i drzavni sluzbenici poput ministara predsjednika itd...desavalo mi se vise puta da mi brata ili oca stjeraju sa ceste, u hrvatskoj je jednom cak tragicno zavrsilo...

Oni nikada ne putuju bez pratnje a vozila pod policijskom pratnjom imaju prednost na cesti.

Citat:Vozač koji na cesti susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojega sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prednost prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a prema potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću uporabiti kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, strogo se pridržavati naredaba koje im daju osobe iz pratnje i kretanje nastaviti tek nakon što prođu sva vozila pod pratnjom. 

Man lion's coach

sve na stranu, ali jednostavno auto izguraju sa ceste, tako se neki dan desilo u mjestu bradina kod konjica gdje su prestizali kolonu od 5/6 autobusa, odogzo je naisla jos jedna pratnja, znaci dvije pratnje jedna iz smjera mostara u sarajevo a druga iz smjera sarajevo u mostar, zahvaljujuci pripravnosti vozaca koji otisao u desnu stranu da bi izbjegao nesrecu, ali nije uspio, ali se sve dobro zavrsilo...

evo i link
http://www.euroinfo.ba/vijesti/pregled/barisa-colak-dozivio-prometnu-nesrecu

stvarno su prave kamikaze na cesti...

erobuss

TOTALNO  o-0 , ali moram napisati:

U BiH ni po jednom zakonu, službena vozila, osim vozila POLICIJE, DRŽAVNE GRANIČNE SLUŽBE, VATROGASACA I HITNE POMOĆI, ne mogu niti smiju imati ROTACIJU. Očito da je u ovoj banana državi sve moguće, pa danas kriminalci imaju DIPLOMATSKE TABLICE (CD), a svaka šuša od političara ima na svom vozilu rotaciju. Jedino u pratnji policije, drugi sudionici su dužni poštovati pravo prvenstva prolaza, u svakom drugom slučaju SLOBODNO IDITE NA NJIHOVO VOZILO, KAD VAS POKUŠAJU IZGURATI S CESTE I UDARE, DOBIT ĆETE OŠTETU TOLIKU DA ĆETE DO KRAJA ŽIVOTA MOĆI MIRNO SPAVATI BEZ DA IŠTA RADITE

Informacija provjerena, šteta naplaćena i podnesena prijava za ubojstvo u pokušaju  ;)