Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

dominik,

G.b. 303 ima na prednjem displayu veci font broja linije, a manjim fontom na ispisano odredište, tako da to izgleda dosta neuredno >hammer<, a fali mu i zastitna "kruna" na prednjem lijevom kotacu.

citaro

Citat: dominik,  u Listopad 25, 2013, 18:05:15
G.b. 303 ima na prednjem displayu veci font broja linije, a manjim fontom na ispisano odredište

Veličina fonta broja i odredišta razlikuje se od linije do linije i nema veze s autobusom. Makar sada 268 Velika Gorica piše na 2 načina, ili mali broj linije i normalna mala tiskana slova ili veliki broj linije i mala velika tiskana slova...  >hammer<

dominik,

Citat: citaro  u Listopad 26, 2013, 11:34:01
Citat: dominik,  u Listopad 25, 2013, 18:05:15
G.b. 303 ima na prednjem displayu veci font broja linije, a manjim fontom na ispisano odredište

Veličina fonta broja i odredišta razlikuje se od linije do linije i nema veze s autobusom. Makar sada 268 Velika Gorica piše na 2 načina, ili mali broj linije i normalna mala tiskana slova ili veliki broj linije i mala velika tiskana slova...  >hammer<
U ovom slucaju ima veze s autobusom odnosno sa njegovim Atronom, jer su svi taj dan kad sam to primjetio na 118, imali normalni (stari) font broja linije i odredišta kao i prije. ;)

STIB

Tko je odgovoran za namještanje satova u MAN-ovima?
Već smo treći dan u zimskom vremenu, a oni su još na ljetnom.
Ima čak i nekih kod kojih su vremena sasvim slučajna.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

Pa sat može i vozač sam podesit ako nije lijen.
Što se tiče displaya...Na gbr.195 to izgleda katastrofalno, ime linije naprijed piše skroz sitnim slovima u lijevom kutu a mislim da sa strane i iza ništa ne piše
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

GT-R

Sat na MAN-u se lako podesava, odmah pored njega s lijeve strane se nalaze dvije sitne rupice koje treba stisnuti s necim sitnim (igla, cackalica) da bi se sat pomjerio. Jednostavno, ali nikoga nije briga, a dobro dodje kada imas sat u busu.

marin

Sa 195 je bilo sve u redu s diplayom dok je bio u APP, a ja sam već bio napisao da su i na 303 i na 304 takvi diplayi, no popravilo se to. A za satove nikog nije briga, uđem neki dan u jedan oko 16h i piše 4:32.  >hammer<

421

Jučer netko od kolega napisao u knjigu kvarova da treba izmjeniti fontove na displejima i danas sve OK!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Satovi se ponište na nulu kad se otpoji akumulator kad se nešto radi na busu ili se izbaci glavna sklopka. Na žalost, kasnije ih rijetko tko ponovo namjesti, a ružno je za vidjet.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN19464

Sad je sve uhodano u punionici, mogli bi ovaj tjedan očekivati promjene u PA VG što se voznog parka tiče.

hrvoje.skoc

Jel se zna tocno koji autobusi bi trebali otici iz APP u APVG?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Portos

Citat: hrvoje.skoc  u Studeni 03, 2013, 08:17:40
Jel se zna tocno koji autobusi bi trebali otici iz APP u APVG?
Pisalo se da će iz APP u APVG poslati g.b. 23, 24, 26÷36, 67÷70, 72÷74 dakle 20 autobusa. Iz APVG u APD bi bili vraćeni MB 0405 801, 805, 806, 808, 809, 810, 812÷820, 422÷424 (možda sam izostavio kojega). Iz APD su u APP trebali preći Citelisi 12.
Budući su Citelisi već prešli a u zamjenu je APD već dobila MAN Lion's City 325÷334, 336÷340 moguće je da će oni biti vraćeni u APP kada (ako) se izvrši gore navedena zamjena autobusa između APP APVG i APD.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Da se bar vrate ti Lionsi iz APD-a u APP.

dominik,

221

Koja je logika vraćanja tih buseva u APD, osim da će ih skoro kasirati?
Proizvedeni su 1999. i s obzirom da su vozili u Gorici, možemo im dodati još nekoliko godina starosti. Ti busevi su za rashod/prodaju (svaka čast pojedinim primjercima) i mogu služiti još neko vrijeme kao rezervni busevi, u slučaju kvarova Lionsa.
Osim toga, Majstor je već napisao da idu u prodaju. Znači, Lionsi ostaju u APD-u.