Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

smogovci.bbb2

Pitajte BM365 zašto. To je prava adresa. ZET ih nije tražio. Niti je sretan što ih ima. Ne zaboravite, htjeli su ih nabaviti 32. I obećavana je autonomija od 350 km kad se razrade motori nakon prijeđenih 5000 km.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Zaista ne znam koja bi bila jaka motivacija da mora biti mini osim da BM ima dionice u toj maloj češkoj firmi SKD u što ne vjerujem, a osim minija se moglo sasvim normalno naručiti za iste novce iz proizvodnog programa Iveca (ili kome već treba namjestiti natječaj) nešto drugo što je ZET-u stvarno potrebno...

A ja čisto ne vjerujem da vrh ZET-a nije umiješan i da je sve netko drugi kriv, u ovoj državi je uvijek netko drugi kriv... Ne oni na terenu i u pogonima koji otprilike znaju što im treba, nego vrh firme, velikim dijelom jesu nečiji ljudi ali nisu niti uvijek bili raspoloženi za sve što dođe s vrha, i jednostavno predstavljaju ZET, što god mi mislili da to je ili nije. Da su bili protiv znalo bi se i ne bi tako veselo najavljivali nabavku godinu dana prije, nego bi rekli da pregovaraju o izmjenama narudžbe, kako se znaju usprotiviti poglavarstvu kad im ne odgovara financiranje i kažu "pregovaramo", kako znaju prigovarati gradu kad ne dolaze novi autobusi da im trebaju, tako su mogli i kod ovoga reći da im se ne sviđa da nisu bili za.

NP-549

Priče za malu djecu.   Kad se razrade će autonomija bit povećana sa 90 km na možda možda 120.   Ugradnjom dodatnog rezervara se uspije navuć do 170.  Sve u svemu  KATASTROFA auti.  Neznam kakva iskustva ima Novi Sad sa svojima.

smogovci.bbb2

Njemu se nitko ne smije usprotiviti. On je Big Boss. Kako on kaže tako mora i biti. Gdje on trasira liniju ona će tamo i ići. Bez njega Zagreb ne bi postojao. To je naš čoek, BM365. NEMA VEZE ŠTO JE KRAO, I NAMA JE DAO!!! good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

E pa ja baš ne vjerujem u to. Sad bi svi svoju nesposobnost prenosili na njega, a nemara i neznanja i nesposobnosti itekako ima u ZET-u da izbija na sve strane.
Ne volim ga, ali ne vjerujem niti očitim nesposobnjakovićima koji svoj nerad ovako opravdavaju, jer na sto drugih stvari se vidi da niti on utječe na sve, niti su sve jadne nesposobno složene inicijative njegove, niti da oni rade kako treba i ono što bi svaki šef htio da se radi kako treba.

tramvajac 92

Jučer sam se vozio u 762 na 134, e taj je dobro podešen izgleda, ide dobro, dobro koči, čak je i grijanje unutra ok.

Dreamwalker

Novi tapecirung u ZETu. Slikano u 522.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

GT-R

Danas gbr 225, osjecaj u voznji je kao da se vozis u tramvaju, cudan zvuk i cudne male vibracije sa guma, kao da imaju lance

marin

Moguće ležajevi (česta stvar u APD-ovim Citarima, ja primjetio) uz kombinaciju zimskih "ripnjača" jako jako vibrira.  byeg

Dreamwalker

Zna li netko što će biti s 331? Jel će ga slagati ili ide za dijelove?

421

Izvađeno sve upotrebljivo s njega, nalazi se na vanjskom parkingu vidljivom iz Štefanovečke.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Citat: 421  u Prosinac 22, 2015, 20:46:24
Izvađeno sve upotrebljivo s njega, nalazi se na vanjskom parkingu vidljivom iz Štefanovečke.
Šasija se deformirala, popravak nije bio moguć. Upotrijebit će se neoštećeni dijelovi ostatak ide u CIOS.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Dreamwalker

marin

Gbr. 769 i 770, oba u paketu na 136, ne znaš koji gore cuka i ne ide. Uz to je gbr. 769 olupina i sve trese i nabija pogotovo odozada. A mjesec dana ga nije bilo do neki dan i nisu ga uspjeli popravit pa sad mora tako voziti. Strava i užas, jučer je već bio mjenjan za gbr. 152. Gbr. 768 je dobar. Ivane, hoćeš li napraviti krug sa gbr. 769 da nam javiš kakav je u slučaju da ja pričam bezveze, krug na 136 ne traje dugo   byeg

Ivan

pivkan Pa evo da ti ostvarim novogodišnju želju, trebao sam ići u Prečko pa mi je usput bilo ići na 136 i došao je 770. Mislim opet da imaš subjektivnih problema koji se ne tiču autobusa, "cuka" jače ponekad iz 2. u 3. što nije neobično, ZF Ecomat u bilo kojem busu bilo koje marke može tako, i lako je naći puno razvaljenije prijenose u ZET-u. Jak je kao i bilo koji Citelis što se na liniji poput 136 i ne osjeti previše. Zimi je bitno da grijanje radi (u grijanju i klimi su Citelisi ionako bolji od prosjeka), ne trese se unutrašnjost jače nego na ZET-ovom prosjeku, ništa se ne raspada, za prosječnog putnika prosječan bus.

Možeš ti dramatizirati do sutra ali to ne mijenja činjenicu da nema bitnih problema.
Za putnika je trenutno puno osjetnije da je kolona od Črnomerca do Vrapča i put traje 10 minuta duže i izaziva kašnjenja, a za vozača da nema odmor, u čemu 30 ks više ili manje ili bolji okretni moment u busu neće puno promijeniti, možda bila prosječna razlika bila da eventualno ulovi jedan semafor u dva kruga tj. 30-ak sekundi po krugu.