Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Dreamwalker

Ivane, svaka čast na živcima. Mi ostali smo odavno odustali jer nema smisla. :)A ti Marine, mani se tehničkih zanimanja jer nije to za tebe. Što je to na Citelisu izvana plastično, a da kod ostalih autobusa u zadnjih 10 godina nije? Jedino poklopac motora. Neću dalje, nema smisla.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Irisbus CITELIS 18 m ARTICULATED CITY BUS – 3 & 4 doors - CNG
AXLES
FRONT AXLE / STEERING
Independent wheels front axle IR75.
- Worm-type steering ZF type 8098 with integrated power steering
REAR AXLE
- Inverse double reduction rear axle ZF AV132 (or equivalent)
- Standard axle ratio 18 x 35

Mercedes-Benz Citaro
Axles
– Front axle ZF, independent wheel suspension
- Steering ZF 8098 power steering
-  Drive axle (Citaro K, Citaro) ZF AV 132
– Drive axle (Citaro LE) Mercedes-Benz RO 440
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

822DoDo

ja se moram ukljuciti i reci samo da je meni uvijek najudobnija voznja bila sa Citelisom (i sa Conectom)...putujem sa 274 cijelu trasu...jos pogotovo kad se radila nova cesta od Popovca pa kroz sva sela pa je vozila izvanredna linija od Drenčeca do Lužana...a tamo je cesta jad i bijeda..sreca pa su svaki dan vozili Conecto ili Citelis :)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

To je bilo prije najmanje 4 godine kad nisu bili u tako lošem stanju i imali ispod 100 tisuća km. Vozio si se na 125 sa mnom, jel ti i ta vožnja bila udobna?
Dreamwalker, umjesto da napises samo da tehnika nije za mene, mogao si barem napisat još i zašto  russian_roulette

Dreamwalker

Pa napisao sam, samo ne čitaš.

Napisao si:

Citat: marin  u Svibanj 08, 2016, 10:37:52

Inače sve unutarnje oplate Citelisa su metalne, od onog teškog lima nekakvog, a izvana je plastičan. Kak su to obrnuto napravili,...

a ja sam te pitao slijedeće:
Citat: Dreamwalker  u Svibanj 08, 2016, 10:47:31
Što je to na Citelisu izvana plastično, a da kod ostalih autobusa u zadnjih 10 godina nije? Jedino poklopac motora. Neću dalje, nema smisla.

Odgovor od tebe nisam dobio pa te ponovo pitam da mi kažeš: Marine, što je to obrnuto napravljeno, tj. što je na Citelisu izvana plastično osim poklopca motora, a da na ostalim autobusima u zadnjih deset godina nije?

I da, unutarnje oplate su napravljene od aluminijskog lima, a aluminij nije teški metal, već je izrazito lagan, a ne težak kakvim ga ti opisuješ.

Kao što rekoh neću dalje jer nema smisla nabrajat zašto nisi za tehniku. Ivan ti je sve rekao.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

Da, također vidim da nisi komentirao lošu stranu toga što sve klepeće i lupa, i tko zna kako će bit za 5-10 godina iznutra (s tim da je sad, opet navodim, previše papira pogurano između oplata), a da je obrnuto je zapravo bio naglasak ZAŠTO je unutra lim? Pod tim se još nepotrebno nabija masa autobusa. Ne znam što ima negativno kod plastičnih oplata? I da, plastični su poklopci od klime, uz to što su nezgrapni (i znam da su i boce gore), ali točno se primjeti da je ona nekakva tanka plastika da se sve zaljulja kad se gleda izvana dok se prelazi preko neravnina na cesti. A zvukovi tek su najbolji dio priče  glavauzid

822DoDo

istina..u nekim primjercima u kojima sam se ja vozio limovi lupaju nenormalno (puno puno gore nego plastika)...ali sad nije bilo pitanje izrade karoserije vec ovjes, a u toj kategoriji mu dajem sve bodove
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Jučer je na 113 neočekivano bio gbr. 30. Mogu reći da je trul dosta i ispod motora je cijeli jedan komad lima visio. Što god da to bilo

Shole

ispod motora je klizni lim koji se skida na servisu.  Očito nije dobro sjeo pa se olabavio.   A zamisli da tako visi ispod Citelisa ?   Drvlje i kamenje bi sad ovdje bilo po tom smeću od kvazipoluproizvoda

smogovci.bbb2

MAN LC g. br. 454, zna li netko zašto su im krovne oplate nejednake boje (to su zamjenske ili neki drugi klinac) buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

U tima su od kad su došli bile te neke vanilija/krem/kakoggodsezvalo boje.

smogovci.bbb2

Ali nije u cijelom busu (nisam upamtio g. br. i on uopće nema ove kako ih ti nazivaš vanila nego su sve svijetlo sive)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Ak su sive u cijelom busu, ne valja. Trebaju ove svjetle biti na većem dijelu.

421

Citat: Shole  u Svibanj 09, 2016, 19:12:56
ispod motora je klizni lim koji se skida na servisu.  Očito nije dobro sjeo pa se olabavio.   A zamisli da tako visi ispod Citelisa ?   Drvlje i kamenje bi sad ovdje bilo po tom smeću od kvazipoluproizvoda

nnee klizni lim  > klizna plastika črne boje  kava
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Kabinu sam našo   Jel ima neka razlika veća između 845 i 854  byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"