Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

smogovci.bbb2

U privitku fotografija zglobnog MB Citaro-a iz Švicarske (fotografija od forumaša citaro-a).
ZET-ovi zglobni Citaro-i nemaju prednji krovni poklopac iznad vozačkog prostora nego iza prvih vrata. Jel netko zna zašto je to tako na ovom Citaro-u sa fotografije?! To je zbog vozača ili postoji neki propis u Švicarskoj ili je samo stvar narudžbe ili... buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Nemam pojma. Pretpostavljam da je stvar narudzbe, kao i posebna vrata. Sva osim 1. se otvaraju prema van, kao na zagrebackim niskpodnim tramvajima.

MAN19464

Citat: atr-zgb  u Ožujak 23, 2016, 23:12:48
Steta jedan od boljih buseva sa 110 u APVG!!
110 i 850 trenutno najgori autobusi u vg-u

atr-zgb

Cesto viđam jednog mladog vozaca stalno vozi 850 na 310 i 315, lijepo mu ide!

Shole

To su dobri autobusi,  nije ergonomičan ko City ili Citaro, malo jest surov,  ali puno izdržljiviji i kvalitetniji.  Očito se tom vozaču sviđa bus pa ga stalno vozi i gušta snjim

MAN truck bus

Zašto svi MAN NG 313 imaju na displayu nacrtan autobus da je ručna zakočena a ustvari je od kočenja i zašto svi imaju blokiranu staničnu ( Naprimjer danas ujutro u Središču Linija 109 broj 160 ?:)

Sent from my iPad using Tapatalk
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

marin

To si vozači podese, sa strane onaj prekidač da ne moraju čekati da se vrata potpuno zatvore+još onda neka neće otpustit na jedan-dva ili tri pritiska gasa. A displeji često zaštekaju pa ostane autobus nacrtan (kod volana onaj mali display).

MAN truck bus

A kako se radi kick down na svim autobusima

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

"kartu imamo?"

marin

Ne znam jel znaš što je to, ali kick down je ajmo reć opcija kad stisneš gas do kraja i onda još jače pritisneš da on napravi "klik" na zubcu svom te tako razvlači okretaje svake brzine.

MAN truck bus

Citat: marin  u Ožujak 26, 2016, 15:52:00
Ne znam jel znaš što je to, ali kick down je ajmo reć opcija kad stisneš gas do kraja i onda još jače pritisneš da on napravi "klik" na zubcu svom te tako razvlači okretaje svake brzine.
Može cjelo ukupno pojašnjenje što je zašto i jel bi se moglo izvest u simulatoru autobusa sa pedalama.Imam i volan s pedalama?
"kartu imamo?"

leonardo123

MAN truck bus

CITY bus simulator munchen 2 imam MAN lion's CITY buseve  bus123
"kartu imamo?"

marin

Evo jedan video o mojem omiljenom tipu autobusa, gbr. 756 tako nešto grebe u njegovom motoru da je to strašno za slušat i vozit se iza, pogledajte video do kraja. Najjače se čuje kad koči intenzivnije malo, a zvuk je baš kao da se kamenje melje u komadiće  glavauzid (preporučam na slušalice pogledati).
Inače, već kako su sad neki vozačili palili klime dok je bila sparina, motori im se raspadaju i stružu. Katastrofa, to ni Bog dragi više ne može popravit.
Zanemarite popratne zvukove od nabijanja ovjesa i oplata.
LINK:

MAN truck bus

Kako kockica 525 može vozit sa ne izbalansiranim volanom koji se kad dođe do 60 se počne trest ?

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Jedan upit (jer sam sa mehanikom na Vi), g. br. 430 (MB Conecto) koji danas vozi na lin. 225 (a i inače) prilikom zaustavljanja stvara golemu buku (ruži, cvili), skoro kao teretni vlak kad se zaustavlja. U čemu je kvaka  buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza