Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN truck bus

Da to sam i mislio. bus123 byeg
Oprostite na OFF TOPICu
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

Citat: MAN truck bus  u Travanj 11, 2016, 20:17:02
Da to sam i mislio. bus123 byeg

Ljudi, forum nije chat. Ovaj odgovor ni u kom pogledu nije relevantan za raspravu.

Dreamwalker

Imam jedno pitanjce za kolege forumaše koji su vozili Lionse iz 2009. Koliko daleko u metrima otprilike vidite u desni retrovizor?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Pojasni malo: dan/noć, gornje zrcalo/ donje zrcalo, tamna odjeća/ svijetla odjeća, visok čovjek / dijete .... kava
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Dan, sunce ne smeta (sunce na zapadu, a bus je usmjeren u smjeru sjever - jug) 170 cm visok čovjek u svjetlo sivoj majici trči i s obje ruke maše. U trenutku kad je naš junak na cca. 20 - 25 metara od retrovizora, vozač zatvara vrata (ne vjerujem da nije gledao desni retrovizor u tom trenu) i kreće. Jel moguće da ga nije vidio?

25 metara je cca 2 dužine busa.

421

Linija broj ?, stajalište ?...
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Nije bitna linija. Radi se o okretištu Kaptol i o autobusu MAN Lions Coach. Ne želim kriviti vozače jer ne znam mogu li vidjeti čovjeka u datim okolnostima, ali pošto su moja iskustva sa ZET-ovim vozačima i dobra i loša, pitam čisto da vidim jel nešto moguće ili nije.

421

Što više parametara predočiš, lakše će biti objasniti.

Dreamwalker

Ok, ajmo onda ovako. Polazak 15:55, Linije 201 i 226 polaze u isto vrijeme. Trčim uz rub pločnika i mašem s obje ruke vozaču 201 da me vidi i desnom retrovizoru i eventualno pričeka. No, prekasno, zatvara vrata, daje žmigu i kreće. Nastavim trčati i mahati, 226 stoji (čeka da 201 prođe i uključi se na glavnu cestu) i dođem do onog većeg kioska. U tom trenutku, gospon zatvara vrata, daj žmigu i kreće. U trenutku njegovog starta bio sam između nadstrešnice 106/226 i kioska sa svijećama. I ne bi ništa pisao da slijedeći bus ide za neko kratko vrijeme od 10 minuta. Idući 201 je išao 25 minuta kasnije, a 226 čak 35 minuta kasnije. Jel moguće da me gospodin s 226 nije vidio iako sam bio na cca 20 - 25 metara u trenu zatvaranja vrata?

421

Dakle to si bio TI?  good_boy
Vrijeme polaska signalizira "Big brother" ATRON. Tko se ukrcao,ukrcao se jer je bio na stajalištu. Moguće je kolega na 201 bio "na knap s vremenom" ili ga je viša sila natjerala da ne stane. Ali, kad jednom zatvoriš vrata, pogled ide ulijevo radi uključivanja u promet - desna strana je gotova za pogled što je individualna pojava u nas vozača.
A 226 je mogao vidjeti događaj i sačekati, jer se ionako dupliciraju u vožnji do Rugjera. No samo njih dvoje znaju zašto nisu stali.
Teško je jednoznačno odgovoriti, no događa se. Kako si na PMFu, nemaš aplikaciju polazaka na smartphoneu?
Ako mene pitaš da li bih ti stao -  kao 201 možda, a kao 226 svakako.

Dreamwalker

Da, bio sam ja. Ovaj odgovor je bio očekivan, ali nisam htio po nikome pljuvati jer nisam vozio bus i ne znam što se vidi, a što ne. Neću pisati nikakve prijave jer sam doživio puno gorih stvari od vozača, nego me zanimalo jel ovo mogu staviti u još jedno loše ZETovsko iskustvo ili ne.

Nisam na PMF-u. ;)

421

Citat: Dreamwalker  u Travanj 15, 2016, 20:22:23
Ovaj odgovor je bio očekivan, ali nisam htio po nikome pljuvati jer nisam vozio bus i ne znam što se vidi, a što ne.
I taj problem se dade riješiti. Sjest ćeš za volan  bus123 pa ćeš sam vidjeti što se vidi, a što ne .
Samo se moramo dogovoriti kada. hi
Nakon tog iskustva bit ćeš  yahoo,  dotad  kava nemoj slučajmo  glavauzid.

MAN truck bus

Ja sam se dana skoro zabio u retrovizor od MAN Lion's Citya! A visok sam 152 cm.  glavauzid byeg bus123
"kartu imamo?"

sniff

Citat: MAN truck bus  u Travanj 16, 2016, 09:58:23
Ja sam se dana skoro zabio u retrovizor od MAN Lion's Citya!

Nisi jedini  ;D

MAN truck bus

Da li voze još MAN NM 222 u ZETu ?  bus123 byeg
I da li imaju kabine kao NG 312 ?
"kartu imamo?"