Tipovi autobusa na linijama 2013.

Autor 822DoDo, Siječanj 02, 2013, 08:53:55

Ivan

Citat: Portos  u Studeni 18, 2013, 13:15:21
Na 123 barem 2 Citelisa.
Izgleda da su zamijenili MANove sa 123 i 130 s Citelisima sa 126 i 127 koji su vozili prilično redovito zadnjih par tjedana, danas su sve Lion's City na 126 i 127, ima logike s obzirom da su ove prve manje brdovite, iako je meni osobno dosadašnja kombinacija draža. :P

GT-R

Danas prvi puta nisam vidio gbr 88 na 606, danas je bio gbr 678

marin

Jel se to meni učinilo ili sam vidio turskog MAN-a na 114? Vidio sam ga u daljini pa ne znam, oko 70 gbr.

Westin

Citat: marin  u Studeni 22, 2013, 09:45:48
Jel se to meni učinilo ili sam vidio turskog MAN-a na 114? Vidio sam ga u daljini pa ne znam, oko 70 gbr.
Da gbr.73

atr-zgb

I na liniji 310 je već dva dana turski Man GB 850

konkordsky

Citat: Johnny7  u Studeni 10, 2013, 00:24:03
Danas sam se vozio na 134. Plinski Irisbus. Škripi da to nije normalno. Ljudi unutra su se pogledavali i raspitivali hoće li se ubrzo raspast!

Broj 745

naravno da škripi, koliko su ga platili toliko vrijedi.
što će biti stariji sve neudobniji iako nam ni održavanje nije jača strana.
puno ljudi je bilo protiv nabavke plinskih autobusa i još k tome neki brand koji tek moraš isprobati, preskupa škola.
vozila MAN i Mercedes su se pokazala u ovih 20 godina kao dobrim izborom tako je trebalo ostati.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

citaro

Malo OT, ali mene zanima zašto ZET kupuje autobuse, bez da ih uzima na probu? Znam da je svojedobno bio neki plinski MAN na probi, ali Citelis nije bio... Po kojem se onda kriteriju nabavljaju vozila?

822DoDo

Pa vjerojatno samo gledaju karakteristike autobusa i cijenu te ga na osnovu toga kupe, dok bi bilo pametnije probati pa onda kupiti ak je dobar.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Citat: citaro  u Studeni 23, 2013, 00:32:53
Po kojem se onda kriteriju nabavljaju vozila?
Kriteriji su objavljeni u javnom natječaju jer ZET nije privatna firma, ako netko zadovolji kriterije a ne sviđa se kupcu može se nategnut kriterije pa izabrat drugoga (prvi lako tuži), ili ići u potpuno poništenje i pravnu bitku i kašnjenja nabavke, samo teško reći hoće li time itko profitirati.

MAN se nije ni prijavio za natječaj za plinske, nabavka 2008/2009 je kao i većina ranijih od početka bila namještena pa su se dobavljači zadovoljili svatko svojom trećinom, MAN-u je namješteno ranijih 26 školskih i 74 solo gradska = 100 pa nisu imali razloga buniti se, no mislim da se u budućnosti neće moći tako lako namještati pa ćemo vidjeti malo "napetije" natječaje kao u Ljubljani gdje je za zadnje bilo raznih poništenja natječaja i tužbi.

@konkordsky nema nikakve veze što su se MAN i Mercedes pokazali dobrim izborom (iako su i oni imali svoje probleme, pogotovo potonji), nema izbjegavanja drugih na javnom natječaju, pogotovo kad smo u EU, dobivena su i neka sredstva iz EU, a i druge firme osim dosadašnjih koje su prijavljuju su iz EU. Da se prijavi Van Hool za samo 10 autobusa i zadovolji uvjete, mora proći.
Što se tiče Citelisa, ne bih tako sigurno rekao da su "skupa škola", jeftiniji su, nisu rijetki drugdje, i mislim da zasad dovoljno pouzdani, a serija od 60 vozila je velika tako da nabava dijelova ne bi trebala biti ništa zahtjevnija nego recimo za O405(G)N kojih je bilo "samo" 50, a da ne govorim o manjim serijama poput Conecta koji su dosta različiti od ostatka MB.

221

Ne znam koliko dugo to traje ali primjetio sam male rošade.
Linije glavnog kolodvora voze uglavnom bivši APP-ovi Citari a Citari I. generacije su prebačeni na Kvatrić. Danas nisam vidio niti jednu kockicu na Kvatriću, vjerojatno još voze samo liniju 218.

GT-R

Da, Citari su na Kvatriću u zadnje vrijeme. Kockice još uglavnom viđam na 107 i 222, a čak i na 281 vozi Citaro (zglobni).

tramvajac 92

Zanimljivo, jučer sam na 107 vidio 4 nova Citara i samo 1 kockicu.

Ivan

700 na 128, nisam siguran ali mislim da je danas ranije bio na nekoj drugoj liniji i da je uletio umjesto nečeg redovitog, uglavnom, prvi put Citelis na 128, barem koliko ja znam, ostali 128 uobičajeno NL263.

Tomek

U nedjelju samo se maky i ja vozili sa 689 na 128, očajno je išao uzbrdo, al inače je solidan, dok s druge strane 686 koji je u nedjelju vozio na 124 se cijeli klima i trese kao u doba Ikarusa.

221

Citat: Tomek  u Studeni 26, 2013, 21:15:57
...dok s druge strane 686 koji je u nedjelju vozio na 124 se cijeli klima i trese kao u doba Ikarusa.

Kad si povukao paralelu s Ikarusima, dobar dio Citelisa ima njihovu bivšu numeraciju. Svaka sličnost je slučajna. ;D