Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

dominik,

flip

Ovo nije baš tema za to pitanje, ali mislim da se radi o onom jednom jedinom zglobnom Citaru iz 2003. godine, gbr. 530. Taj je uz trovrate Citare iz 2006. prije godinu dana doista bio na novozagrebačkom području, sad vidim tu i tamo neki - navodno uglavnom voze linije s Kvaternikovog trga?

Portos

Citat: flip  u Lipanj 04, 2014, 23:59:57
...mislim da se radi o onom jednom jedinom zglobnom Citaru iz 2003. godine, gbr. 530.
Da. Te godine kupljeno je 14 solo i 1 zglobni Citaro za APD (665÷678, 530) te 14 solo i 1 zglobni MAN Lion's City za APP (23÷36, 155).
Solo autobusi su naručeni s troja vrata, zglobni s 4. Poslije te nabavke uslijedila je nabavka trovratih zglobnih Citara (531÷541) i dvovratih solo Lion's City (75÷87) koja se srećom nije nastavila - shvatili su da su trovrati zglobnjaci i dvovrati solaši neadekvatni za Zg.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Ne treba zaboraviti i turske koji su također kupovani u to vrijeme s 2 vrata, no oni su (valjda?) otpočetka trebali voziti prigradske (jer imaju i netipično gradsku konfiguraciju ostalog, više sjedala, mjenjače s drugačijim omjerima itd. koji se na turskima lako mogu složiti "gradskije", ili je možda i to sve netko kupio zbrda zdola?)

Hm, pa ja ne bih rekao da su ovi s manje vrata neadekvatni za Zagreb, Lion's City 2006. su kao novi većinom vozili sasvim primjerene linije s Britanskog trga i 130, 131, 135, 137, sad su većinom na prigradskima sa Savskog mosta i manjim dijelom na 13x na Črnomercu, te linije nemaju velike koristi od 3. vrata, a na nečem natrpanijem poput 118, 123, 128 itd. pojavljivali bi se samo povremeno.
Zglobni Citari s 3 vrata su vozili malo teže linije s Glavnog kolodvora, ali da su ih otpočetka slali na Kvatrić gdje sad najviše voze ili eventualno Dubravu gdje linije sa zglobnima nemaju veće gužve, ne vidim nikakav problem.

Uglavnom, mislim da se može kombinirati vrata manje i vrata više, linije su dosta različite i ima smisla imati različita vozila ako se dispečeri drže nekog reda. Vozila s vratima manje bi trebala biti u manjini, ali ne bih uopće rekao da su neadekvatna.

221

531 ponovno u prometu s novim tablicama - ZG 2825FG. Danas na 219.

421

Citat: Ivan  u Lipanj 05, 2014, 08:40:24
Uglavnom, mislim da se može kombinirati vrata manje i vrata više, linije su dosta različite i ima smisla imati različita vozila ako se dispečeri drže nekog reda. Vozila s vratima manje bi trebala biti u manjini, ali ne bih uopće rekao da su neadekvatna.
Nikako da shvatiš: dispečeri rade s onim čime momentalno raspolažu-tipičan primjer: 105 na kojem je disponiran midi, a većinom vozi klasični, ili 280 na kojem je predviđen Ćaća mali, a isto većinom voze klasični.
A što se broja vrata tiče- što više to bolje i brže u izmjeni putnika. Iz iskustva s terena pa tipkovnicom na forum.
Jedna od većih grešaka pri nabavi bili su dvo/tro kombinacije, nadam se da se neće ponoviti.
Citat: 221  u Lipanj 11, 2014, 16:55:55
531 ponovno u prometu s novim tablicama - ZG 2825FG. Danas na 219.
Mogao si zamijetiti i novu kolegicu  koja vozi navedeno! >hammer<
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

GT-R

Neznam kako u Citelisima i Lionsima al u Citaru klime griju. Sada je ugodnih 24 stupnja vani, u Citaru barem 30, a klima "do daske" pojacana. Primjetio sam i da u NT tramvajima slabo hladi, nitko nepuni te klime.
Al opet je sigurno malo ugodnije nego u kockicama.

822DoDo

ja sam u lionsima puno puta dozivio da gore puse toplo ili da gore puse hladno a u isto vrijeme dole (iz radijatora) toplo
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN19464

Gb. 347 imao je taj problem, slali su ga 4 puta u hr. Leskovac i sad je navodno dobro.
U MAN-u tesko takve kvarove odklanjaju, jako loš servis imaju.

marin

Kod Citelisa je dobra klima jer valjda još ima kolko tolko plina. Jedino kad puše vruće-onda tako cijelo vrijeme (kod Citara ako slabo hladi po danu, barem po noći dobro hladi, kada je još uvijek vruće i sparno). Ali i kod Citelisa sam primjetio da recimo perfektno hladi naprijed, a u prikolici katastrofa, i obrnuto.

GT-R

Da se nadovezem na svoj post. Dakle u tom Citaru (neki APD-ov je bio) u busu vruce klima grije, a samo pola sata u bivsem APP-ovom Citaru (cini mi se gbr. 203) se osjeca da klima ipak nesto hladi, zrak je ugodniji nego vani.
Mozda ovo nije slucajno, koliko je barem meni poznato i Lionsi i Citari iz APP-a su u boljem stanju nego Lionsi i Citari iz APD-a.
Sjecam se dok su busevi bili jos novi, a i tramvaji, u svim vozilima je bilo cak i prehladno, pa kad izadjes van zavrti ti se u glavi od vrucine. Ah, nikako nam ugoditi.

dominik,

Na g.b. 308 krivo spojene straznje lampe, umjesto da svijetle pozicija, svijetle maglenke >hammer<

marin

Već sam to ranije napisao, tako je i na gbr. 319.
Netko je napisao da je gbr. 321 u petak bio na 113, također je gbr. 190 bio na 176, dakle obadva su vraćena u APP.

221

Citat: 421  u Lipanj 12, 2014, 18:25:05
Mogao si zamijetiti i novu kolegicu  koja vozi navedeno! >hammer<

Priznajem, nisam! Ali sam primjetio zgodnu djevojku u ZET-ovoj odjeći kako se prošli tjedan vozila uz svog kolegu na 221. Učila je liniju?

P.S. Kolega ju je pitao zar nije mogla naći negdje drugdje posao, te da joj ovo ne treba.   :)evil  ;D

tramvajac 92

Citat: 221  u Lipanj 16, 2014, 20:51:53
Priznajem, nisam! Ali sam primjetio zgodnu djevojku u ZET-ovoj odjeći kako se prošli tjedan vozila uz svog kolegu na 221. Učila je liniju?

P.S. Kolega ju je pitao zar nije mogla naći negdje drugdje posao, te da joj ovo ne treba.   :)evil  ;D

Je, običaj je da ak ne znaš liniju da odeš krug-dva s kolegom prije primanja smjene. Btw na fejsu sindikata prometnih radnika (https://www.facebook.com/usvprh) ima slika prijedloga službenih polo majca, a model je vozačica autobusa Nikolina  :)

Ne znam jesmo li već pisali, 203 dobio na stražnjem kraju APD font garažnog broja, i sav se sjaji ko nov (izgleda dobro izriban), danas na N. Jelkovec-Žitnjak