Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Ivan

Citat: 822DoDo  u Lipanj 03, 2016, 14:29:02
Ja sam se time nasalio povodom ovog kronicnog nedostatka autobusa...a mislim da ce Citari odraditi jos barem 5-6god (naravno, na 213 s ovakvom cestom nece sigurno)...lijepo je da su odma rijesili nastalu koroziju a ne da cekaju kao sto su cekali s kockicama koje su sad komplet trule...i karoserije i sasije...iako su i dosta starije al mislim da su mogle bit u puno boljem stanju
aa :)

Mda, samo za mudro vodstvo ZET-a koji vidi jedino godišta a ne konkretno stanje i namjenu busa, ne samo da su super za 213 nego još bolji za 303 i 313. :P ::|

Pa kockice su se obnavljale dok je imalo smisla i bilo je svojevremeno svakakvih obnova karoserije, no sad se čini da ih održavaju na bijednom minimumu sposobnosti da voze i ne misle ih baš farbati dok ih većina zvuči kao da će im ispast motor na cesti...
Ne razumijem otkud takvo stanje, razumio bih jedino da su zaključili da nijedna šasija O405GN neće izdržati do sljedeće zime i da je u tijeku nabavka novih, a pošto nije ovo je očita katastrofa koja samo čeka da se dogodi nešto gore.

822DoDo

Stalno se prica da dolazi 19 novih..ali to je sve nepouzdano, cak i od pouzdanih ljudi (ali tko je vise i pouzdan u danasnje vrijeme haha)...trenutno je stanje takvo da se jedva krpaju izlasci na drugi navrat dvokratnih ostavljajuci garazu bez autobusa za pricuvu (malo ce se stanje popraviti kad skola zavrsi ali privremeno samo)...a kako su za kocke govorili kad su Citelisi stigli da su neispravne za promet i da ce u rashod pa kad se ispostavilo da Citelisi ipak nisu za puni pogon opet su kocke poslali u promet...kako god, o svemu se vec tu raspravljalo pa necemo opet o tome kak su kocke trule (a i da nam se nece jos Marin prikljuciti s pljuvanjem Citelisa ) . Lijepo je sto na vrijeme poduzimaju korake i saniraju Citare...nadam se da ce prevesti jos puno kilometara po nasim cestama u ispravnom stanju i da ce na vrijeme stici novi (iako je i to vrijeme vec doslo ali valjda nikad nije prekasno).
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

sniff

Kako je Citelis "neobičan"iznutra,sjedala na kotačima prednje osovine ::|

marin

Isprike na lošoj slici, ali ovo je gbr. 695 na 131 i kao što se vidi (danas), iscurio mu je kondenzat od klime po putnicima, tj po putnici i po njenom mobitelu, a i vidi se po sjedalu dolje. Sramota, nije prvi put da se ovo desilo, i prošlo ljeto na jednom solašu je bilo još gore i još veći mlaz. Pretpostavljam da su možda cijevi loše izvedene i zaštopane. Tko zna, ali sramota, pihh da mi iscuri voda po mobitelu od 5000 kuna ;)

Sniff, možda se i moglo naručiti drugačije, ali očito da o tome nitko nije razmišljao.

421

Citat: 822DoDo  u Lipanj 03, 2016, 15:13:28
trenutno je stanje takvo da se jedva krpaju izlasci na drugi navrat dvokratnih ostavljajuci garazu bez autobusa za pricuvu (malo ce se stanje popraviti kad skola zavrsi ali privremeno samo)...
;D  rofl  nnee nnee
http://www.vecernji.hr/hrvatska/danas-na-glavnom-zagrebackom-trgu-odbrojavajte-do-pocetka-sportsko-akademskog-dogadaja-godine-1062108
ESI2016 se održavaju od 12. do 25. srpnja 2016. u gradovima Zagrebu i Rijeci, a glavna maskota je hrčak Hrki, odabran među 64 pristigla natječaja.

Ceremonija otvaranja Igara održat će se 13. srpnja u večernjim satima na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu, a ceremonija zatvaranja 25. srpnja na riječkom Korzu.
A čime će se Hrki vozit?  bus123  bus123  bus123 :)evil
@ marin
Opet nisi bio na satu, već drugi put: http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=21994.0
Vidiš da ti se ruka trese u Citelisu. Eh da je to bio MAN...
Nisi ništa trebao komentirati jer: "Slika govori više od riječi!".
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Ima i gorih slika ovdje, prema tome ne znam u čemu je problem, to se dogodilo taman prije skretanja na terminal i nisam stigao bolje uloviti. Slika ne govori ono što se desilo prije nje. Suvišan je i tvoj komentar "Eh da je to bio MAN". Ovo je forum, a ovo nije mala stvar, mislim da je oke da sam stavio barem ovakvu sliku.

smogovci.bbb2

Vidim da su i na g. br. 675 zamijenjena bočna stakla između prvih i drugih vrata. Izgleda da su ih na svim solo Citarima zamijenili. Očigledno su na svima popucala buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

leonardo123

Mislim da su svi u Dubravi zamijenjeni, ne znam kakvo je stanje sa ovima iz Velike Gorice.

sniff

668 na 228-crko' display pa ima tablu,a bus se sjaji od laka thumbs

smogovci.bbb2

Citat: leonardo123  u Lipanj 03, 2016, 19:59:27
Mislim da su svi u Dubravi zamijenjeni, ne znam kakvo je stanje sa ovima iz Velike Gorice.
Evo i na 650 (slike od sniffa)

smogovci.bbb2

Sa kojeg modela autobusa je rukohvat srednjih vrata (desno krilo iz autobusa a lijevo kad gledamo sliku)? Shema IZLAZ iznad zadnjih vrata je drukčija od prednjih

sniff

Ovaj bi definitivno trebao ići na uređivanje.Rukohvat je neki više starinski,možda sa 0405 GN 2 ili nekog ČKDa. ;D

smogovci.bbb2

0405GN imaju sive jedino ako nisu ovog obojili u žuto

Ivan

Vidio sam to još prije pola godine, i slikao sam, samo nisam se sjetio napisati... Možda je čak i više od jednog busa s tim.

Ne mogu se sjetiti točno je li neki stariji bus imao žuto obojan rukohvat, ali oblik je njemački i stariji, mislim da nije s O405N a nije ni s ex-yu proizvodnje... Ja bih rekao da je to vjerojatno višak s nekog prastarog SL200 ili O305G kakvih je puno bilo u Dubravi.

A mislim, za prvu ruku da je bilo hitno da izađe s tim, može se preživjeti, ali da ovakav fušeraj ostane u službi mjesecima, nije stvarno lijepo. :-[ nnee

leonardo123

Je, 655 ima isto na srednjim vratima sivu takvu, samo je lijevo krilo vrata, a ne desno kao na 650.