Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Dreamwalker

NP, a kaj se pobogu nerviraš? Imaš papir da si profi vozač, imaš pod kotačima više kilometara nego oni sati od rođenja i sad se pjeniš na neke koji bi isključili retarder, a ni vozački nemaju. To je isto kao da na nizbrdici stave mjenjač u ler i vozi Miško pa šta bude i to zato jer im je motor prebučan kad se njime koči.
Zna se kako se autobus vozi, zna se što je i čemu retarder služi. Onaj tko bi ga gasio nek izvoli ponovo u školu da malo ponovi gradivo. I nema rasprave.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Ja ne bi iskopčao retarder ali ni jedan od vozača koje poznajem ne znaju gdje je power Button ni na cityu ni na citaru :(  :'(
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

marin

Citat: NP-549  u Srpanj 18, 2016, 21:19:11
Dobro sam to još i sastavio koliko su mi tlačinu digli ovi mulci.  Ni neznaju šta je retarder, ali oni bi to iskopčali.   Ne kužim mentalni sklop čovjeka koji ga ide iskapčat na autobusu novijih generacija koji ima 500 ili 600 tisuća prijeđenih km.  Ako je trap OK,  i pločice solidne kvalitete da ne trese prednji kraj, ti autobusi  (Lion's City,  Citelis, Citaro) se voze praktički isto kao i kad su bili novi. Ako nije sve top, svejedno su i dalje to dobri autobusi.  Ja u životu nisam pritisnuo taj gumbić, a navozio sam se svakakvih krama. 

Kad su već tako pametni, vjerovatno onda znaju i gdje je power button na Citaru, i gdje se iskapčaju kočnice (sve osim ručne) na Citelisu (to će Marin znat sigurno).
Power button znam gdje je na MAN-ovima i Citaru, ali iskreno ne znam za Citelisa taj gumb. Mogao bi prekopati po ormaru pa saznat koji je relej  :)evil

marin

Citat: 822DoDo  u Srpanj 18, 2016, 18:20:55
zasto onda ima mogucnost iskljucivanja ako se nikada ne smije iskljuciti...ja bi ga osobno isto uvijek iskljucio...i vecina vozaca iskljucuje
Može se desiti da ostane ukopčan zbog nekog razloga pa da se ne skuri. Nikad ne znaš za kaj trebaju te sve tipke  :P
Isto tako za deblokadu stanične. Služi ako se vrata shebu ili ako možda autobus ima sudar i slično pa se vrata ne mogu zatvoriti, deblokiraš staničnu inače ne možeš bus pomaknuti s mjesta. Jel je tako?

822DoDo

nek se pjeni tko god hoce i koliko god hoce ali ja ga iskljucim uvijek i u svakom vozilu koje s njim nacukava (jedino ak ima bas nekih nizbrdica). A kad ovoliko pljujete iskapcanje retardera kaj bi rekli na to da neki zetovci voze tak da se busom zalete i onda ga stave u ler, pa kad uspori opet pikne D. A ovo da smo mulci, balavci i tako to --> svaka cast
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN truck bus

Ima jedan vozač koji uvijek na Mostu Mladosti ubaci u N i onda ga tako drži skroz na spuštanju i kad se spusti i prođe semafor onda opet ubaci u D.
"kartu imamo?"

man323

To stalno prebacivanje iz "D" u "N" tijekom vožnje uopće nije zdravo za mjenjač. Lijepo u uputama piše, da se iz "N" u "D" samo smije mijenjati, kada bus stoji i kada je pritisnuta kočnica

Shole

Citat: 822DoDo  u Srpanj 19, 2016, 09:57:49
nek se pjeni tko god hoce i koliko god hoce ali ja ga iskljucim uvijek i u svakom vozilu koje s njim nacukava (jedino ak ima bas nekih nizbrdica). A kad ovoliko pljujete iskapcanje retardera kaj bi rekli na to da neki zetovci voze tak da se busom zalete i onda ga stave u ler, pa kad uspori opet pikne D. A ovo da smo mulci, balavci i tako to --> svaka cast

A di ga to ti isključiš,  na BMX-u ili na mountain bikeu ?

MAN truck bus

"kartu imamo?"

822DoDo

Jako zanimljivo, jesam mlad ali toliko bas nisam
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

@ 822DoDo

Pošto pitaš čemu ta tipka uopće služi diskvalificira te da uopće blebećeš tako s visine treba li ga gasiti po volji i ukusu... No očito je da se tvoja druženja s najneprofesionalnijim vozačima u ZET-u koji ti uopće daju volan u ruke prenose i na njihovo "vrhunsko" prenošenje (ne)znanja o tehnici.

Pročitaj malo neke ZF-ove i Voithove priručnike ili neku drugu literaturu koja bi se vjerojatno trebala dobiti već u vozačkoj školi za kategorije C i D pa ćeš možda shvatiti. Radi se o vrlo specifičnim razlozima koji nikad nisu neko božje "napikavanje". Mrzim da na ovom forumu stalno moram čitati takva narodska premišljanja kako se događaju nekak'a "trokiranja" i "cukanja", nekako se sve više srozava razina znanja o onome o čemu pričamo.

Inače ne bih rekao da većina vozača isključuje, ali i da je 1/5 zabrinjavajuće je i radi veliku štetu. Mislim da bi 80% privatnika dalo otkaz vozaču (ako im nije prijatelj ili rođo) da ga uhvate da mu tako uništava bus, no za puno ZET-ovaca vrijedi kao i kod razvaljivanja ležećih policajaca ili nabijanje 60 km/h preko nekih radova i kaldrma gdje nitko autom ne bi vozio 40, "nije moje, nije me briga".

tramvajac 92

Vozači se ponašaju onako kako im njihovi šefovi dopuštaju. Kod većine privatnika se duže busevi pa za sva oštećenjenja na njima mogu odgovrati posade koje duže taj bus, ali uvijek ima primjera gdje pojedinci uništavaju buseve pa nikom ništa.

Sramota je što su tipovi u upravi poduzeća nesposobni i ne poduzimaju ništa protiv pojedinaca zbog kojih svi oni koji obavljaju posao kako treba ispadaju idioti, doduše ni ne mogu kad se previše brinu oko uvlačenja...

421

@ 822DoDo
"Voznja nije utrka...voznja je maraton" stoji u tvom osobnom tekstu.
Sudeći po tvojim komentarima  trebaš ga promijeniti.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

travel0101

Kad smo vec kod vozaca u ZET-u pa u zadnje vrijeme je na mjesto vozaca primito vise kuhara i konobara nego pravih vozaca.

smogovci.bbb2

Bez sumnje, najugodnije se voziti sa vozačicom linije 221 (prije je imala frizuru Kleopatra). Autobus jednostavno lebdi. Nema ni cukanja ni zapikavanja. Da su barem svi kao Ona perfeto
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza