Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

conecto

Primjer 2
Citat: marin  u Kolovoz 21, 2015, 11:04:31

Ja niti jednog Citara nisam vidio da prokišnjava osim kad je krovni prozor bio otvoren.
Meni osobno na tada novom 657 (prije nekih 12 godina) kapalo usred table
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

Ivane, poručujem ti da stvarno kad ćeš bit blizak vrhunskim vozačima kao što sam ja, ili kada ćeš sjest za volan Citelisa i vozit i kad nećeš imat jaknu di stavit cijelih 8 sati, osim naprijed na šajbu koja je čista kao pod od Konzuma u Kozari Boku, onda možeš komentirat kako je to super dobar autobus i da s njim nema problema. (Dobro ovo drugo je više stvar čišćenja gdje su Citelisi na samom dnu uvijek)  ;)
Na nekoliko solo MAN-ova ne radi retarder, i znaju po cijele dane odvozit liniju tipa 128. MAN19464 je napisao zašto neki namjerno isključuju retarder(i mislim da s pravom to rade jer se događalo da ljudi padaju od napikavanja retardera).
Conecto, zaboravim uvijek na tu prvu seriju, kojom se gotovo nikada ne vozim. Dok svaki drugi Citelis prokišnjava s prednjeg displaya unutra po prednjoj šajbi, a da ne govorim o putničkom prostoru i lampama u zglobu koje ne rade zbog vode+kamenac koji se također nataložio.

NP-549

Vidim ja da ovdje više o busu znaju oni koji su dobri s vozačima, nego oni koji zaista taj bus i voze.       

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

822DoDo

Pitanje je možda glupo ali ne znam odgovor na njega, a uvjeren sam da će mi netko od vas znati odgovoriti. Zašto svi za Conecte govore "Turčini"? Prije sam mislio da su napravljeni u Turskoj pa zbog toga, ali u prometnoj im piše da je država proizvodnje Njemačka
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

shef

Zemlja proizvođača je Njemačka ali zemlja proizvodnje je Turska
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

221

U knjižici vozila piše ''Država proizvodnje'' koja ne označava gdje je tvornica nego gdje je sjedište proizvođača. Tako da i npr. mom korejcu proizvedenom u Slovačkoj, piše država proizvodnje Koreja.

smogovci.bbb2

To piše u ovim novim prometnim od kad smo u EU. U starim piše država gdje je proizvedeno vozilo.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Ma bas bezveze. Mom Mercedesu pise Njemacka...po tome bi on onda isto mogao bit nekog drugog "drzavljanstva"....ili da me tjesi to kaj mu pod proizvodac ne pise "Mercedes - Benz" ko u Conectu nego "Daimler - Chrysler"...valjda nema "Daimler - Chrysler" tvornice u Turskoj haha
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

NP-549

Dok niste spomenuli male aute mislio sam da se možda radi o tome da pod proizvođačem misle na šasiju, ali mislim da male auto kompletne sklapaju, a ne ko buseve da dovoze šasije.

Tomek

Tako je, mali auti se komplet sklapaju, tako na Opel Astri od mog starog iz 2002. piše Belgija.

Dreamwalker

Ma to je sve od auta do auta. Moj je proizveden u Španjolskoj, a proizvođač je Francuz.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Da, al očito tek od nedavno ne piše zemlja gdje je proizveden.  Koje godište je tvoj ?

Dreamwalker

2007. prvi vlasnik. Još imam originalnu prometnu (ove godine ju budem mijenjao) tak da to ipak ovisi od auta do auta.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Nalc

Citat: 822DoDo  u Kolovoz 27, 2015, 20:47:33
Ma bas bezveze. Mom Mercedesu pise Njemacka...po tome bi on onda isto mogao bit nekog drugog "drzavljanstva"....ili da me tjesi to kaj mu pod proizvodac ne pise "Mercedes - Benz" ko u Conectu nego "Daimler - Chrysler"...valjda nema "Daimler - Chrysler" tvornice u Turskoj haha

Ima tvornice u Turskoj..... Ime koncerna je bilo Mercedes Benz. Pa kupnjom Chryslera izbacuju Benz. A kad su Amere uvalili Fiatu odbacuju i njihovo ime iz naziva koncerna.