Linije - razno 2013.

Autor Westin, Siječanj 09, 2013, 07:59:20

marin

Ma joj užas je jučer bio, kaos totalni, sve se preusmjerilo, a na 146 su došla 2 zaredom i svi u njih, bili su puni ko šipak. Srušilo se drvo na ogradu kod pivnice u Ilici i na vod, pa su tramvaji ostali bez struje. I još k tome vidio sam 6 tramova za redom na Vukovarskoj jer crkla katica na 13. Malo  o-0

dean25

Stanari se bune . . . ;D

SVE SE TRESE
Zbog autobusa u Grškovićevoj strahuju od urušavanja

Svaki prolazak autobusa stvara vibraciju sličnu potresu. Uređenje je predviđeno kroz male akcije, no od toga ništa

Ne sanira li se Grškovićeva ulica, jedna od najprometnijih u gradskoj četvrti Gornji grad-Medveščak, prije prvog snijega, prijeti urušavanje. Strah je to stanara te ulice koji su u više navrata pisali Gradskom uredu za promet, gradonačelniku Milanu Bandiću, Mjesnom odboru, Zagrebačkim cestama i brojnim drugim tražeći hitno rješavanje probleme.

No odgovora nigdje!

Povremena krpanja

Oštećenje kolnika, prijavljivali su stanari, nastalo je zbog prevelikog opterećenja prometom, učestalog prometovanja ZET-ovih i turističkih autobusa. Asfalt se povremeno tek površinski uredi, protekle godine trebalo je osigurati novac iz malih komunalnih akcija, no radnike stanari nisu dočekali.

– Asfalt ulice je u cijeloj dužini, od križanja s ulicom Medveščak do kružnog toka na križanju s Mesićevom ulicom, jako oštećen. Najkritičnije je na mjestima ubrzanja i zaustavljanja autobusa, odnosno na potezu od kućnog broja šest do 12. Najviše zabrinjava što oštećenje ceste u kombinaciji s vrlo frekventnim prolascima autobusa utječe na statičku ravnotežu ceste te okolnih stambenih zgrada – poručuju zabrinuto.

Svaki dan manji potresi

Ulicom koja spaja centar te sjeveroistočni dio grada prolaze četiri autobusne linije kojima je polazište na terminalu Kaptol, a odredište Mirogoj, Krematorij, Kozjak, Kvaternikov trg i Svetice. Ulica Nike Grškovića prije nekoliko mjeseci ponovno je, kao u brojnim situacijama do sada, tek "ušminkana", no problem se time nije riješio, a sada stanari strahuju i za instalacije.

– Svaki prolazak autobusa ulicom u stanovima okolnih zgrada stvara veliku trešnju, vibraciju sličnu onoj manjeg potresa te visoku razinu buke. Pitanje je hoće li trenutačna "zakrpa" uopće izdržati zimu te je velika prijetnja da se asfalt još više uruši i uništi instalacije vode i plina – kaže M. Čekada, jedna od stanarki.

Iščekujući da na njih netko obrati pozornost, sami su predložili rješenje – dio prometa preusmjeriti preko ulice Medveščak i Mirogojskom cestom, no zasad ih još nitko nije poslušao.

http://www.vecernji.hr/moj-kvart/zbog-autobusa-u-grskovicevoj-strahuju-od-urusavanja-903050

221

Hmmm, zanimljivo! Zanimljiva razmišljanja.   ::|
To me podsjeća na onu priču s ležećim policajcima. Najprije stanari traže postavljanje a par mjeseci poslije traže da se maknu, jer se ''stvara prevelika buka i vibracije pri prolasku vozila''!

Ivan

Nego, jedna stvar me zbunjuje već dugo, zna li netko kojom logikom 325 vozi do Vukojevca i 274 do Laktca koji su u općini Lekenik odnosno gradu Sv. Ivan Zelina? U ravnim mjestima poput Glavničice i Ogulinca svuda ima površina na kojima se bus lako može okrenuti, ako ne može se lako urediti, a ako nema službenog dogovora s lokalnim vlastima i svejedno vozi, ZET bi se tako mogao "zaletit" do hrpe mjesta poput Brdovca, Pušče, Jakovlja, Strmca Samoborskog, Kerestinca, Kravarskog, Bukevja ili zapadnog dijela Dugog Sela koji su "samo" 2 km dalje od zadnjeg naseljenog mjesta za koje ZET ima koncesiju...

822DoDo

U Glavničici postoji okretište za bus (školski se na njemu okreće) ali vozi do Lakteca na zahtjev građana. Jako puno njih iz Lakteca radi i pohađa školu u Zagrebu i općenito Zagreb im je bliži. Prije je linija bila 274 Sesvete - Glavničica pa je kasnije dodan Dubec pa još kasnije i Laktec. Razmišljalo se o vraćanju linije do Glavničice (čak i o kupnji zemljišta kod okretišta pa se bus nebi okretao u rikverc nego polukružno) ali to nikad nije realizirano.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Pa "puno" građana koji redovito idu u Zagreb a ne žive u njemu je valjda petina stanovništva Hrvatske ;D, ali ne dobiju svi direktan prijevoz ZET-om i to još po tarifi Zagreba ili Velike Gorice kojima ne plaćaju prirez a kojima velik dio proračuna odlazi na ZET, tako da mi i dalje nije jasno.

Ivan

Uostalom, kako može biti dovoljan samo zahtjev građana da dođe ZET i to s prvom zonom? Onda bi već odavno na 119 po jedan polazak fino išao malo duže do Rakitja a drugi do Strmca kad tamo ne podnose Samoborček i već godinama kukaju, a uostalom i dijelovi Zaprešića i V. Gorice su samo 2 km od područja Zagreba pa imaju puno goru tarifu od Zagreba (ali opet su sretniji nego neki s drugim prijevoznicima).

822DoDo

A kod nas su to rijesili utjecajni ljudi, kako to i inace ide
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN19464

I ja pokušavam saznati kojom logikom 325 ide do vukojevca, ali nemogu nači odgovore.
Znam samo da je prije vozio do Ogulinca i okretao se kod crkve, onda je produžena do Vukojevca
i sad ne samo da ulazi u drugu općinu nego i u drugu županiju, sve je to jako nelogično.
Jedino mi se sviđa okretište u Vukojevcu, asvaltirano i nema vožnje u rikverc.

dean25

@MAN19464
Čestitka povodom 500.posta!Hvala ti na izvještajima vezanima u pogon VG.
Nego,koji vr opslužuju ova 2 polaska na novoj liniji 326?

Ivan

Je li linija 326 redovna i dostupna za sve građane, hoće li se moći vidjeti vozni red, ili je samo za djelatnike ZTZ? Ako nije javna linija, onda nema potrebe da uopće zauzima broj redovne linije i zbunjuje ljude koji se pitaju kakva je to nova linija kad vide bus, isto bi trebalo vrijediti i za 144 (Črnomerec - Dom umirovljenika Sv. Josip). Jedino bi mogli dati interne brojeve kakve imaju i ZET-ova službena kola.

tramvajac 92

Okretište Vukojevac: 45.609735,16.146729 (ovo je dosta copy-pase u google kartu pa se otvori). Zanimljiva stvar prema ZET-ovoj karti zona: nigdje ne piše gdje je granica 2 i 3 zone na 325, ali piše da je u Buševcu granica 3 i 4. zone, iz čega izlazi da je Vukojevac zona 4, što znači da ako radiš u Zagrebu da: a) plaćaš 40 kn/smjer (80 kn tamo i natrag), b) imaš mjesečnu za 610 kuna (s kojom se možeš nedeljom slikat, pošto nema busa c) možeš se voziti konkurecijom (Slavijatrans i Autopromet Sisak) koja je jeftinija, ima veze svaki dan, i busevi imaju klimu. Iskreno me čudi kako ZET uopće i vozi tamo više..

Ivan

325 nema granice 2. i 3. zone jer je terminal VG granica zona i od njega neke linije kreću od 2. a neke od 3., 325 počinje u 3. zoni isto kao i 304 (oni polasci koji idu prvo kroz Vukovinu i u drugom smjeru polasci koji se vraćaju kroz Vukovinu), 305, 323 i 324.

Nisam baš siguran da pokaz za druge prijevoznike do ZG + pokaz ZG ispadne jeftiniji nego pokaz ZET ZG-VG.

MAN19464

Citat: dean25  u Studeni 19, 2013, 09:23:00
@MAN19464
Čestitka povodom 500.posta!Hvala ti na izvještajima vezanima u pogon VG.
Nego,koji vr opslužuju ova 2 polaska na novoj liniji 326?
Hvala na čestitki, još malo pa te možda stignem, sa brojem postova. ;D
326 znam da ujutro vozi 311/2 a popodne 330 neznam v.r.
Dal je javna ili samo za ZTZ ispitat ču pa javim uskoro.

MAN19464

Liniju 326 popodne vozi 330 v.r.9
To je linija samo za djelatnike ZTC-a nije javna linija.
To su trebali nazvat posebna vožnja a ne 326
Kad nije javna linija za sve.