Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN19464

iskreno nisam shvatio što je pjesnik 421 htio reči.
Očekujem pojašnjenje.  kava

flip

Citat: marin  u Listopad 24, 2015, 16:06:57
Zar ima već ljudi za autobus svakih 10 minuta?
Da barem na sve svete pošalju samo Citelise gore, da se malo oni muče, to je ogroman napor svake godine bio, sve mi je žao kad vidim Citara punog ko šipak i na podu jer ga neki ne znaju dignut sa kneeling tipkom, pa kad prelaze preko pruge milimetar od poda i još ono brdo gore. Ja imam osjećaj da se jedan dan na 106 tada raz.... više nego u pola godine. Nije to mali teret samo kruži i pun gas sa 25 tona na sebi valjda, ako ne i više.

Cekaj, mislio sam da je kneeling tipka samo za spustanje na stranu prilikom ulaska putnika, a da tipku za lifting, koja je druga stvar, nasi Citari nemaju.

421

U tenderu je navedeno što se traži od opreme  bus123 prije kupnje.
Kad se mijenja originalna ugradnja (npr grijanog retrovizora zbog puknuća ili prometne nesreće ) tad na scenu stupa ušteda nabavkom najeftinije moguće opcije koja podrazumijeva ugradnju ogledala bez grijača. Dosta Citara G iz 2009. nema podešavanje ogledala iznutra baš zbog štednje iako motorić za podešavanje nije toliko skup, ali ga javna nabava ne želi naručiti i kupiti.
@šetač
Kao primjer sam naveo tekst o ogledalima i mjenjaču, ali nije usporedivo, jer se za ogledala ne navodi proizvođač dok se za mjenjač i sjedala spominje ZF/ Fainsa metropolis  ili jednakovrijedan. Poanta nije bila u jednakovrijednosti već u cijeni.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

421, da, postoji razlika između kupnje rezervnih dijelova i kupnje novog vozila i tu si ubacio kopiju tendera za kupnju novih vozila. I to je sve jasno. Ali mi ovdje pričamo o narudžbi nakon kupnje, tj. rezervnih dijelova. To nema veze s tenderom za kupnju novih vozila. Znači, ako se u nabavi rezervnih dijelova naruči ogledalo s grijačem, onda nema dobavljača koji to neće ispoštovat. I to nema veze s tenderom za kupnju novog vozila nego ima veze s onim tko naručuje jer taj netko očito nema pojma. Da je naručio ogledalo s grijačem, dobio bi najjeftinije ogledalo s grijačem, a ne ogledalo bez grijača.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Citari G (08/09)imaju podizanje/spuštanje putem gumba.

421

Ti ne znaš kako je ustrojena nabava u ZH  pa navodiš ono što bi trebalo biti. No istina je drugačija.
Referent nabave zaprimi narudžbu i proslijedi ju dobavljaču koji onda isporuči ono što ima na lageru ili naruči najjeftiniju verziju te napomene da je isporučio staklo retrovizora bez grijača ili ogledalo koje nije istih karakteristik. Kontrola ne radi svoj posao, skladište zaprimi robu, a servis ugradi ono što ima jer je sretan da je roba došla (iako kasni 10-15 dana) da vozilo ne stoji..
Zato vozači trpe nečiji loš rad ili nerad.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Jel se može npr unaprijed zatražiti neke dijelove tipa retrovizora i takvih stvari koje znaš da će ti sigurno uvijek trebat? Npr uzet ih 10 komada, ili se to ne isplati, ili možda čak ne smiju naručiti prije nego što stvarno bude potrebno? Tako nebi bilo pretjeranog stajanja vozila.

MAN19464

Nekih djelova koji svakodnevno trebaju servisu, moraju imat u skladištu međutim to nije tako.
Trenutno nema zračnih jastuka za ovjes i sad nastaje veliki problem, vozila stoje dok čekaju, a treba ih imati barem 20 u svakom skladištu u rezervi.
Nema u ZET-u "Gazde" koji bi taj nered doveo u red.
takvo stanje traje desetlječima i još će dugo potrajati, nažalost.
Večini odgovornih osoba, samo je bitno da im prođe radno vrijeme i da dobiju dobru plaću, a za sve ostalo ih boli briga neka ide kako ide.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

flip

Citat: tramvajac 92  u Listopad 25, 2015, 11:17:00
Citari G (08/09)imaju podizanje/spuštanje putem gumba.

Čini mi se da nisam uočio kad god sam uspio pogledati, barem na Citaru G II. Trebao bi biti odmah lijevo od volana, okomito na ploči. Nije li onda i da bus moze voziti tek jako sporo ako je podignut?

leonardo123

Citat: flip  u Listopad 27, 2015, 21:36:37
Čini mi se da nisam uočio kad god sam uspio pogledati, barem na Citaru G II. Trebao bi biti odmah lijevo od volana, okomito na ploči. Nije li onda i da bus moze voziti tek jako sporo ako je podignut?
Tipka za spuštanje autobusa(kneeling) na Citaru G II. se nalazi desno od volana, u redu gdje je gumb Reset, nakon njega dolazi tipka za staničnu kočnicu te nakon nje tipka za spuštanje/dizanje autobusa.

822DoDo

Ta tipka na instrument tabli je samo za spustanje autobusa na strani ulaza i njome se bus ne dize...a sa lijeve strane na tabli gdje je i rucna kocnica ima kljuc kojim bi se vozilo trebalo nivelirati...znaci ak je prenisko ili previsoko pomocu kljuca se vraca u prirodan polozaj..ali nemres ga nikak sâm dici u nebo
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

Zglobnog Citara se može dići na neku visinu. Na tipku pored stanične. Ne znam za stare Citare i solaše

flip

Još uvijek mi nije jasno kako se bus može podići kneeling tipkom. Radi se o funkciji koju nisam, priznajem, nikad doživio da se koristila (nije ni bilo potrebe), ali treba služiti samo za spuštanje desne strane autobusa na stanici kako bi valjda olakšalo ulazak putnika. Onda se naravno stisne opet da se autobus poravna i vozi se dalje.

Podizanje autobusa trebala bi biti druga stvar, dakle dizao bi se cijeli autobus maksimalno 70 cm i radi se također o opcionalnoj funkciji prilikom kupnje čija bi se tipka morala nalazit ovdje:

https://imgur.com/lndsMsV

Čak i da to imamo, mislim da se s podignutim autobusom može voziti tek jako sporo.

Citat: 822DoDo  u Listopad 28, 2015, 07:39:01
Ta tipka na instrument tabli je samo za spustanje autobusa na strani ulaza i njome se bus ne dize...a sa lijeve strane na tabli gdje je i rucna kocnica ima kljuc kojim bi se vozilo trebalo nivelirati...znaci ak je prenisko ili previsoko pomocu kljuca se vraca u prirodan polozaj..ali nemres ga nikak sâm dici u nebo

Da, tako mislim i da je, a to niveliranje je onda pretpostavljam ista stvar koju Citaro automatski radi kad se stisne stanična kočnica.

822DoDo

A da..ili taj kljuc mora biti u polozaju "1" da bi se bus mogao sâm nivelirati a ak je na "0" onda se nece sâm nivelirati...slabo o tom kljucu znam...uglavnom...dizati se nemre nikak...recimo City se sâm digne u nebo kad se puno ljudi natrpa unutra i kad izađu svi van...onda se klikne tipka za spustanje i onda se spusti natrag na normalnu visinu...fora
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.