ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

smogovci.bbb2

ZET-ovci: Udaraju nas i torbama, šamaraju, dnevno opsuju i 50 puta

Nakon što je završio posljednju vožnju u noćnoj smjeni, do vozača ZET-ove linije 106 na okretištu na Remizi došla su dvojica mladića koja nisu željela napustiti autobus. Nakon kraće svađe, izudarali su ga rukama i nogama, a od težih ozljeda spasili su ga kolege koji su čuli zapomaganje.  – Počinitelji su pobjegli i nikomu ništa – započeli su priču vozači i kontrolori koje putnici bez karte napadaju i verbalno i fizički. Od uprave ZET-a traže veću zaštitu u takvim situacijama.

Prijetnjom se izvuku

U jednom radnom danu putnici kontrolora opsuju barem 50 puta, a slično prođu i vozači koji inzistiraju da im se pokaže karta.  – Ako naiđemo na nezgodne tipove, na kraju moramo popustiti. Što nije u redu prema ostalim putnicima, ali ni mi ne želimo riskirati, jer nemamo ovlasti da putnike legitimiramo niti imamo pravu podršku policije – kazao je kontrolor Radenko Piljić koji švercere po ZET-ovim vozilima hvata već desetljećima. Najgore je noću i rano ujutro, naročito nakon vikenda kad si ljudi popiju pa si svašta dopuste. Izazivaju svađu, bacaju kamenje, povraćaju i prijete. Najgore mu je što su putnici s valjanom kartom najčešće na strani osoba bez karte pa umjesto da njemu daju podršku, odobravaju ponašanje putnika-švercera. – Zamislite, prije nekoliko dana je naša kontrolorka Lidija bila na sudu dati iskaz protiv jedne gospođe koja nije imala kartu pa ju je gurnula i počela bježati. Nakon svjedočenja, njezin muž je na cesti rekao kontrolorki da će je ubiti – ispričao je kontrolor Omer Šarić. 

Kad se prave Englezi i Nijemci

Osim prijetnji smrću, napada šakama ili pljuski koje dobiju od nježnijeg spola, kondukteri pamte i napade kišobranima, torbama, cipelama. Najčešće slušaju izmotavanja, putnici se prave da su Englezi, Nijemci... Kontrolori su se pohvalili da unatoč svemu njih 30-ak dnevno na terenu ispiše do 300 kazni. Budući da je kazna, plati li se u roku od osam dana, 250 kuna, dnevno ZET zaradi i do 75 tisuća kuna. Na meti napadača su i vozači, što najbolje znaju Vojo Švonja, Zdravko Stjepić i Zoran Marković.– Najgore je noću i rano ujutro, naročito nakon vikenda kad si ljudi popiju pa si svašta dopuste. Izazivaju svađu, bacaju kamenje, povraćaju i prijete – ispričali su vozači. Za optužbe putnika da su neljubazni i bahati, odgovaraju da nikad nemaju problema s putnicima s kartom, nego uvijek s onima bez karte, i da vozači nisu ti koji izazivaju sukobe, jer na tom poslu zarađuju kruh i nije im cilj ostati bez njega. Šef sindikata vozača Ante Jelić napominje da se ljude mora zaštititi na radu pa s tvrtkom dogovaraju ugradnju kamera u sva vozila.

Izvor: http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/zet-ovci-udaraju-nas-cipelama-i-torbama-samaraju-dnevno-opsuju-i-50-puta-1061640
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Noćna smjena 106 na Remizi...tu sam se izgubio. Jesam propustio nešto ili sam samo priglup pa ne shvaćam?
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

citaro

Kolko god sam protiv nasilja, s obzirom na situaciju cudi me da takvih izgreda nema i vise...

smogovci.bbb2

Citat: 822DoDo  u Veljača 19, 2016, 20:56:19
Noćna smjena 106 na Remizi...tu sam se izgubio. Jesam propustio nešto ili sam samo priglup pa ne shvaćam?

Možda je trebalo pisati 116. A i ovo sa kondukterima je malo deplasirano. Jedino ako oni nisu pričali o svojim dogodovštinama iz 20 stoljeća

C2

Dokle god će biti siromaštva i nezaposlenosti, biti će i više varanja, krađa, napada, razbijanja... Uglavnom žalosna situacija.

travel0101

Ako gledamo realno za sve napade na vozace i kontrolore krive su dosadasnje uprave Zeta i gradska politika koja je davnih dana trebala postroziti kontrole i naplatu karata a ne sad kad su se ljudi navikli da se mogu svercati. Zasto nema napada na vozace Autoturista i Samoborceka u kojima je naplata karata 100%. Dok kod je Zet privatna prcija odredjenih ljudi na kojima se dobivaju izbori nece se situacija popraviti sto se tice napada na vozace i kontrolore.

smogovci.bbb2

smogovci.bbb2

man323

Mislim da je ovo nepotrebno za forum, i ovo je ismijavanje ZET-a, i njegovih radnika. Nadite se u situaciji da van prilikom kontrole karata nanesu ozljede. Žalim sve kontrolore, a i vozače, koji imaju problema sa putnicima bez karte, jer ti isti vozači i kontrolori nastradaju.
Jedino podržajem da se izmijeni Zakon te da se vozači budu smatrali službenim osobama.
Prošle je godine bilo ukupno 6 fizičkih napada na vozače Prometa, što je nedopustivo!

MAN19464

U ZET-u vlada veliki nedostatak vozača tramvaja i autobusa.
Vozači su preumorni i svi imaju puno prekovremenog rada!

Westin

Citat: MAN19464  u Travanj 12, 2016, 19:17:31
U ZET-u vlada veliki nedostatak vozača tramvaja i autobusa.
Vozači su preumorni i svi imaju puno prekovremenog rada!

Za bus je puno lakše naći ljude nego za tramvaj.Interesantno da nisu još sve ljude s busa vratili na tramvaj.
Ako ne bude ubrzo škole za vozače tramvaja barem za 150 ljudi nastat će kaos.Ako uprava razmišlja da ovdje nema ekomske računice i reducira vozne redove kako bi uštedio na vozačima trebaju sniziti cijenu prijevoza.Ako nemaju novaca mogli su kroz mjere HZZ-a dobiti barem dio vozača.
Naravno kada ljudski potencijali postoje ovdje kako bi ljudi ovdje radili i za ništa odgovorali.
Odgovor ne može biti nema novaca.Ima milijun načina gdje se može uštediti.Prvo moraju početi od sebe.

plavi ZET-ov bus volim

Citat:SULUDI NAPAD NA ZET-ovca: Divljak nije htio pokazati voznu kartu, pa je kontrolora opalio šakom u glavu i poslao ga u bolnicu!

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim divljakom koji je jučer u 10 sati teško pretukao kontrolora zeta Z.H. na tramvajskoj stanici na Maksimirskoj cesti. Kako doznajemo, tijekom vožnje kontrolor je zatražio putnika da mu pokaže voznu kartu, no on je to odbio napraviti. Naravno, odmah su shvatili da ju uopće nema.

Nastalo je kratkotrajno prepucavanje koje je završilo tako da je putnik kontrolora opalio šakom u glavu. ZET-ovac je prebačen u KBC Dubrava.

Policija pregledava i nadzorne kamere kako bi pronašli napadača.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/divljacki-napad-na-zet-ovca-divljak-nije-htio-pokazati-voznu-kartu--pa-je-kontrolora-opalio-sakom-u-glavu-i-poslao-ga-u-bolnicu-/1561121/
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

smogovci.bbb2

Telefonske informacije na jedinstvenom broju

Zagrebački električni tramvaj započeo je u potpunosti pružati informacijske usluge u sklopu Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga. Informacije o stanju u prometu, vrstama karata, ali i svim drugim aktualnostima mogu se od danas dobiti na jedinstvenom telefonskom broju 072 500 400. Produljeno je i radno vrijeme. S agentima se može razgovarati radnim danom od 7 do 22 sata te subotom od 8 do 13, a izvan tog vremena dostupan je dežurni djelatnik u slučaju hitnosti. Dosadašnji broj s dodatnom naplatom uskoro će biti izvan funkcije. Integracijom telefonske komunikacije cilj je korisnicima na jednom mjestu omogućiti pristup informacijama o svim uslugama koje pruža Zagrebački holding, na čemu se intenzivno radi.
Izvor: http://www.zet.hr/default.aspx?id=7970

smogovci.bbb2

Grad plaća ZET-u da umirovljenici mogu linijom 140 na Sljeme gratis
Umirovljenici koji vole šetnju gradskim ulicama zamijeniti šetnjom po sljemenskim stazama napokon imaju razloga za veselje jer je donesena odluka da je vožnja autobusnom linijom 140 Mihaljevac – Tomislavov dom za njih ipak besplatna. Tako će uštedjeti po 20 kuna jer su Grad i ZET potpisali ugovor po kojemu će se toj tvrtki isplatiti 100 tisuća kuna za prijevoz, procjenjuje se, 5000 umirovljenika koji će ove godine na izlet na Medvednicu. Podsjetimo da su se umirovljenici žalili da imaju besplatne pokaze za ZET-ove liniju, no da im to često ne vrijedi za vožnju do Sljemena.– Jedan bi nas vozač pustio, drugi ne, tako da nikada nismo znali hoćemo li morati platiti ili ne – kazala nam je jedna umirovljenica. Unatoč tomu što je gradonačelnik Milan Bandić odgovarao da je vožnja besplatna, na terenu su vozači ipak tražili karte jer je uprava ZET-a to zahtijevala od njih budući da je riječ o izvanrednoj liniji za koju dosad nije važio besplatan pokaz te da je autobus zamjena za žičaru koja se također naplaćivala. ZET-ov godišnji trošak na vožnji do Sljemena inače je 2,3 milijuna kuna.
Izvor: http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/grad-plaza-zet-u-da-umirovljenici-mogu-linijom-140-besplatno-na-sljeme-1078296
Izbori su slijedeće godine :)evil

smogovci.bbb2

Vožnja četiri u jedan – bolja nego na reklami za čišćenje

Kašnjenja, loše organiziran vozni red, skupa karta... Popis razloga zašto su građani nezadovoljni uslugama ZET-a mogao bi se nastaviti sve do dna ove stranice. Iako nije baš sve tako negativno, priznajem da sam i sama donedavno bila među onima koji redovito imaju neku primjedbu. Ipak, tijekom prošlotjedne vožnje tramvajem promijenila sam mišljenje i shvatila da je ZET zapravo neshvaćen i ispred svoga vremena. Čekala sam tramvaj na stanici u Zvonimirovoj. Iako ZET ima mnogo modernih vozila, iza ugla se pojavio sasvim drugi primjerak. Istina, ne razumijem se baš u vozila i znam da sigurno nije toliko star, ali činjenica je da se uz samo malo mašte može lako zamisliti kako je na prednji dio toga tramvaja spojena zaprega i kako prije tramvaja stižu konji koji ga vuku. Ipak, ovaj tramvaj vozio je sam i približavao se stanici. Evidentno je bilo koliko se muči pa su se svi koji su ga čekali i radi sebe i radi njega nadali da će uspjeti. Isti dojam ostavlja i njegova unutrašnjost. Lijepa je, drvene stolice su antikne, a to je danas ponovno u modi. Tramvaj je zapravo svjetsko vozilo u kojem je sve još napisano na njemačkom. Bilo bi u svakom slučaju korisno da negdje piše oprez jer su upravo oprez i sreća potrebni za pretrpjeti trešnju. I dok bi većina prigovarala tom primjerku tramvaja, ja sam shvatila da je ZET zapravo napredan. On, naime, svojim putnicima nudi više. Jer vožnja nije samo dolazak na odredište. To je i avantura u zabavnom parku, vremeplov u doba konjskih tramvaja, ali i lekcija koliko je život vrijedan. Četiri u jedan. Bolje nego u reklami za sredstvo za čišćenje! Također, radi se i o uštedi. U Lisabonu je, primjerice, vožnja u legendarnom starom tramvaju broj 28 prava atrakcija, a vožnja u turističkom vozilu naplaćuje se dodatno. Dakle, ZET nama ne naplaćuje sramotno skupu kartu od 10 kuna za vožnju u tramvaju koji se raspada. ZET nama, zapravo, naplaćuje samo 10 kuna za vožnju rijetkim muzejskim primjerkom. Baš smo sretnici.

Izvor: http://www.vecernji.hr/zg-zivot/voznja-cetiri-u-jedan-bolja-nego-na-reklami-za-ciscenje-1080380